Tot een jaar of 10 geleden lustte ik geen tomaat. Ik ben er nog steeds niet heel gek op, maar weet inmiddels dat de ene tomaat de andere niet is. Er zijn waterige tomaten waar weinig smaak aan zit, maar er zijn ook tomaten die echte smaakbommetjes zijn. Zoek dus naar de beste tomaten als je deze salade caprese maakt.
In Italië bestelden we eens een salade caprese en toen kregen we een laf bordje met slappe tomaten en smakeloze mozzarella, bestrooid met basilicum uit een potje. We hebben er erg om gelachen, maar wat een domper zeg, zo’n maaltijd.
Sindsdien maak ik hem gewoon maar zelf, want het is zo makkelijk dat je er eigenlijk geen recept voor nodig hebt. De hoeveelheden kun je prima naar de eigen smaak aanpassen en in plaats van mini mozzarella kun je ook prima een grote bol gebruiken.
Wij hebben geïnvesteerd in een fantastische balsamico azijn. Het is echt opvallend dat iedereen die deze azijn proeft iets over de smaak zegt. De eerste fles is inmiddels leeg en omdat het zo lekker is hebben we onszelf tijdens de lockdown met kerst een nieuwe fles cadeau gedaan.
Buon appetito!
Salade caprese
Ingrediënten
- 150 gram mini buffelmozzarella
- 2 of 3 tomaten
- flinke hand basilicum
- scheut olijfolie
- scheutje balsamicoazijn
- peper en zout
Was de tomaten en snijd ze in plakken. Verdeel de tomatenplakjes over een bord en drapeer de mozzarella en de basilicum eroverheen. Bestrooi meet peper en zout. Sprenkel er olijfolie en balsamicoazijn overheen naar smaak.
Geef een reactie