Zowel eerste als tweede kerstdag maakte ik een salade. De dressing was hetzelfde, de salades verschilden.
Eerste kerstdag werd het een salade van fijn geraspte zwarte en oranje wortel, gemengd met geblancheerde taugé en wat gebakken uien met gepelde meegebakken (diepvries)gamba’s en een scheutje oestersaus.
De tweede dag had ik geen tijd voor de garnaal en maakte ik de salade van rucola, grof geraspte zwarte en oranje wortel, geblancheerde taugé en een flinke hand geraspte pinda’s. Deze laatste versie vond ik het lekkerst. De zwarte wortels vond ik bij de Turk. Erg leuk en lekker. Van de eerste dag heb ik een slechte foto, van de tweede dag geen foto.
Oosterse dressing
Ingrediënten
- 4 eetlepels limoen/citroen
- 4 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels suiker
- 1 dl lauw water
- 2 eetlepels fijngehakte ongezouten pinda’s
- 1 fijngehakte rode peper
- 1 fijngehakte knoflookteen
Goed mengen, even de smaken in laten trekken en klaar ben je.
Geef een reactie