Vandaag bleek een uitstekende dag om de koelkast schoon te maken en te inventariseren wat er voor restanten lagen na de feestdagen. Dat bleken er overigens niet veel te zijn, want we hebben alle feestdagen buitenshuis doorgebracht. Ik vond wat veldsla, een halve courgette en een restantje Stilton. Samen met een pakje zalm uit de vriezer combineerde ik deze ingrediënten tot een lekkere lunchsalade. Getoast brood met boter zou er lekker bij geweest zijn, maar dat hadden we niet.
Salade met veldsla, gerookte zalm, courgette en Blue Stilton
Ingrediënten
- 75 gram veldsla
- 1/2 courgette
- 100 gram gerookte zalm
- wat verkruimelde Blue Stilton
- peper en zout
- olijfolie en (champagne)azijn
Snijd de courgette in blokjes en bak ze even in een beetje olie in de koekenpan. Bestrooi met peper en zout. Snijd de zalm in stukjes. Verdeel de zalm, courgette en kaas over de salade en breng verder op smaak met olijfolie en azijn.
Wat een lekkere salade, ideaal voor Januari!