Salade
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram kipfilet
- 75 cashewnoten
- 150 gram gemengde sla (in mijn geval vers uit de moestuin)
- 125 gram cherry- en/of kerstomaatjes, gehalveerd
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1 bosuitje
Dressing
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 theelepel ketjap manis of sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel gehakte verse koriander
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Verhit de olijfolie en bak hierin de kiprepen goudbruin en gaar in 12/15 minuten. Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen.Verdeel de sla over de borden en leg de tomaatjes en komkommer eromheen.Leg de kip met de dressing in het midden. Strooi de geroosterde noten erover. Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.
Radijs en geraspte wortel zijn hier ook erg lekker door. Je kunt de kip ook prima vervangen door grote garnalen.
Bron: Boodschappen
Geef een reactie