Een sandwich is een prima manier om restjes te verwerken. Voor de lunch maakte ik dan ook deze sappige kipsandwich met de ingrediënten die ik nog had liggen. De pesto-mayonaise maakt hem net een tikkeltje anders dan anders. Je kunt ook gewoon plakjes kipfilet of gerookte kip gebruiken als je geen restje kip hebt liggen.
Sandwich met kip, zongedroogde tomaat en pesto-mayonaise
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 boterhammen
- een restje gare kip van een bout (zoveel als je lekker vind)
- wat plakjes komkommer
- een beetje (veld)sla
- wat zongedroogde tomaatjes
- een eetlepel goede pesto (liefst vers)
- een eetlepel mayonaise
- versgemalen peper
Rooster de boterhammen licht in de broodrooster. Laat ze even afkoelen. Roer intussen de mayonaise en de pesto goed door elkaar. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Besmeer 2 boterhammen met de pesto-mayonaise. Beleg met de sla, kip, en de tomaatjes, wat peper en de plakjes komkommer. Als het nodig is kun je er nog een beetje zout overheen doen, maar vaak is de pesto al zout genoeg.
Leg de tweede boterham er bovenop en snijd diagonaal door.
Geef een reactie