• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sausage rolls of mini saucijzenbroodjes

22 januari 2019 By Martine 1 Reactie

Waar je bij ons een saucijzenbroodje eet, eet je in Engeland een sausage roll. Een sausage roll is dikker en ronder dan een saucijzenbroodje en een sausage roll is open aan de zijkanten waar een saucijzenbroodje vaak dicht is. Ook is de smaak van een sausage roll wat anders en zijn er meer variaties in vulling mogelijk.
Ik besloot een soort combinatie te maken in een snackvariant. Dus de smeuïge vulling en smaak van het Nederlandse saucijzenbroodje met het uiterlijk van de Engelse sausage roll.

Tijdens mijn cursus basis- en snijtechnieken leerde ik dat er vaak soezenbeslag toegevoegd wordt aan het gehakt voor worstenbroodjes zodat het vlees mee rijst met het deeg. Dit geeft het gehakt ook de lekkere smeuïge structuur. Ik kwam het soezendeeg ook tegen in recepten voor saucijzenbroodjes en besloot het te proberen. Groot succes, dus dit ga ik voortaan altijd doen.

Ik gebruikte een wat pittig kruidenmengsel in het gehakt omdat dat lekker combineert met het bladerdeeg. Vaak worden dit soort hapjes bij een borrel geserveerd en dan mogen ze ook best wat meer pit hebben.

Je kunt deze bladerdeeghapjes op verschillende manieren maken. Ik rolde in ieder plakje bladerdeeg een worstje gehakt. Je kunt het bladerdeeg ook over het gehaktworstje vouwen en dan met een vork de zij naad dichtdrukken. Gebruik in beide gevallen een klein beetje water op de rand om te zorgen dat het deeg goed dicht blijft zitten.

Je kunt ze prima van te voren maken en een dag later opwarmen of invriezen om later te gebruiken.

 

Sausage rolls of mini saucijzenbroodjes

 

Ingrediënten voor 30 stuks


Algemeen

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 0,5 geklutst ei (de andere helft gebruik je in het gehakt)

Voor het soezenbeslag

  • 50 milliliter melk
  • 25 gram boter
  • snuf zout
  • 25 gram bloem
  • 1 groot ei

Voor de gehaktvulling

  • 500 gram gemengd gehakt (half-om-half)
  • soezenbeslag op kamertemperatuur
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 0,5 geklutst ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 2 theelepels ketjap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,5 theelepel worcestersaus
  • snufje cayennepeper

Maak eerst het soezenbeslag. Daarvoor doe je de melk en de boter in een steelpan. Verwarm tot de boter gesmolten is en doe er dan in 1 keer de bloem en het zout  bij. Roer goed door tot alle bloem is opgenomen en laat dit op laag vuur een paar minuten garen. Laat heel even een beetje afkoelen en doe dan van het vuur af het ei erbij. Roer goed door tot het ei helemaal is opgenomen en het een stevig beslag is geworden. In het begin lijkt het of het ei niet goed mengt, maar dat is een kwestie van blijven roeren.
Laat het beslag afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en laat het bladerdeeg ontdooien terwijl je het gehakt klaarmaakt.

Meng het gehakt met alle ingrediënten en kneed tot alles goed gemengd is. Verdeel het gehakt in 10 worstjes die even groot zijn als de breedte van een plakje bladerdeeg.
Leg steeds een worstje aan de bovenkant van een plakje bladerdeeg en maak het onderste randje van het plakje een beetje nat met water. Je strijkt dit er gewoon met je vinger of met een kwastje op. Rol het worstje dan in het bladerdeeg op en druk een beetje aan. Snijd in 3 stukken en leg ze met de naad naar onderen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bestrijk de saucijzenbroodjes met ei en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Categorie: borrelhapje Tags: vlees

Vorig bericht: « Hutspot met suddervlees
Volgend bericht: Stroopwafels »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt - Een heerlijk borrelhapje schreef:
    25 januari 2020 om 06:00

    […] dat ze een food én travel blog heeft. Tussen al haar recepten kwam ik het klassieke recept van sausage rolls oftewel mini saucijzenbroodjes tegen. Een heerlijke klassieker waar ik een vegetarische variant van heb gemaakt. Hiervoor heb ik […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in