• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Scones met aardbeien (foodblogswap)

28 mei 2014 By Martine Reageer

De foodblogswap van mei bracht mij naar het blog van Marijke kookt. Een bijzonder blog, want bijna al haar recepten zijn gemaakt met haar AGA oven. Als je niet weet wat een AGA oven is moet je daar vooral even op googelen. Na een tijdje twijfelen tussen meerdere lekkere dingen viel de keus op scones aangezien ik al heel lang scones op mijn foodbucketlist had staan. Bovendien had ik nog clotted cream in de vriezer en kon ik daar mooi mijn net gekochte aardbeien bij serveren.
Omdat Marijke ze in de Kitchen Aid gemaakt had en ik daar nog niet zo vaak deeg in gemaakt heb, besloot ik dat uit te proberen. Dat heb ik geweten, want ondanks het spatdeksel en het lage standje stoof er toch behoorlijk wat bloem uit. Daarna verliep het proces soepeltjes. De smaak was overigens ook prima in orde. Heerlijk brokkelige scones zoals ik ze me herinner uit Engeland. En de aardbeien waren er heerlijk bij. Ik haalde 7 scones uit het deeg en heb er 3 gebakken en 4 ingevroren om later te bakken.

Serveer ze met clotted cream en jam (of eet ze net als wij met aardbeien). Als je niet aan clotted cream kunt komen kun je een variant maken door mascarpone te mengen met crème fraîche (in een verhouding 2:1, dus bijv. 50 gram crème fraîche en 100 gram mascarpone). Ook lemon curd is erg lekker bij scones.

Scones

 

Ingrediënten

  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuifje zeezout
  • 75 g koude boter in blokjes
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2,25 dl volle melk, plus extra voor het bestrijken

Zeef het bakmeel en meng het met het bakpoeder en het zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe. Meng met de platte menghaak kort tot een kruimelig deeg. Roer de suiker erdoor en voeg de melk, beetje bij beetje, toe en kneed snel tot een samenhangend deeg dat niet meer plakt. Uiteraard kun je dit deeg ook met de hand kneden. Niet te lang, want dan verandert de structuur van de scones.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca 2,5cm dik. Steek er met een deeguitsteekvorm cirkels uit van 6 cm doorsnee en leg die op de bakplaat. Zet ze 20 min in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de bovenkant van de scones met wat melk en bak 20 min op het rooster in de oven (oeps, zie nu pas dat ik ze vergeten ben met melk te bestrijken).
 
Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
 

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, fruit, koek

Vorig bericht: « Gefrituurde inktvisjes
Volgend bericht: Popcorn poffen op een houtvuur in het bos »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in