• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Scones met aardbeien (foodblogswap)

28 mei 2014 By Martine Reageer

De foodblogswap van mei bracht mij naar het blog van Marijke kookt. Een bijzonder blog, want bijna al haar recepten zijn gemaakt met haar AGA oven. Als je niet weet wat een AGA oven is moet je daar vooral even op googelen. Na een tijdje twijfelen tussen meerdere lekkere dingen viel de keus op scones aangezien ik al heel lang scones op mijn foodbucketlist had staan. Bovendien had ik nog clotted cream in de vriezer en kon ik daar mooi mijn net gekochte aardbeien bij serveren.
Omdat Marijke ze in de Kitchen Aid gemaakt had en ik daar nog niet zo vaak deeg in gemaakt heb, besloot ik dat uit te proberen. Dat heb ik geweten, want ondanks het spatdeksel en het lage standje stoof er toch behoorlijk wat bloem uit. Daarna verliep het proces soepeltjes. De smaak was overigens ook prima in orde. Heerlijk brokkelige scones zoals ik ze me herinner uit Engeland. En de aardbeien waren er heerlijk bij. Ik haalde 7 scones uit het deeg en heb er 3 gebakken en 4 ingevroren om later te bakken.

Serveer ze met clotted cream en jam (of eet ze net als wij met aardbeien). Als je niet aan clotted cream kunt komen kun je een variant maken door mascarpone te mengen met crème fraîche (in een verhouding 2:1, dus bijv. 50 gram crème fraîche en 100 gram mascarpone). Ook lemon curd is erg lekker bij scones.

Scones

 

Ingrediënten

  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuifje zeezout
  • 75 g koude boter in blokjes
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2,25 dl volle melk, plus extra voor het bestrijken

Zeef het bakmeel en meng het met het bakpoeder en het zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe. Meng met de platte menghaak kort tot een kruimelig deeg. Roer de suiker erdoor en voeg de melk, beetje bij beetje, toe en kneed snel tot een samenhangend deeg dat niet meer plakt. Uiteraard kun je dit deeg ook met de hand kneden. Niet te lang, want dan verandert de structuur van de scones.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca 2,5cm dik. Steek er met een deeguitsteekvorm cirkels uit van 6 cm doorsnee en leg die op de bakplaat. Zet ze 20 min in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de bovenkant van de scones met wat melk en bak 20 min op het rooster in de oven (oeps, zie nu pas dat ik ze vergeten ben met melk te bestrijken).
 
Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
 

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, fruit, koek

Vorig bericht: « Gefrituurde inktvisjes
Volgend bericht: Popcorn poffen op een houtvuur in het bos »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in