• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Shaslick met varkenshaas

29 april 2022 By Martine Reageer

Er komt mooi weer aan en dat levert hier in huis altijd een enorme zin in kamperen op. Het laatste weekend dat we kampeerden was in oktober. We stonden toen een nachtje in het bos bij Zeist en deden ’s avonds lekker de barbecue (en daarna het kampvuur) aan. Ik had deze spiesen thuis al klaargemaakt, dus dat was lekker makkelijk. De kolen waren eigenlijk iets te groot voor de barbecue en ze brandden dan ook niet echt lekker op, maar dat kon de pret niet drukken. De hitte was groot genoeg om ze snel gaar te roosteren. Je kunt deze spiesen ook prima onder de grill of in een grillpan roosteren. En als je geen grill(pan) hebt kun je de stukjes vlees en groenten ook gewoon in een koekenpan bakken. Ziet er wat anders uit, maar smaakt prima.

Ik legde de varkenshaas de avond voor we vertrokken al in de marinade en maakte de spiesen op de dag zelf.

Shaslick met varkenshaas

Ingrediënten voor 5 flinke spiesen

  • 450 gram varkenshaas
  • 1 paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 175 gram gerookt spek

voor de marinade

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder (hot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 0,5 theelepel gemalen komijnzaad

Snijd de varkenshaas in blokjes. Als je grote spiesen gebruikt snijd je de blokjes wat groter dan wanneer je bijv. satéprikkers gebruikt. Snijd de knoflook in ragfijne stukjes of doe ze door een knoflookpers. Meng met de overige ingrediënten van de marinade. Meng het vlees met de marinade en laat het een paar uur (of langer) in de koelkast intrekken in een bakje of diepvrieszak. Als je houten stokjes gebruikt en de spiesen op de barbecue wilt roosteren leg je de stokjes van te voren een paar uur in een bakje water zodat ze niet verbranden.

Snijd de paprika, de ui en het spek in niet te kleine stukken. Rijg afwisselend een stukje spek, paprika, ui en vlees aan de spies tot je de spies vol genoeg vindt. Rooster ze in een grillpan, onder de grill in de oven of op de barbecue.

Categorie: barbecue Tags: varkenshaas, vlees

Vorig bericht: « Mergpijpjes
Volgend bericht: Salade Caprese »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in