• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Shaslick met varkenshaas

29 april 2022 By Martine Reageer

Er komt mooi weer aan en dat levert hier in huis altijd een enorme zin in kamperen op. Het laatste weekend dat we kampeerden was in oktober. We stonden toen een nachtje in het bos bij Zeist en deden ’s avonds lekker de barbecue (en daarna het kampvuur) aan. Ik had deze spiesen thuis al klaargemaakt, dus dat was lekker makkelijk. De kolen waren eigenlijk iets te groot voor de barbecue en ze brandden dan ook niet echt lekker op, maar dat kon de pret niet drukken. De hitte was groot genoeg om ze snel gaar te roosteren. Je kunt deze spiesen ook prima onder de grill of in een grillpan roosteren. En als je geen grill(pan) hebt kun je de stukjes vlees en groenten ook gewoon in een koekenpan bakken. Ziet er wat anders uit, maar smaakt prima.

Ik legde de varkenshaas de avond voor we vertrokken al in de marinade en maakte de spiesen op de dag zelf.

Shaslick met varkenshaas

Ingrediënten voor 5 flinke spiesen

  • 450 gram varkenshaas
  • 1 paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 175 gram gerookt spek

voor de marinade

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder (hot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 0,5 theelepel gemalen komijnzaad

Snijd de varkenshaas in blokjes. Als je grote spiesen gebruikt snijd je de blokjes wat groter dan wanneer je bijv. satéprikkers gebruikt. Snijd de knoflook in ragfijne stukjes of doe ze door een knoflookpers. Meng met de overige ingrediënten van de marinade. Meng het vlees met de marinade en laat het een paar uur (of langer) in de koelkast intrekken in een bakje of diepvrieszak. Als je houten stokjes gebruikt en de spiesen op de barbecue wilt roosteren leg je de stokjes van te voren een paar uur in een bakje water zodat ze niet verbranden.

Snijd de paprika, de ui en het spek in niet te kleine stukken. Rijg afwisselend een stukje spek, paprika, ui en vlees aan de spies tot je de spies vol genoeg vindt. Rooster ze in een grillpan, onder de grill in de oven of op de barbecue.

Categorie: barbecue Tags: varkenshaas, vlees

Vorig bericht: « Mergpijpjes
Volgend bericht: Salade Caprese »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in