Börek is een typisch Turks gerecht. Het kan gegeten worden bij de hoofdmaaltijd, maar wordt ook veel als borrelhapje gebruikt. Het bestaat uit deeg dat gevuld wordt met groente, vlees of kaas. Meestal wordt daar yufka deeg voor gebruikt. Dit is bij Turkse winkels te koop in verschillende variaties. Voor sigara böregi gebruik je de driehoekige versie die je vult met schapenkaas.
Sigara boregi
Ingrediënten
- 1 pakje yufka deeg
- 2 stukken schapenfeta (Uit blik van de Turkse winkel of vers)
- een handvol verse platte peterselie (of bieslook, munt, dille enz.)
- wat peper
- olie om in te bakken
Verkruimel de schapenkaas in een kom en roer er de peterselie en peper naar smaak door. Leg een stukje onder het wat ronde uiteinde van een yufkavelletje een rolletje kaas. Rol hem een kleinstukje op en vouw dan de zijpunten naar binnen. Rol hem verder op, doop het puntje even in wat water (of bestrijk met wat water) en rol hem dicht. Leg apart tot je ze allemaal gedaan hebt. Bak de sigara böregi in een flinke laag olie (of in de frituurpan) in 180 graden goudbruin. Dit gaat snel, dus pas op dat ze niet verbranden. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Ongebakken zijn ze prima in te vriezen.
Geef een reactie