• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Simpele steak sandwich

23 december 2016 By Martine Reageer

Tussen de enorme overload aan kerstrecepten op alle foodblogs is deze steak sandwich misschien een vreemde eend in de bijt. Maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat je met kerst een dag alleen bent. Omdat dat zo uitkomt, omdat je geen zin hebt in al het kerstgedoe of om wat voor reden dan ook. Dan maak je gewoon een ontzettend lekker broodje voor jezelf, als troost of verwennerij. Lekker onder een dekentje op de bank, glaasje wijn erbij, leuke film op.
Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van biefstuk (ook niet van wijn trouwens), maar nadat ik eerst in Rotterdam en later in Berlijn een heerlijk broodje steak at, was ik om. Zo’n broodje moest ik zelf ook eens maken. Het is natuurlijk wel van belang dat je voor goede biefstuk gaat, anders eet je daarna nooit meer een broodje steak.
Thuis gingen we vroeger iedere vrijdag naar de paardenslager in Dordrecht voor biefstuk voor mijn oma en voor onszelf. We aten op zaterdagavond vaak biefstuk op brood en in mijn herinnering gebeurde het regelmatig dat ik in het weekend mijn bed uit kwam ’s avonds laat en mijn ouders dan biefstuk etend in de woonkamer aantrof. Maar die herinnering zal wel wat vertekend zijn in de loop der jaren. Misschien zaten mijn ouders wel vaak samen biefstuk te eten, maar zo vaak kwam ik mijn bed niet uit ’s avonds. Ik lag liever stiekem te lezen onder mijn dekbed.
Die biefstuk op brood is overigens ook de reden geweest dat ik uiteindelijk helemaal afhaakte. Ik ben nl een paar keer zo misselijk geweest van de jus (omdat ik die zo lekker vond) dat ik jaren geen biefstuk meer gegeten heb.

Je kunt allerlei variaties op dit broodje bedenken. In plaats van kruidenboter kun je ook (truffel)mayonaise of bijv. pesto gebruiken. Je zou er nog komkommer, tomaat of champignons op kunnen doen. Als je echt los wil kun je er nog wat kaas op smelten. En gekaramelliseerde uien zijn hier ook heerlijk bij. Kortom, met dit broodje kun je helemaal los.

Steak sandwich

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram biefstuk
  • (geklaarde) boter en/of olie om in te bakken
  • peper en zout
  • handje sla
  • 1 eetlepel kruidenboter
  • broodje of 2 sneden brood
Laat de koekenpan (geen anti-aanbakpan, want die mogen niet zo heet worden) goed heet worden en doe er dan de olie bij. Bak de biefstuk in ongeveer 6 minuten medium rare en laat het vlees een paar minuten rusten in een stuk aluminiumfolie. Je kunt de biefstuk ook in boter bakken. Gebruik dan het liefst geklaarde boter (boter die beter tegen hitte bestand is) of zorg er voor dat de pan niet te heet wordt zodat de boter verbrandt. Als je een scheutje olie bij ongeklaarde boter doet verbrandt de boter ook minder snel.
Intussen snijd je het broodje doormidden. Rooster de snijkant van het broodje (of de boterhammen) even onder een grill, op een toaster of in een pan. Besmeer de geroosterde kant met de kruidenboter en leg er wat sla op. Bestrooi het vlees met peper en zout, snijd het in plakjes en beleg het brood ermee.

Categorie: lunch Tags: vlees

Vorig bericht: « Workshop dripping cake van Life of Pie Amsterdam en Celestial seasonals
Volgend bericht: Kruidige kaasvlinders »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in