• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Simpele steak sandwich

23 december 2016 By Martine Reageer

Tussen de enorme overload aan kerstrecepten op alle foodblogs is deze steak sandwich misschien een vreemde eend in de bijt. Maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat je met kerst een dag alleen bent. Omdat dat zo uitkomt, omdat je geen zin hebt in al het kerstgedoe of om wat voor reden dan ook. Dan maak je gewoon een ontzettend lekker broodje voor jezelf, als troost of verwennerij. Lekker onder een dekentje op de bank, glaasje wijn erbij, leuke film op.
Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van biefstuk (ook niet van wijn trouwens), maar nadat ik eerst in Rotterdam en later in Berlijn een heerlijk broodje steak at, was ik om. Zo’n broodje moest ik zelf ook eens maken. Het is natuurlijk wel van belang dat je voor goede biefstuk gaat, anders eet je daarna nooit meer een broodje steak.
Thuis gingen we vroeger iedere vrijdag naar de paardenslager in Dordrecht voor biefstuk voor mijn oma en voor onszelf. We aten op zaterdagavond vaak biefstuk op brood en in mijn herinnering gebeurde het regelmatig dat ik in het weekend mijn bed uit kwam ‘s avonds laat en mijn ouders dan biefstuk etend in de woonkamer aantrof. Maar die herinnering zal wel wat vertekend zijn in de loop der jaren. Misschien zaten mijn ouders wel vaak samen biefstuk te eten, maar zo vaak kwam ik mijn bed niet uit ‘s avonds. Ik lag liever stiekem te lezen onder mijn dekbed.
Die biefstuk op brood is overigens ook de reden geweest dat ik uiteindelijk helemaal afhaakte. Ik ben nl een paar keer zo misselijk geweest van de jus (omdat ik die zo lekker vond) dat ik jaren geen biefstuk meer gegeten heb.

Je kunt allerlei variaties op dit broodje bedenken. In plaats van kruidenboter kun je ook (truffel)mayonaise of bijv. pesto gebruiken. Je zou er nog komkommer, tomaat of champignons op kunnen doen. Als je echt los wil kun je er nog wat kaas op smelten. En gekaramelliseerde uien zijn hier ook heerlijk bij. Kortom, met dit broodje kun je helemaal los.

Steak sandwich

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram biefstuk
  • (geklaarde) boter en/of olie om in te bakken
  • peper en zout
  • handje sla
  • 1 eetlepel kruidenboter
  • broodje of 2 sneden brood
Laat de koekenpan (geen anti-aanbakpan, want die mogen niet zo heet worden) goed heet worden en doe er dan de olie bij. Bak de biefstuk in ongeveer 6 minuten medium rare en laat het vlees een paar minuten rusten in een stuk aluminiumfolie. Je kunt de biefstuk ook in boter bakken. Gebruik dan het liefst geklaarde boter (boter die beter tegen hitte bestand is) of zorg er voor dat de pan niet te heet wordt zodat de boter verbrandt. Als je een scheutje olie bij ongeklaarde boter doet verbrandt de boter ook minder snel.
Intussen snijd je het broodje doormidden. Rooster de snijkant van het broodje (of de boterhammen) even onder een grill, op een toaster of in een pan. Besmeer de geroosterde kant met de kruidenboter en leg er wat sla op. Bestrooi het vlees met peper en zout, snijd het in plakjes en beleg het brood ermee.

Categorie: lunch Tags: vlees

Vorig bericht: « Workshop dripping cake van Life of Pie Amsterdam en Celestial seasonals
Volgend bericht: Kruidige kaasvlinders »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig weekend. Ik zag het op YouTube en het zag er zo lekker uit dat ik het wel moest maken 😀. Het recept leek niet helemaal te kloppen (echt veel te veel vocht), maar met wat improvisatie tijdens de uitvoering werd het een overheerlijk brood. #brood #bread #bakken #food #foodie #nietvoorblogdezekeer #instafood #foodbloggernl #foodblognl #foodblog #schapenkaas
Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patess Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patesserie . Ik wilde al heel lang eens zelf donuts maken, maar dat dat dat heel veel gedoe was. Niets bleek minder waar. Ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken.  Genieten jullie ook zo van blauwe lucht en zon? Ik ga zo nog lekker even in mijn moestuin aan de slag.  #foodblogswap #donuts #zoet #sweet #bakken #weekend #fbs #foodie #zowordenwenooitdun #instafood #doodblog #foodblogger #doodbloggernl
Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte ik voor de #swiepswoepswap  van deze maand. Eigenlijk had ik de grostle uitgezocht, want die had ik al op mijn “nog eens  te bloggen” lijstje staan. Ik maakte een erg lekkere variant, maar maakte geen foto omdat we onverwacht laat aten, het al donker was en ik te veel trek had om nog een foto te maken. Dus maakte ik gisteren appelcake waar ik zelf nog amandelsnippers aan toevoegde.  Deze cake verschijnt niet op mijn blog, want daar bleek al een lekkere appelkruimelcake te staan 😬. Het recept voor de cake vind je bij @suus_laundryfood. Kun je gelijk even door alle andere recepten snuffelen. #swiepswoepswap  #cake #bakken #zoet #sweet #bakken #appel #appelcake #weekend @mandyandmore
Hoewel ik heb grote sneeuwfan ben zijn we toch 2 Hoewel ik heb grote sneeuwfan  ben zijn we toch 2 keer gaan wandelen dit weekend. Wat wonen we toch in een mooie omgeving! Maarten maakte ook nog even een snowface (swipe) en had daarna een koud hoofd 😂 #sneeuw #wandelen #sneeuwwandeling  #koningshof #overveen #winter #bijnalente #kannietwachten
Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op de bank in mijn nieuwe boek te bladeren 😀. Njam, de tv-zender van Vlaanderen en Nederland bestaat 10 jaar. Om dat te vieren is er een jubileumkookboek gemaakt. Het staat vol feestrecepten voor allerlei gelegenheden. Voor mij een mooie gelegenheid kennis te maken met Njam en de tv-programma’s te gaan ontdekken. Kijken jullie wel eens naar Njam? #gekregen #njam #koken #kooktv #tv #nieuweharing @marcuspolman #kookboek #food #foodie #kookboeken #feest #jubileumboek #foodblogger #foodblog #weekend #nooitgenoegkookboeken
Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. D Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. De vulling mag nog iets meer op smaak en het deeg heeft ook nog wat aanpassing nodig. De loempiavellen van vandaag waren al wel veel beter dan die van gisteren.  Ik experimenteer nog even door komende weken. #loempia #chinees #chineseloempia #snacklunch #experimenteren #test #food #foodie #weekend #foodblogger
Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omda Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omdat hij daar blij van wordt. Deze keer uit het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten. Ook dit recept viel weer erg in de smaak. #appeltaart #zoet #bakken #baking #carreraculinair #rutgerbakt #rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #food #foodblog #foodblogger #foodblognl #foodbloggernl #instafood #weekend #genieten
Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap j Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap je van op op zo’n gure dag als vandaag. Snel klaar, lekker en gezond. #mexicaans #soep #bonensoep #fbs #foodblogswap #foodblog #foodbloggernl #foodblogger #instafood #weekend #bonen #gezond
Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip en prei uit het boek Rutger bakt van @rutgerbakt. Het deeg was lekker krokant en de vulling mals en sappig. De dag erna aten we het restant en toen was de pie zelfs nog lekkerder. Kortom; dit is een blijvertje en ik ga zeker nog variaties bedenken op de vulling. De recensie van het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten verschijnt binnenkort op Duizend en 1 dag. #Rutgerbakt #Rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #carreraculinair #pie #kip #bakken #hartig #food #foodblog #foodblogger #gekregenboek #wedstrijd
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in