• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Slagroomtruffels met rum

2 december 2016 By Martine Reageer

Het kan nog net voor pakjesavond. Als je deze truffels maakt heb je een topkadootje voor de zoete lekkerbek. Ze zijn niet ingewikkeld te maken en ze zijn echt heerlijk. Je hoeft ze natuurlijk niet met rum te maken, een andere drank kan ook. Of laat de drank er gewoon uit als je liever geen alcohol gebruikt.

 

 

Slagroomtruffels met rum

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 75 gram slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel bruine rum
  • genoeg chocolade om de hoopjes in te kunnen dopen
  • cacao
Schraap het merg uit het vanillestokje en leg merg en stokje in een steelpannetje. Doe de suiker en de slagroom erbij en verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert tot de suiker is gesmolten. Roer de rum erdoor en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen de boter tot het lichtgeel en luchtig is. Ga net wat langer door dan nodig is en zet de mixer op de hoogste stand. Giet er dan in een dun stroompje het slagroommengsel bij terwijl je rustig door blijft kloppen.
Hierna zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt hoopjes of worstjes spuiten met een spuitzak, maar je kunt het mengsel ook iets op laten stijven in de koelkast en er dan met 2 lepels hoopjes van scheppen. Ik gebruikte de spuitzak om worstjes op bakpapier te spuiten, maar het mengsel gleed daar erg op door. Je kunt het dus beter op een glazen snijplank of een bord doen. Zet de hoopjes in de vriezer tot ze bevroren zijn. Bij mij was dat al na een half uur.
Smelt intussen de chocolade au bain-Marie (zet de kom met chocolade op een pan kokend water waarbij de onderkant van de kom het water niet mag raken) op heel laag vuur of in de magnetron. Zet een bakje met cacao klaar. Zorg dat je bakje groot genoeg is; je moet de truffels erdoorheen kunnen rollen.
Als de chocolade gesmolten is doop je de hoopjes 1 voor 1  in de chocolade waarna je ze even laat uitlekken boven de pan. Dan rol je het hoopje door de cacao en laat je het hard worden. Als de chocolade hard is leg je de truffel op een bord. Hoe groter je bord cacao, hoe sneller je kunt werken. Het kost je wat meer cacao, maar je kunt dan aan de zijkant van het bord de truffels hard laten worden.
Bewaar de truffels in de koelkast (of in de vriezer als je jezelf wilt behoeden voor een overdosis).

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bonbons

Vorig bericht: « Pittig stoofvlees
Volgend bericht: Satékroketten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in