• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Slagroomtruffels met rum

2 december 2016 By Martine Reageer

Het kan nog net voor pakjesavond. Als je deze truffels maakt heb je een topkadootje voor de zoete lekkerbek. Ze zijn niet ingewikkeld te maken en ze zijn echt heerlijk. Je hoeft ze natuurlijk niet met rum te maken, een andere drank kan ook. Of laat de drank er gewoon uit als je liever geen alcohol gebruikt.

 

 

Slagroomtruffels met rum

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 75 gram slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel bruine rum
  • genoeg chocolade om de hoopjes in te kunnen dopen
  • cacao
Schraap het merg uit het vanillestokje en leg merg en stokje in een steelpannetje. Doe de suiker en de slagroom erbij en verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert tot de suiker is gesmolten. Roer de rum erdoor en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen de boter tot het lichtgeel en luchtig is. Ga net wat langer door dan nodig is en zet de mixer op de hoogste stand. Giet er dan in een dun stroompje het slagroommengsel bij terwijl je rustig door blijft kloppen.
Hierna zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt hoopjes of worstjes spuiten met een spuitzak, maar je kunt het mengsel ook iets op laten stijven in de koelkast en er dan met 2 lepels hoopjes van scheppen. Ik gebruikte de spuitzak om worstjes op bakpapier te spuiten, maar het mengsel gleed daar erg op door. Je kunt het dus beter op een glazen snijplank of een bord doen. Zet de hoopjes in de vriezer tot ze bevroren zijn. Bij mij was dat al na een half uur.
Smelt intussen de chocolade au bain-Marie (zet de kom met chocolade op een pan kokend water waarbij de onderkant van de kom het water niet mag raken) op heel laag vuur of in de magnetron. Zet een bakje met cacao klaar. Zorg dat je bakje groot genoeg is; je moet de truffels erdoorheen kunnen rollen.
Als de chocolade gesmolten is doop je de hoopjes 1 voor 1  in de chocolade waarna je ze even laat uitlekken boven de pan. Dan rol je het hoopje door de cacao en laat je het hard worden. Als de chocolade hard is leg je de truffel op een bord. Hoe groter je bord cacao, hoe sneller je kunt werken. Het kost je wat meer cacao, maar je kunt dan aan de zijkant van het bord de truffels hard laten worden.
Bewaar de truffels in de koelkast (of in de vriezer als je jezelf wilt behoeden voor een overdosis).

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bonbons

Vorig bericht: « Pittig stoofvlees
Volgend bericht: Satékroketten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in