Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een Juicepresso, een slowjuicer die gebruik maakt van een koude persing op lage toeren, waardoor vitaminen, mineralen en smaak beter behouden blijven. Je kunt dit sap ook langer bewaren dan het sap uit bijv. sapcentrifuges. Sap uit de slowjuicer is tot 48 uur houdbaar.

Een groot voordeel van de Juicepresso is dat hij goed schoon te maken is. Het apparaat is zeer snel en eenvoudig uit elkaar te halen en dan spoel je hem zo schoon. Je moet dat wel direct doen, want aangekoekte fruitresten zijn niet zomaar weg. Ook het filter is zo schoon met bijgeleverd borsteltje. Je kunt je ook niet openhalen aan het filter, want er zitten geen scherpe randjes aan (wel bij het filter van de magimix).
Pluspunten
- snel schoon te maken
- weinig verlies van vitaminen en mineralen
- stil
- de grootte van het apparaat
- heerlijk sap
- sap is tot 48 uur houdbaar
Minpunten
- hoeveelheid pulp in het sap valt mij tegen (maar daar kan ik nog mee experimenteren)
- de juicepresso heeft moeite met blaadjes, kruiden en bleekselderij (waarschijnlijk moet ik dat kleiner snijden)
Geef een reactie