• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Slowjuicer: bietensap met appel

1 juni 2013 By Martine Reageer

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een Juicepresso, een slowjuicer die gebruik maakt van een koude persing op lage toeren, waardoor vitaminen, mineralen en smaak beter behouden blijven. Je kunt dit sap ook langer bewaren dan het sap uit bijv. sapcentrifuges. Sap uit de slowjuicer is tot 48 uur houdbaar.

Ik maakte al wel vaker groentensap met de sapcentrifuge die bij mijn magimix hoort, maar ik was nooit echt tevreden over het resultaat. Het grootste nadeel van de magimix is dat het centrifugeding erg lastig schoon te maken is, waardoor je hem al snel minder gebruikt.

Na alle slowjuicers met elkaar vergeleken te hebben kwam ik uit bij de juicepresso omdat die niet zo groot is, stil is, een van de goedkopere is en goed uit reviews kwam. Ik vond ook de hoeveelheid pulp die uiteindelijk in je sap belandt erg belangrijk, omdat ik niet van flubbers in mijn sap houd. Vezels krijg ik op andere manieren toch wel binnen en ik wil mijn sap dus gewoon pulploos. Ik kon op internet weinig over pulp vinden en uiteindelijk heb ik dat dus niet meegewogen bij mijn beslissing om juist deze slowjuicer te kopen. Mijn eerste sapje was van pure appel. Heerlijk vers, troebel sap zonder pulp. Bij latere experimenten heb ik qua hoeveelheid pulp zeer wisselende resultaten gehad en inmiddels zeef ik alsnog sommige sapjes.Ik heb gemerkt dat de hoeveelheid pulp samenhangt met de versheid van de producten (wat oudere en zachtere vruchten en groenten geven meer pulp in het sap),met de grootte van de stukjes en de snelheid waarmee je ze invoert.

Een groot voordeel van de Juicepresso is dat hij goed schoon te maken is. Het apparaat is zeer snel en eenvoudig uit elkaar te halen en dan spoel je hem zo schoon. Je moet dat wel direct doen, want aangekoekte fruitresten zijn niet zomaar weg. Ook het filter is zo schoon met bijgeleverd borsteltje. Je kunt je ook niet openhalen aan het filter, want er zitten geen scherpe randjes aan (wel bij het filter van de magimix).

Ondanks de iets tegenvallende hoeveelheid pulp in het sap ben ik wel ontzettend blij met deze aankoop. Ik krijg zeker 2 keer zoveel groenten en fruit binnen dan voordat ik hem had. Er zal dan ook regelmatig een sapje op mijn blog langskomen in de toekomst.
De sapjes zijn koud het lekkerst, dus ik gebruik ijsklontjes (het apparaat kan ook crushed ice maken) of koel het fruit van te voren.

Pluspunten

  • snel schoon te maken
  • weinig verlies van vitaminen en mineralen
  • stil
  • de grootte van het apparaat
  • heerlijk sap
  • sap is tot 48 uur houdbaar

 

Minpunten

  • hoeveelheid pulp in het sap valt mij tegen (maar daar kan ik nog mee experimenteren)
  • de juicepresso heeft moeite met blaadjes, kruiden en bleekselderij (waarschijnlijk moet ik dat kleiner snijden)

Bietensap met appel

1 appel met 3 kleine rauwe bieten leverde me 2 glazen heerlijk sap op:

Categorie: dranken Tags: sap

Vorig bericht: « Zarzuela
Volgend bericht: Brownies met noten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in