• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Slowjuicer: bietensap met appel

1 juni 2013 By Martine Reageer

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een Juicepresso, een slowjuicer die gebruik maakt van een koude persing op lage toeren, waardoor vitaminen, mineralen en smaak beter behouden blijven. Je kunt dit sap ook langer bewaren dan het sap uit bijv. sapcentrifuges. Sap uit de slowjuicer is tot 48 uur houdbaar.

Ik maakte al wel vaker groentensap met de sapcentrifuge die bij mijn magimix hoort, maar ik was nooit echt tevreden over het resultaat. Het grootste nadeel van de magimix is dat het centrifugeding erg lastig schoon te maken is, waardoor je hem al snel minder gebruikt.

Na alle slowjuicers met elkaar vergeleken te hebben kwam ik uit bij de juicepresso omdat die niet zo groot is, stil is, een van de goedkopere is en goed uit reviews kwam. Ik vond ook de hoeveelheid pulp die uiteindelijk in je sap belandt erg belangrijk, omdat ik niet van flubbers in mijn sap houd. Vezels krijg ik op andere manieren toch wel binnen en ik wil mijn sap dus gewoon pulploos. Ik kon op internet weinig over pulp vinden en uiteindelijk heb ik dat dus niet meegewogen bij mijn beslissing om juist deze slowjuicer te kopen. Mijn eerste sapje was van pure appel. Heerlijk vers, troebel sap zonder pulp. Bij latere experimenten heb ik qua hoeveelheid pulp zeer wisselende resultaten gehad en inmiddels zeef ik alsnog sommige sapjes.Ik heb gemerkt dat de hoeveelheid pulp samenhangt met de versheid van de producten (wat oudere en zachtere vruchten en groenten geven meer pulp in het sap),met de grootte van de stukjes en de snelheid waarmee je ze invoert.

Een groot voordeel van de Juicepresso is dat hij goed schoon te maken is. Het apparaat is zeer snel en eenvoudig uit elkaar te halen en dan spoel je hem zo schoon. Je moet dat wel direct doen, want aangekoekte fruitresten zijn niet zomaar weg. Ook het filter is zo schoon met bijgeleverd borsteltje. Je kunt je ook niet openhalen aan het filter, want er zitten geen scherpe randjes aan (wel bij het filter van de magimix).

Ondanks de iets tegenvallende hoeveelheid pulp in het sap ben ik wel ontzettend blij met deze aankoop. Ik krijg zeker 2 keer zoveel groenten en fruit binnen dan voordat ik hem had. Er zal dan ook regelmatig een sapje op mijn blog langskomen in de toekomst.
De sapjes zijn koud het lekkerst, dus ik gebruik ijsklontjes (het apparaat kan ook crushed ice maken) of koel het fruit van te voren.

Pluspunten

  • snel schoon te maken
  • weinig verlies van vitaminen en mineralen
  • stil
  • de grootte van het apparaat
  • heerlijk sap
  • sap is tot 48 uur houdbaar

 

Minpunten

  • hoeveelheid pulp in het sap valt mij tegen (maar daar kan ik nog mee experimenteren)
  • de juicepresso heeft moeite met blaadjes, kruiden en bleekselderij (waarschijnlijk moet ik dat kleiner snijden)

Bietensap met appel

1 appel met 3 kleine rauwe bieten leverde me 2 glazen heerlijk sap op:

Categorie: dranken Tags: sap

Vorig bericht: « Zarzuela
Volgend bericht: Brownies met noten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in