Chili con carne
Ingrediënten voor ongeveer 6 personen
- 500 gram gehakt (ik had lams- rundergehakt)
- 1 groot blik bruine bonen
- 1 blik rode nierbonen
- 1 prei
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 2 rode pepers
- 2 tenen knoflook
- chilipoeder en chilipeper
- knoflookpeper
- zout
- olie om in te bakken
Snijd de ui in stukjes en fruit ze in wat olie in een braadpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak even mee. Bak het gehakt rul en bestrooi ruim met knoflookpeper en wat zout. Snijd de pepers fijn (zaadlijsten en pitjes maken het pittiger) en bak ze even mee. Doe er de in ringen gesneden prei bij, bak even mee en voeg dan de tomatenpuree en de bonen toe. Tenslotte naar smaak chilipoeder en chilipeper erbij doen. Lekker op een laag pitje laten pruttelen. Je kunt hier uiteraard nog andere bonen, stukken tomaat, paprika enz. aan toe voegen. Ik heb er een snuf gerookte paprikapoeder doorgedaan en dat was ook erg lekker. Een dag later is deze chili nog lekkerder. Eet met rijst, brood, aardappels, nachochips. Allemaal lekker.
Geef een reactie