• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Snelle tiramisu met kersen en koekjes

31 juli 2019 By Martine 3 Reacties

Tiramisupuristen vinden ongetwijfeld dat deze tiramisu geen tiramisu mag heten. Geen koffie, geen lange vingers en geen eieren. Eigenlijk vind ik dat ook, maar ik noem het lekker toch tiramisu. Want er zit wel oploskoffie en cacao in en mascarpone en het heeft laagjes. Misschien mag het dan ook wel triffle heten met die laagjes en fruit en slagroom?

Maar goed; deze tiramisu maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap van juli van By Andréa Janssen . Andréa heeft een blog waar veel verschillende recepten op staan, waaronder een grote hoeveelheid desserts. De keuze was snel gemaakt. In Italië aten we namelijk een heerlijke tiramisu met koekjes en die wilde ik thuis ook eens maken. Ik gebruikte dit recept voor chocoladetiramisu en paste dat een beetje aan. We hadden namelijk nog kersen liggen en ik had een miniflesje rum (Ron Abuelo)gekregen in de foodybox. Die verwerkte ik allebei in mijn versie.

Deze variant is (als je de alcohol vervangt door een koude koffie en het vanille-extract door een lepeltje vanillesuiker) heel geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen want er zitten geen rauwe eieren in.

Zet de tiramisu eventueel een paar uur in de koelkast om op te stijven. De koekjes worden dan wel een stuk minder knapperig. Als je het gelijk eet als het klaar is zijn de koekjes nog knapperig en is het mascarpone mengsel wat lobbiger. Vond ik zelf lekkerder

Tiramisu met kersen en koekjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 kruimelige koekjes (koggetjes of bijv. chocolatechip cookies)
  • 8 kersen
  • 200 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepels bruine rum
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel cacao
  • 1 theelepel oploskoffie

Klop met een mixer de slagroom lobbig. Mix de mascarpone, suiker, cacao, rum, vanille-extract en oploskoffie tot het goed gemengd is. Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.

Verkruimel een koekje onderin een glas of schaaltje. Schep daar een laag mascarpone mengsel op.

Snijd de kersen doormidden en wip de pit er met een theelepel of mesje uit. Snijd 3 kersen in stukjes en leg ze op de mascarpone laag. Dek de kersen af met mascarpone mengsel en verkruimel er weer een koekje boven.

Maak een laatste laag mascarpone mengsel en garneer met een half koekje en een halve kers of met cacao.

Herhaal dit met het tweede glaasje of bakje.

Categorie: dessert Tags: kersen, tiramisu

Vorig bericht: « Citroencake
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: juni en juli »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rory

    31 juli 2019 om 10:52

    Mjam, dat klinkt goed zeg! Sowieso vind ik een gerecht met rauwe eieren eigenlijk al best spannend. Ik eet het liever niet (en ik ben niet zwanger). Dat lobbige vind ik ook heel lekker klinken trouwens, dus bij mij zou het niet meer de koelkast ingaan 🙂

    Beantwoorden
    • Martine

      31 juli 2019 om 18:57

      Ik ben op zich niet zo bang voor rauwe eieren, maar dit is wel een stuk sneller. En ik vond het lobbig echt beter.

      Beantwoorden
  2. Andréa Janssen

    1 augustus 2019 om 08:58

    Lekker Martine deze variant met Kersen. Ga ik zeker ook eens uit proberen! Ziet er heerlijk uit. En inderdaad geen rauwe eieren, dat vind ik één van de fijnste dingen aan dit recept.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in