• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Snelle tiramisu met kersen en koekjes

31 juli 2019 By Martine 3 Reacties

Tiramisupuristen vinden ongetwijfeld dat deze tiramisu geen tiramisu mag heten. Geen koffie, geen lange vingers en geen eieren. Eigenlijk vind ik dat ook, maar ik noem het lekker toch tiramisu. Want er zit wel oploskoffie en cacao in en mascarpone en het heeft laagjes. Misschien mag het dan ook wel triffle heten met die laagjes en fruit en slagroom?

Maar goed; deze tiramisu maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap van juli van By Andréa Janssen . Andréa heeft een blog waar veel verschillende recepten op staan, waaronder een grote hoeveelheid desserts. De keuze was snel gemaakt. In Italië aten we namelijk een heerlijke tiramisu met koekjes en die wilde ik thuis ook eens maken. Ik gebruikte dit recept voor chocoladetiramisu en paste dat een beetje aan. We hadden namelijk nog kersen liggen en ik had een miniflesje rum (Ron Abuelo)gekregen in de foodybox. Die verwerkte ik allebei in mijn versie.

Deze variant is (als je de alcohol vervangt door een koude koffie en het vanille-extract door een lepeltje vanillesuiker) heel geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen want er zitten geen rauwe eieren in.

Zet de tiramisu eventueel een paar uur in de koelkast om op te stijven. De koekjes worden dan wel een stuk minder knapperig. Als je het gelijk eet als het klaar is zijn de koekjes nog knapperig en is het mascarpone mengsel wat lobbiger. Vond ik zelf lekkerder

Tiramisu met kersen en koekjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 kruimelige koekjes (koggetjes of bijv. chocolatechip cookies)
  • 8 kersen
  • 200 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepels bruine rum
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel cacao
  • 1 theelepel oploskoffie

Klop met een mixer de slagroom lobbig. Mix de mascarpone, suiker, cacao, rum, vanille-extract en oploskoffie tot het goed gemengd is. Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.

Verkruimel een koekje onderin een glas of schaaltje. Schep daar een laag mascarpone mengsel op.

Snijd de kersen doormidden en wip de pit er met een theelepel of mesje uit. Snijd 3 kersen in stukjes en leg ze op de mascarpone laag. Dek de kersen af met mascarpone mengsel en verkruimel er weer een koekje boven.

Maak een laatste laag mascarpone mengsel en garneer met een half koekje en een halve kers of met cacao.

Herhaal dit met het tweede glaasje of bakje.

Categorie: dessert Tags: kersen, tiramisu

Vorig bericht: « Citroencake
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: juni en juli »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rory

    31 juli 2019 om 10:52

    Mjam, dat klinkt goed zeg! Sowieso vind ik een gerecht met rauwe eieren eigenlijk al best spannend. Ik eet het liever niet (en ik ben niet zwanger). Dat lobbige vind ik ook heel lekker klinken trouwens, dus bij mij zou het niet meer de koelkast ingaan 🙂

    Beantwoorden
    • Martine

      31 juli 2019 om 18:57

      Ik ben op zich niet zo bang voor rauwe eieren, maar dit is wel een stuk sneller. En ik vond het lobbig echt beter.

      Beantwoorden
  2. Andréa Janssen

    1 augustus 2019 om 08:58

    Lekker Martine deze variant met Kersen. Ga ik zeker ook eens uit proberen! Ziet er heerlijk uit. En inderdaad geen rauwe eieren, dat vind ik één van de fijnste dingen aan dit recept.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in