• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Snickers ijs

10 juli 2020 By Martine 5 Reacties

Tijdens de vakantie in Epe at Maarten Snickers ijs bij de lokale ijssalon. Dat vond hij zo lekker dat ik het thuis geprobeerd heb na te maken. Ik had het zelf niet gegeten, dus dat maakte het wat lastiger, maar ook dit Snickers ijs viel erg goed in de smaak. Op dezelfde manier kun je natuurlijk ijs van Lions, Milky Way of een andere snackreep maken.

Snickers ijs

Snickers ijs

Ingrediënten

  • 4 Snickers
  • 4 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 350 ml melk
  • 300 ml slagroom

Doe de melk en de slagroom in een ruime pan en breng het mengsel aan de kook. Klop intussen de eidooiers met de suiker schuimig. Als het melkmengsel kookt neem je de pan van het vuur. Giet de warme roommelk al kloppend in een gelijkmatige straal bij het eidooier-suiker mengsel. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm al kloppend tot 85 graden of tot het wat dikker wordt (laat het niet koken). Giet het mengsel dan in een kom en laat het afkoelen. Terwijl het afkoelt snijd je 3 Snickers in kleine stukjes. Roer ze door het mengsel. De stukjes Snickers smelten er zo doorheen. Zet het dan (liefst een nacht) in de koelkast zodat het af kan koelen en kan rijpen. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de ijsmachine draaien tot het ijs klaar is. Snijd intussen de laatste Snickers in stukjes en strooi die halverwege het proces in de machine. Zet het ijs nog zo’n 1-2 uur in de vriezer voor het serveren om het wat steviger te laten worden.

Categorie: dessert Tags: ijs

Vorig bericht: « Experimenteren met de mini kamado: eendenborstfilet en kaneelbroodjes
Volgend bericht: Review: Het Bourgondische bitterballenboek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Audrey

    10 juli 2020 om 12:00

    Oeee, ik dacht inderdaad al direct aan een Lion-variant hiervan! Ik heb alleen helaas geen ijsmachine 🙁

    Beantwoorden
    • Martine

      10 juli 2020 om 12:36

      Je zou het kunnen proberen zonder ijsmachine door het mengsel in de vriezer te zetten en regelmatig goed om te roeren. Ik zeg er eerlijk bij dat ik niet weet of er in dit ijs dan veel ijskristallen ontstaan. Dan krijg je van die harde stukjes knisperig ijs erin. Ik zie bij ons bij de kringloop regelmatig ijsmachines staan met een los vrieselement voor rond de 10 euro. Maar een ijsmachine is wel een echte ruimteverslinder in de kast. En die Lion variant gaat er hier ook nog wel van komen.

      Beantwoorden
  2. Natiza

    12 juli 2020 om 10:37

    Lijkt mij echt heerlijk! Ik heb allen geen ijsmachine helaas 🙁

    Beantwoorden
  3. Ober app

    23 juli 2020 om 08:12

    Dat ziet er zo lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak. ik zou willen, ik kan dit proberen 🙁

    Beantwoorden
  4. Goojara

    13 oktober 2020 om 13:15

    that’s looks so awesome.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Hoewel ik zeker geen fan ben van zand vind ik het Hoewel ik zeker geen fan ben van zand vind ik het op een dag als vandaag wel heel lekker om aan het eind van de dag nog even door de zee te lopen. #haataanzand #zee #hittegolf #strand #lekkerkoelaanjevoeten #gelukkig maar1kwalgezien
In de vorige post stonden op duistere wijze weer a In de vorige post stonden op duistere wijze weer allemaal dubbele foto's, dus  ik probeer het nog maar een keer.

Vandaag kreeg mijn moeder haar verjaardagskado. Ze was al in maart jarig, maar dat doet er niet toe.

We begonnen met een workshop kaas maken. We maakten alle vier een kaasje en leerden intussen van alles over het leven op een boerderij. 

Na een lekker proeverijtje met kaas en sap reden we door naar Leerdam waar we net genoeg tijd hadden voor een picknick. We liepen op het nippertje de loopplank op van de boot waarop we een rondvaart over de Linge deden. Omdat er nog genoeg over was van de lunch ploften we na de vaartocht nog een keer op het grasveld om de rest van de lunch soldaat te maken. Resultaat: moe maar voldaan, de komende tijd een kaasje te verzorgen en een blije mama.

#workshop #familytime #kaas #cheese #workshop #food #picknick #buiten #wegineigenland #linge #leerdam #kaasmaken #weekend
Mijn eerste maaltje aardappels uit de moestuin🥳 Mijn eerste maaltje aardappels uit de moestuin🥳. Tot dit jaar mochten we uit angst voor ziektes geen aardappels en tomaten ed planten. Dit jaar mag het wel dus ik zette direct een rijtje aardappels in de grond. Ik heb maar een klein tuintje en de oogst wordt dus niet zo groot, maar ze zijn zo lekker 😀.

#moestuin #moestuinieren #oogst #oogsten #aardappels #buiten #food
Kan het Engelser op onze laatste vakantiedag. Taar Kan het Engelser op onze laatste vakantiedag. Taart in een kneuterige tearoom in het schattige plaatsje Lavenham.
#cake #taart #tearoom #uk #engeland #england #lavenham #travel #reizen #roadtrip #houses #food
Ontbijt in Norwich. Porridge en een muffin met avo Ontbijt in Norwich. Porridge en een muffin met avocado, spinazie en gepocheerd ei. #billsnorwich #norwich #breakfast #porridge #ontbijt #uk #travel #roadtrip #food #engeland #england #norfolk
Lekker dagje weer vandaag. We begonnen in het kust Lekker dagje weer vandaag. We begonnen in het kustplaatsje Cromer dat bekend staat om de lekkere krabben. We deelden dus een krabsandwich en daarna aten we een levensgrote kinderportie fish and chips. Het was ook nog allemaal erg lekker. We keken op de pier bij de kinderen die met een netje, aas en een lang touw krabjes aan het vangen waren en reden daarna door naar Felbrigg Hall, een groot huis dat we niet zo heel interessant vonden. Het had wel een paar mooie plekjes en een prachtige ommuurde tuin. #cromer #beach #kust #Norfolk #fellbrighall #uk #england #engeland #national trust #roadtrip #camping #travel #holiday

Update: ik zie nu dat er een paar dezelfde foto's tussen zitten. Altijd jammer 🙃
Vietnamese lunch bij Pho in Lincoln. #Vietnamesefo Vietnamese lunch bij Pho in Lincoln.
#Vietnamesefood #delicious #lincoln #Lincolnshire #food #lunch #uk #roadtrip #england
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in