• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Snickers ijs

10 juli 2020 By Martine 5 Reacties

Tijdens de vakantie in Epe at Maarten Snickers ijs bij de lokale ijssalon. Dat vond hij zo lekker dat ik het thuis geprobeerd heb na te maken. Ik had het zelf niet gegeten, dus dat maakte het wat lastiger, maar ook dit Snickers ijs viel erg goed in de smaak. Op dezelfde manier kun je natuurlijk ijs van Lions, Milky Way of een andere snackreep maken.

Snickers ijs

Snickers ijs

Ingrediënten

  • 4 Snickers
  • 4 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 350 ml melk
  • 300 ml slagroom

Doe de melk en de slagroom in een ruime pan en breng het mengsel aan de kook. Klop intussen de eidooiers met de suiker schuimig. Als het melkmengsel kookt neem je de pan van het vuur. Giet de warme roommelk al kloppend in een gelijkmatige straal bij het eidooier-suiker mengsel. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm al kloppend tot 85 graden of tot het wat dikker wordt (laat het niet koken). Giet het mengsel dan in een kom en laat het afkoelen. Terwijl het afkoelt snijd je 3 Snickers in kleine stukjes. Roer ze door het mengsel. De stukjes Snickers smelten er zo doorheen. Zet het dan (liefst een nacht) in de koelkast zodat het af kan koelen en kan rijpen. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de ijsmachine draaien tot het ijs klaar is. Snijd intussen de laatste Snickers in stukjes en strooi die halverwege het proces in de machine. Zet het ijs nog zo’n 1-2 uur in de vriezer voor het serveren om het wat steviger te laten worden.

Categorie: dessert Tags: ijs

Vorig bericht: « Experimenteren met de mini kamado: eendenborstfilet en kaneelbroodjes
Volgend bericht: Review: Het Bourgondische bitterballenboek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Audrey

    10 juli 2020 om 12:00

    Oeee, ik dacht inderdaad al direct aan een Lion-variant hiervan! Ik heb alleen helaas geen ijsmachine 🙁

    Beantwoorden
    • Martine

      10 juli 2020 om 12:36

      Je zou het kunnen proberen zonder ijsmachine door het mengsel in de vriezer te zetten en regelmatig goed om te roeren. Ik zeg er eerlijk bij dat ik niet weet of er in dit ijs dan veel ijskristallen ontstaan. Dan krijg je van die harde stukjes knisperig ijs erin. Ik zie bij ons bij de kringloop regelmatig ijsmachines staan met een los vrieselement voor rond de 10 euro. Maar een ijsmachine is wel een echte ruimteverslinder in de kast. En die Lion variant gaat er hier ook nog wel van komen.

      Beantwoorden
  2. Natiza

    12 juli 2020 om 10:37

    Lijkt mij echt heerlijk! Ik heb allen geen ijsmachine helaas 🙁

    Beantwoorden
  3. Ober app

    23 juli 2020 om 08:12

    Dat ziet er zo lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak. ik zou willen, ik kan dit proberen 🙁

    Beantwoorden
  4. Goojara

    13 oktober 2020 om 13:15

    that’s looks so awesome.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in