• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Snickers ijs

10 juli 2020 By Martine 5 Reacties

Tijdens de vakantie in Epe at Maarten Snickers ijs bij de lokale ijssalon. Dat vond hij zo lekker dat ik het thuis geprobeerd heb na te maken. Ik had het zelf niet gegeten, dus dat maakte het wat lastiger, maar ook dit Snickers ijs viel erg goed in de smaak. Op dezelfde manier kun je natuurlijk ijs van Lions, Milky Way of een andere snackreep maken.

Snickers ijs

Snickers ijs

Ingrediënten

  • 4 Snickers
  • 4 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 350 ml melk
  • 300 ml slagroom

Doe de melk en de slagroom in een ruime pan en breng het mengsel aan de kook. Klop intussen de eidooiers met de suiker schuimig. Als het melkmengsel kookt neem je de pan van het vuur. Giet de warme roommelk al kloppend in een gelijkmatige straal bij het eidooier-suiker mengsel. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm al kloppend tot 85 graden of tot het wat dikker wordt (laat het niet koken). Giet het mengsel dan in een kom en laat het afkoelen. Terwijl het afkoelt snijd je 3 Snickers in kleine stukjes. Roer ze door het mengsel. De stukjes Snickers smelten er zo doorheen. Zet het dan (liefst een nacht) in de koelkast zodat het af kan koelen en kan rijpen. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de ijsmachine draaien tot het ijs klaar is. Snijd intussen de laatste Snickers in stukjes en strooi die halverwege het proces in de machine. Zet het ijs nog zo’n 1-2 uur in de vriezer voor het serveren om het wat steviger te laten worden.

Categorie: dessert Tags: ijs

Vorig bericht: « Experimenteren met de mini kamado: eendenborstfilet en kaneelbroodjes
Volgend bericht: Review: Het Bourgondische bitterballenboek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Audrey

    10 juli 2020 om 12:00

    Oeee, ik dacht inderdaad al direct aan een Lion-variant hiervan! Ik heb alleen helaas geen ijsmachine 🙁

    Beantwoorden
    • Martine

      10 juli 2020 om 12:36

      Je zou het kunnen proberen zonder ijsmachine door het mengsel in de vriezer te zetten en regelmatig goed om te roeren. Ik zeg er eerlijk bij dat ik niet weet of er in dit ijs dan veel ijskristallen ontstaan. Dan krijg je van die harde stukjes knisperig ijs erin. Ik zie bij ons bij de kringloop regelmatig ijsmachines staan met een los vrieselement voor rond de 10 euro. Maar een ijsmachine is wel een echte ruimteverslinder in de kast. En die Lion variant gaat er hier ook nog wel van komen.

      Beantwoorden
  2. Natiza

    12 juli 2020 om 10:37

    Lijkt mij echt heerlijk! Ik heb allen geen ijsmachine helaas 🙁

    Beantwoorden
  3. Ober app

    23 juli 2020 om 08:12

    Dat ziet er zo lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak. ik zou willen, ik kan dit proberen 🙁

    Beantwoorden
  4. Goojara

    13 oktober 2020 om 13:15

    that’s looks so awesome.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in