• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Something about food tag

10 maart 2015 By Martine Reageer

Eerder vulde ik al de nom nom nom tag in en ook deze vragen beantwoordde ik vooral omdat ik het altijd zo leuk vind om de antwoorden van anderen te lezen. Tedje van Teddlicious heeft de Something about food tag verzonnen. 

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 


Eerste reactie: Tosti!  

Tweede reactie: iets gezonder zou wellicht beter zijn voor elke dag. Dan kies ik voor fried rice, want daar kun je lekker mee variëren en ook nog heel veel voedingsstoffen in frommelen.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 


Mineraalwater met prik. Ik ben geen wijnliefhebber en hoewel ik op een terras ook wel cola zero drink vind ik bij het eten mineraalwater lekkerder. En dan het liefst licht bruisend.

Wat was vroeger je lievelingseten?


Op zaterdag aten we altijd iets makkelijks en dat was regelmatig een kaasbroodje. Die kaasbroodjes waren eigenlijk gewoon pantosti’s met kaas en ik vond ze heerlijk. Waarschijnlijk is toen mijn tostiliefde ontstaan. Als kind maakten we standaard de grap dat er kauwgom in het kaasbroodje zat door de draden die de kaas trok. En daar hadden mijn zusje en ik dan de grootste lol om. 
Ook de gegrilde kip die mijn vader vaak op zondag maakte vond ik fantastisch. Ik maak hem zelf nog steeds op dezelfde manier, alleen niet altijd meer op het spit. Hij maakte daar fantastische Franse frietjes bij die alleen mijn moeder net zo lekker kan maken. 
Ook Kotelet à la bonne femme was erg geliefd en in Frankrijk smulden mijn zus en ik van slakken, omelet en pasteitjes met ragout in de auberge waar we een paar jaar kampeerden.
 

 

 

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken? 


Een tosti met kaas 🙂

 

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 


Sumo in Haarlem. Verder heb ik niet echt vaste adresjes. Eten halen doen we eigenlijk nooit en  uit eten bij de Griek eten is ook zeer zeldzaam, maar voor een pita gyros van De Kleine Griek in Dordrecht kun je me wakker maken.

Wat lust je écht niet? 


Koffie. En havermoutpap!! 

Om welk gerecht sta jij bekend? 


Mijn moeder maakt al zo lang als ik me kan herinneren kwarksoesjes met kaas met verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Deze zijn in mijn vriendenkring inmiddels bekend als kaasflapjes en er wordt eigenlijk gewoon van me verwacht dat ik ze maak met oud en nieuw en als er vrienden komen logeren. 

Chips of chocolade? 

Chips, maar ze hebben wel concurrentie van de caramel zeezoutchocolade van Tony’s Chocolonely of de pure mintchocolade van Lindt 

Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 


Niets. Ik vind het gekraak van etende anderen in de bioscoop ook irritant. En die lucht van popcorn om je heen ook. Ik kijk films dus het liefst thuis. Kun je tenminste lekker een borreltje drinken, en gewoon naar de wc.
 

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 


Mosselen. Tijdens een van onze vakanties reden we door Belgie naar Nederland. We wilden voordat we de grens overgingen nog even iets eten. Tegen de tijd dat we in het plaatsje Herentals waren hadden we zo´n honger (en hadden we al het een en ander afgekeurd qua eetgelegenheid) dat we besloten dat er hier gegeten moest worden. Er was niet veel keus en we belandden in de deuropening van een soort snackbar waar ze ook maaltijden serveerden. We stonden toch nog een beetje te twijfelen in de deuropening, maar toen de vriendelijke eigenaresse van de zaak ons aansprak zijn we toch maar gaan zitten. Maarten bestelde mosselen en in een impuls bestelde ik ze ook. Geen idee waarom, want ik dacht eigenlijk dat ik geen mosselen lustte. Naast ons werden enorme schollen geserveerd die er fantastisch uitzagen en ook onze mosselen met friet waren de besten die ik ooit gegeten heb. Ik vond ze zo lekker dat we sindsdien regelmatig mosselen eten. We zijn er nooit meer geweest, maar ik denk nog af en toe aan dat bijzondere zaakje. Er hangt nog steeds een kaartje op het prikbord, maar toen ik net op google maps keek zag ik dat er nu een broodjeszaak in zit. Dan gooi ik het kaartje nu toch maar weg.
 

Vis of vlees? 


Allebei. We wisselen vlees en vis af en eten ook regelmatig vegetarisch.

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 


Het lijkt me erg fijn om havermoutpap te lusten omdat je er zo lekker lang op vooruit kan, maar ik vind het echt niet te hachelen, dus ik betwijfel of het er ooit van komt. En ik zou het erg gezellig en handig vinden om wijn lekker te vinden. Heel af en toe drink ik een glaasje dat ik dan in het beste geval “nog wel mee vind vallen”. 

Wat eet jij het liefst als ontbijt?


Tosti, magere yoghurt met noten, pitten en zaden of crackers met filet americain of kaas. In het weekend vind ik bananenpannenkoekjes ook erg lekker.

 

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 


Dan alleen nog maar voorgerechten. Ik vind het ook vaak moeilijker om te kiezen uit de voorgerechten als we uit eten gaan. Daarom vind ik buffetten en hapjesrestaurants ook leuk, want dan kun je van veel dingen een beetje proeven.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 


Ik ben niet zo’n snoeper als het om echt snoep gaat, maar zachte kaneelstokken vind ik wel heel lekker.

 
Wil jij de tag overnemen? Zet er dan even bij dat Teddlicious de tag heeft bedacht.

Categorie: overig Tags: tag

Vorig bericht: « Club sandwich met avocado, ei en gerookte kip
Volgend bericht: Culiperslunch 2015 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in