• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Soto met kip en rijst

27 juni 2013 By Martine Reageer

Deze maand deed ik alweer voor de vierde keer mee aan de foodblogswap. Ik mocht koken van het blog van Betty van  Betty’s kitchen. Betty blogt sinds februari 2013, maar heeft al veel leuke artikelen en lekkere recepten online staan. Het was dan ook geen enkel probleem om iets lekkers te vinden om te maken. Ik koos voor deze lekkere soto met kip en rijst. We haalden zeker 7 porties uit deze hoeveelheid, dus ik heb een gedeelte ingevroren. Erg handig op dagen dat je laat thuis bent en snel wilt eten.

Soto met kip en rijst

Ingrediënten voor ruim 4 personen

  • 4 grote kippenbouten (poot & dij)
  • 2,5 liter water, 4 kippenbouillon blokjes
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 grote prei
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 150 gram taugé,
  • 4 eetlepels olie om in te bakken
  • Sambal naar smaak
  • 2 eetlepels gemalen gemberpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  •  200 gram basmati rijst
  • 4 eieren (hard gekookt)
  • eventueel wat gebakken uitjes (kant-en-klaar in zak).

 

Doe de kippenbouten met het water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat ze 30 minuten koken. Haal de kippenbouten daarna uit de bouillon en haal het vlees van de botten (vel gebruik je niet).
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, ontdoe van de zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in halve ringetjes. Verwijder de puntjes van de sperzieboontjes. Snijd of breek de boontjes in stukjes van 1-2 cm. Was de taugé en laat uitlekken.
Verhit in een grote (soep)pan de  olie en bak hierin de ui en knoflook glazig (ongeveer 1 minuut), voeg de paprika, prei en sperzieboontjes toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg de gember, kurkuma, komijn, sambal en koriander toe en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook. Voeg de kipstukjes en taugé toe en laat dit samen 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Giet de rijst af en verdeel over diepe borden. Schenk hier de soep over, en garneer met een gehalveerd gekookt ei en wat gebakken uitjes.

Categorie: soep Tags: foodblogswap, kip

Vorig bericht: « Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten
Volgend bericht: Groentensap uit de Slowjuicer »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in