Alweer een recept van Maarten (jawel, de Maarten die koken haat), die op z’n om de week in z’n eentje vrije woensdag “moet” koken. Het was ruim genoeg voor 3 personen, maar 4 kleine eters (of met een salade ofzo erbij) zouden er ook genoeg aan hebben.
Spaghetti met champignons, peultjes en Coburger ham
Ingrediënten
- 250 gram verse pasta
- 200 gram kastanjechampignons
- 200 gram peultjes
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 gram Coburger ham
- 125 ml crème fraîche
- peper en zout
- wat olie om in te bakken
Maak de champignons schoon met keukenrol en snijd ze in plakjes. Snijd de ui in halve ringen en was de peultjes. Hak de teentjes knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Snijd de Coburger ham in stukjes. Kook de pasta en laat uitlekken.
Bak de ui, knoflook en de peultjes in de olie en voeg na een paar minuten de champignons toe. Roerbak een paar minuten en roer er dan de crème fraîche en de ham door. Je kunt de pasta los serveren, maar wij hebben het door elkaar gegeten.
J.J van der Schoot-Ketting
Heb jullie recept gemaakt. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Smaakte echt heerlijk.
Heb er hamblokjes in gedaan en voor de kleur cherrie tomaatjes.
Martine
Wat leuk om te horen!