• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Speculaaskoeken met amandelen

19 oktober 2019 By Martine 2 Reacties

Een paar dagen geleden postte ik de review van Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek. Het eerste dat ik uit dit boek maakte waren deze heerlijke speculaaskoeken. Lekker bros en de amandelen geven het nog een extra bite. Rutger gebruikte hazelnoten, maar omdat ik die niet in huis had werden het amandelen. Net zo lekker denk ik zelf.

Het leuke van de recepten uit de boeken van Rutger is dat ze altijd lukken. Dit kan echt iedereen maken. En je huis gaat er ook nog eens lekker herfstig van ruiken door de speculaaskruiden. Dus ik zou zeggen, haal de ingrediënten in huis, trek je schort tevoorschijn en zet de oven vast aan.

Speculaaskoeken met amandelen

Ingrediënten voor 25-35 koeken

  • 175 gram boter op kamertemperatuur
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • rasp van 1/4 citroen
  • 1/2 ei (losgeklopt en op kamertemperatuur)
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  • 160 gram grof gehakte amandelen

Verwarm de oven voor op 170 graden (150 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, het ei en zout in een kom en meng deze. Dit kan met je handen of met een hadnmixer met deeghaken. Voeg de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en kneed alles tot een deeg.

Vorm bolletjes van het deeg met een doorsnede van 2,5 centimeter. Leg deze op de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer 1/2 centimeter dik. Bestrijk het deeg met ei en strooi er wat gehakte hazelnoten op. Druk de hazelnoten iets aan.

Bak de koeken 18-20 minuten. Laat de koeken na het bakken afkoelen op een rooster.

Categorie: taart, koek en zoet

Vorig bericht: « Review: Het makkelijke bakboek – Rutger van den Broek
Volgend bericht: Risottoballetjes (en 8 keer risotto) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ingrid Ferwerda-Jacobs

    21 oktober 2019 om 11:26

    Dank voor het recept! Ik wil het gaan uitproberen.

    Beantwoorden
    • Martine

      21 oktober 2019 om 11:30

      Leuk Ingrid! Laat je me weten hoe ze gelukt zijn?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in