• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Speculaaskoeken met amandelen

19 oktober 2019 By Martine 2 Reacties

Een paar dagen geleden postte ik de review van Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek. Het eerste dat ik uit dit boek maakte waren deze heerlijke speculaaskoeken. Lekker bros en de amandelen geven het nog een extra bite. Rutger gebruikte hazelnoten, maar omdat ik die niet in huis had werden het amandelen. Net zo lekker denk ik zelf.

Het leuke van de recepten uit de boeken van Rutger is dat ze altijd lukken. Dit kan echt iedereen maken. En je huis gaat er ook nog eens lekker herfstig van ruiken door de speculaaskruiden. Dus ik zou zeggen, haal de ingrediënten in huis, trek je schort tevoorschijn en zet de oven vast aan.

Speculaaskoeken met amandelen

Ingrediënten voor 25-35 koeken

  • 175 gram boter op kamertemperatuur
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • rasp van 1/4 citroen
  • 1/2 ei (losgeklopt en op kamertemperatuur)
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  • 160 gram grof gehakte amandelen

Verwarm de oven voor op 170 graden (150 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, het ei en zout in een kom en meng deze. Dit kan met je handen of met een hadnmixer met deeghaken. Voeg de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en kneed alles tot een deeg.

Vorm bolletjes van het deeg met een doorsnede van 2,5 centimeter. Leg deze op de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer 1/2 centimeter dik. Bestrijk het deeg met ei en strooi er wat gehakte hazelnoten op. Druk de hazelnoten iets aan.

Bak de koeken 18-20 minuten. Laat de koeken na het bakken afkoelen op een rooster.

Categorie: taart, koek en zoet

Vorig bericht: « Review: Het makkelijke bakboek – Rutger van den Broek
Volgend bericht: Risottoballetjes (en 8 keer risotto) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ingrid Ferwerda-Jacobs

    21 oktober 2019 om 11:26

    Dank voor het recept! Ik wil het gaan uitproberen.

    Beantwoorden
    • Martine

      21 oktober 2019 om 11:30

      Leuk Ingrid! Laat je me weten hoe ze gelukt zijn?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in