• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Speculaaskoeken met amandelen

19 oktober 2019 By Martine 2 Reacties

Een paar dagen geleden postte ik de review van Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek. Het eerste dat ik uit dit boek maakte waren deze heerlijke speculaaskoeken. Lekker bros en de amandelen geven het nog een extra bite. Rutger gebruikte hazelnoten, maar omdat ik die niet in huis had werden het amandelen. Net zo lekker denk ik zelf.

Het leuke van de recepten uit de boeken van Rutger is dat ze altijd lukken. Dit kan echt iedereen maken. En je huis gaat er ook nog eens lekker herfstig van ruiken door de speculaaskruiden. Dus ik zou zeggen, haal de ingrediënten in huis, trek je schort tevoorschijn en zet de oven vast aan.

Speculaaskoeken met amandelen

Ingrediënten voor 25-35 koeken

  • 175 gram boter op kamertemperatuur
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • rasp van 1/4 citroen
  • 1/2 ei (losgeklopt en op kamertemperatuur)
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  • 160 gram grof gehakte amandelen

Verwarm de oven voor op 170 graden (150 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, het ei en zout in een kom en meng deze. Dit kan met je handen of met een hadnmixer met deeghaken. Voeg de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en kneed alles tot een deeg.

Vorm bolletjes van het deeg met een doorsnede van 2,5 centimeter. Leg deze op de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer 1/2 centimeter dik. Bestrijk het deeg met ei en strooi er wat gehakte hazelnoten op. Druk de hazelnoten iets aan.

Bak de koeken 18-20 minuten. Laat de koeken na het bakken afkoelen op een rooster.

Categorie: taart, koek en zoet

Vorig bericht: « Review: Het makkelijke bakboek – Rutger van den Broek
Volgend bericht: Risottoballetjes (en 8 keer risotto) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ingrid Ferwerda-Jacobs

    21 oktober 2019 om 11:26

    Dank voor het recept! Ik wil het gaan uitproberen.

    Beantwoorden
    • Martine

      21 oktober 2019 om 11:30

      Leuk Ingrid! Laat je me weten hoe ze gelukt zijn?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in