• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Spinazie-hampastei

9 januari 2011 By Martine Reageer

Vandaag aten wij de spinazie-hampastei uit de Allerhande. Hij was veel te groot voor 2 personen, maar we eten het gewoon morgen nog een keer. Ik heb diepvriesspinazie gebruikt, omdat ik dat nog in huis had en ik heb de pastei met een heel geklutst ei ingesmeerd ipv alleen met eigeel. Om klonten in de saus te voorkomen kun je de melk beter scheutje voor scheutje toevoegen. Toen ik het bladerdeeg ging beleggen leek het me wel erg veel spinaziesaus en toen de saus ook nog ging uitlopen, werd het best een klusje om het overige bladerdeeg eroverheen te leggen. Dat bleek toch te lukken en het hield stand in de oven. Het resultaat was een heerlijke pastei. Stevig, maar ook smeuïg van binnen. Hier kan ik nog wel een paar variaties op verzinnen. Ik zou hem de volgende keer geen 2 plakjes, maar 1 plakje breed maken. Makkelijker te snijden en leuker te presenteren.

Spinazie-hampastei

Ingrediënten

  • 600 gram verse spinazie
  • 75 g boter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 50 g bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 dikke plak ham (ca. 160 g), in kleine blokjes
  • 1 bakje kastanjechampignons (250 g), in plakjes
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid

Kook de spinazie in ruim water met zout 1 min. Laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd fijn. 2. Verhit 50 g boter in een pan en bak de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat deze al roerend lichtbruin kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een dikke bechamelsaus. Laat een beetje afkoelen. 3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer 1 ei en de helft van de kaas door de saus. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de knoflook 2 min. Voeg de ham en de champignons toe en bak 4 min. Breng op smaak met peper en zout. 4. Leg 4 plakjes bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk aan. Schep het spinazie-mengsel erop, maar laat ca. 2 cm deeg rondom vrij. Schep het ham-champignonmengsel erop en dek af met bladerdeeg. Duw de randen met een vork dicht en prik gaatjes in de bovenkant. Splits het andere ei, klop het eigeel los en bestrijk de pastei ermee. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de pastei in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Kabeljauwcurry
Volgend bericht: Workshop kaas maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in