Deze spinazietaart met gehakt is snel en erg gemakkelijk te maken. Ik had hem de eerste keer met zalm uit blik gemaakt en toen vond Maarten het wat grassig smaken. Tsja, gehakte spinazie…. Maar een tweede versie met gehakt viel prima in de smaak. Je kunt naar hartenlust variëren door een kruidenmix door het gehakt te doen, blauwe kaas ipv kruidenkaas te gebruiken of wat geraspte op de bodem of bovenop de taart te doen.
Ter gelegenheid van moederdag versierde ik hem met hartjes.
Spinazietaart met gehakt
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gram rundergehakt
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- groot pak gehakte (ontdooide) diepvriesspinazie (750 gram)
- 1 ui
- half pakje kruidenkaas
- 4 eieren
- peper en zout
- 3 verkruimelde beschuiten of een 4 eetlepels paneermeel
- 8 plakjes bladerdeeg
- boter om in te vetten
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper de ui en de knoflook en bak ze op middelhoog vuur een paar minuten in de olie in de koekenpan. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt met peper en zout. Als het gehakt gaar is roer je er de spinazie, de losgeklopte eieren en de kruidenkaas door.
Vet een taartvorm in met boter en verdeel er plakjes bladerdeeg over. Het hangt een beetje van de vorm af hoeveel plakjes je nodig hebt. Druk de randjes een beetje over elkaar heen. Verdeel het paneermeel of de beschuit over de bodem, prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en verdeel er het spinaziemengsel over. Steek hartjes uit de overgebleven plakjes bladerdeeg en verdeel ze over de taart. Je kunt er ook hele plakjes opleggen of een rasterpatroon maken. Bestrijk evt het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei voor een mooie glans.
Bak de hartige taart in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Geef een reactie