• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Spinazietaart met gehakt

9 mei 2020 By Martine Reageer

Deze spinazietaart met gehakt is snel en erg gemakkelijk te maken. Ik had hem de eerste keer met zalm uit blik gemaakt en toen vond Maarten het wat grassig smaken. Tsja, gehakte spinazie…. Maar een tweede versie met gehakt viel prima in de smaak. Je kunt naar hartenlust variëren door een kruidenmix door het gehakt te doen, blauwe kaas ipv kruidenkaas te gebruiken of wat geraspte op de bodem of bovenop de taart te doen.

Ter gelegenheid van moederdag versierde ik hem met hartjes.

Spinazietaart met gehakt

Spinazietaart met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • groot pak gehakte (ontdooide) diepvriesspinazie (750 gram)
  • 1 ui
  • half pakje kruidenkaas
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • 3 verkruimelde beschuiten of een 4 eetlepels paneermeel
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • boter om in te vetten

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper de ui en de knoflook en bak ze op middelhoog vuur een paar minuten in de olie in de koekenpan. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt met peper en zout. Als het gehakt gaar is roer je er de spinazie, de losgeklopte eieren en de kruidenkaas door.

Vet een taartvorm in met boter en verdeel er plakjes bladerdeeg over. Het hangt een beetje van de vorm af hoeveel plakjes je nodig hebt. Druk de randjes een beetje over elkaar heen. Verdeel het paneermeel of de beschuit over de bodem, prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en verdeel er het spinaziemengsel over. Steek hartjes uit de overgebleven plakjes bladerdeeg en verdeel ze over de taart. Je kunt er ook hele plakjes opleggen of een rasterpatroon maken. Bestrijk evt het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei voor een mooie glans.

Bak de hartige taart in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: hartige taart Tags: bladerdeeghapje, oven

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: april
Volgend bericht: Decadente palingragoutbroodjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in