Hoewel ik niets met Halloween heb vind ik het wel altijd leuk om eetbare thema hapjes te bedenken. Dus had ik bedacht dat ik een themaweek zou doen met elke dag een ander recept met het thema Halloween. Uiteindelijk had ik wel een hoofd vol inspiratie, maar geen zin om de plannen uit te voeren. Uiteindelijk fabriceerde ik alleen deze rommelige spookjes van pretzels waarbij ik ook nog eens het idee jatte van de 1 van de vele spookjesfoto’s op pinterest.
Maar uiteindelijk zijn ze best schattig toch, deze spookjes van pretzels met witte chocolade? En ze zijn ook nog eens gemakkelijk om te maken. Als je geen losse pretzels kunt vinden neem je gewoon zo’n verpakking waar ook nog andere zoutjes inzitten.
Chocoladespookjes
- 100 gram witte chocolade
- 25 pretzels
- 50 eetbare oogjes
- een vel bakpapier
Smelt de chocolade au bain marie (in een kom boven heet water), in de magnetron of op heel laag vuur. Haal een pretzel door de chocolade (bijv. met een bonbonvork) en leg ze op een vel bakpapier. Druk 2 oogjes in de chocolade en laat goed opdrogen. Dit duurde bij mij wel een dag. Op een koele plek zal het iets sneller gaan.
Judith
ik vind ze supergrappig!
Martine
Gelukkig 😊