Wat een feest is het deze maand in de tuin van mijn werk. De kapucijners en doperwten zijn inmiddels allemaal geoogst en op dit moment hebben we volop sperziebonen, snijbonen, courgettes, koolrabi, komkommers sla, wortels, aardappels en natuurlijk bietjes. Alles smaakt en ruikt zo lekker vers.
Vandaag gebruikte ik aardappels en bietjes uit de tuin. Een eenvoudig stapeltaartje moest het worden.
Stapeltaartje met aardappel, gepofte biet en geitenkaas
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 middelgrote aardappels
- 3 middelmaat bietjes
- 100 gram geitenkaas (ik gebruikte een rolletje van chevroux, maar bijv de zachte kaas van president is ook erg lekker en iets minder sterk van smaak)
- wat verse of gedroogde tijm
- peper en zout
- 2 kookringen (die van mij zijn 11 cm)
Boen de aardappels en bietjes schoon, prik er wat gaatjes in en verpak ze losjes in aluminiumfolie. Leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze in 3 kwartier tot een uur gaar worden. Snijd ze dan in dunne plakjes.
Leg een kookring op een bord en maak laagjes van achtereenvolgens: aardappel, biet, geitenkaas, aardappel en biet. Bestrooi de laagjes naar smaak met wat peper, zout en tijm. Duw de massa voorzichtig wat een met de onderkant van een glas zodat het wat steviger wordt en verwijder de ring voorzichtig. Lauwwarm opdienen.
Als je ze in een kleine ring maakt kun je er 4 voorgerechtjes van maken.
Lekker Happen
Leuk dat je een gerechtje kunt maken met ingrediënten uit eigen tuin. Leuk bedacht.
Dankjewel. Ja, ik word nog steeds zo blij van die verse oogst!
Kijk, dit recept zocht ik nog! Ik zit altijd een beetje te hannesen met vegetarische bietjes, maar dit wordt 'm. Thnx
Leuk Nell. Ben benieuwd wat je ervan vindt.