• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Stapeltaartje met aardappel, gepofte biet en geitenkaas

9 augustus 2013 By Martine 4 Reacties

Wat een feest is het deze maand in de tuin van mijn werk. De kapucijners en doperwten zijn inmiddels allemaal geoogst en op dit moment hebben we volop sperziebonen, snijbonen, courgettes, koolrabi, komkommers sla, wortels, aardappels en natuurlijk bietjes. Alles smaakt en ruikt zo lekker vers.

Vandaag gebruikte ik aardappels en bietjes uit de tuin. Een eenvoudig stapeltaartje moest het worden.

 

Stapeltaartje met aardappel, gepofte biet en geitenkaas

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 middelgrote aardappels
  • 3 middelmaat bietjes
  • 100 gram geitenkaas (ik gebruikte een rolletje van chevroux, maar bijv de zachte kaas van president is ook erg lekker en iets minder sterk van smaak)
  • wat verse of gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 2 kookringen (die van mij zijn 11 cm)
Boen de aardappels en bietjes schoon, prik er wat gaatjes in en verpak ze losjes in aluminiumfolie. Leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze in 3 kwartier tot een uur gaar worden. Snijd ze dan in dunne plakjes.
Leg een kookring op een bord en maak laagjes van achtereenvolgens: aardappel, biet, geitenkaas, aardappel en biet. Bestrooi de laagjes naar smaak  met wat peper, zout en tijm. Duw de massa voorzichtig wat een met de onderkant van een glas zodat het wat steviger wordt en verwijder de ring voorzichtig. Lauwwarm opdienen.
Als je ze in een kleine ring maakt kun je er 4 voorgerechtjes van maken.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappel, groente, kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « Zalmtartaar
Volgend bericht: Vakantie Engeland »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lekker Happen

    9 augustus 2013 om 14:08

    Leuk dat je een gerechtje kunt maken met ingrediënten uit eigen tuin. Leuk bedacht.

    Beantwoorden
  2. Martine

    11 augustus 2013 om 12:22

    Dankjewel. Ja, ik word nog steeds zo blij van die verse oogst!

    Beantwoorden
  3. Nell Nijssen

    17 september 2013 om 14:26

    Kijk, dit recept zocht ik nog! Ik zit altijd een beetje te hannesen met vegetarische bietjes, maar dit wordt 'm. Thnx

    Beantwoorden
  4. Martine

    17 september 2013 om 14:57

    Leuk Nell. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in