• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Stapeltaartje met aardappel, gepofte biet en geitenkaas

9 augustus 2013 By Martine 4 Reacties

Wat een feest is het deze maand in de tuin van mijn werk. De kapucijners en doperwten zijn inmiddels allemaal geoogst en op dit moment hebben we volop sperziebonen, snijbonen, courgettes, koolrabi, komkommers sla, wortels, aardappels en natuurlijk bietjes. Alles smaakt en ruikt zo lekker vers.

Vandaag gebruikte ik aardappels en bietjes uit de tuin. Een eenvoudig stapeltaartje moest het worden.

 

Stapeltaartje met aardappel, gepofte biet en geitenkaas

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 middelgrote aardappels
  • 3 middelmaat bietjes
  • 100 gram geitenkaas (ik gebruikte een rolletje van chevroux, maar bijv de zachte kaas van president is ook erg lekker en iets minder sterk van smaak)
  • wat verse of gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 2 kookringen (die van mij zijn 11 cm)
Boen de aardappels en bietjes schoon, prik er wat gaatjes in en verpak ze losjes in aluminiumfolie. Leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze in 3 kwartier tot een uur gaar worden. Snijd ze dan in dunne plakjes.
Leg een kookring op een bord en maak laagjes van achtereenvolgens: aardappel, biet, geitenkaas, aardappel en biet. Bestrooi de laagjes naar smaak  met wat peper, zout en tijm. Duw de massa voorzichtig wat een met de onderkant van een glas zodat het wat steviger wordt en verwijder de ring voorzichtig. Lauwwarm opdienen.
Als je ze in een kleine ring maakt kun je er 4 voorgerechtjes van maken.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappel, groente, kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « Zalmtartaar
Volgend bericht: Vakantie Engeland »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lekker Happen

    9 augustus 2013 om 14:08

    Leuk dat je een gerechtje kunt maken met ingrediënten uit eigen tuin. Leuk bedacht.

    Beantwoorden
  2. Martine

    11 augustus 2013 om 12:22

    Dankjewel. Ja, ik word nog steeds zo blij van die verse oogst!

    Beantwoorden
  3. Nell Nijssen

    17 september 2013 om 14:26

    Kijk, dit recept zocht ik nog! Ik zit altijd een beetje te hannesen met vegetarische bietjes, maar dit wordt 'm. Thnx

    Beantwoorden
  4. Martine

    17 september 2013 om 14:57

    Leuk Nell. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in