• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sticky toffee pudding van ’t buffet van Odette te A’dam

26 februari 2011 By Martine 2 Reacties

’t Buffet van Odette is een eetgelegenheid aan de Herengracht in Amsterdam. Ik ben er nog nooit geweest, maar je schijnt er erg lekker te kunnen lunchen. De sticky toffee pudding die ze er op de kaart hebben staan heb ik al wel eens gemaakt en die was echt fantastisch. En dat terwijl ik van te voren nogal mijn twijfels had, omdat ik niet van dadels houd. Maar de smaak van de dadels wordt zodanig vermengd met de andere ingrediënten dat je ze niet meer herkent. 

Sticky toffee pudding

 

Ingrediënten

  • 175 gr dadels zonder pit, fijngehakt
  • 300 ml water
  • 1,5 theel zuiveringszout (bij toko als baking soda te koop)
  • 60 gr boter
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng de fijngehakte dadels met het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe het zuiveringszout er bij.
Het mengsel zal nu even  flink bruisen. Hierdoor wordt de cake lekker luchtig.
Mix de witte basterdsuiker en de boter luchtig. Voeg de twee eieren toe. Mix enkele minuten.
Schep vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer even goed door.
Meng nu het dadelmengsel en het beslag en roer dit weer goed door.  Voeg als laatste 1 theelepel vanille-extract toe.
Doe het beslag in een beboterde springvorm van maximaal 24 cm doorsnede. Bak de cake ongeveer 35 minuten.

Toffeesaus

Ingrediënten

  • 140 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 6 el slagroom
  • 200 gr bruine basterdsuiker

Verwarm de slagroom, boter, bruine basterdsuiker en het vanille-extract in een pan en breng tegen de kook aan.
Giet de helft van de toffeesaus over de cake (na de 35min.) en zet de cake nog ca. 15 minuten in de oven terug, zodat de cake de saus op kan nemen.
De bovenkant van de cake krijgt een goudbruine, bubbelende korst. Als de cake gaar is laat je hem buiten de oven afkoelen. De resterende toffeesaus kun je er bij het serveren van de taart overheen gieten.

Categorie: dessert Tags: taart

Vorig bericht: « Pasta met paddenstoelen en spekjes
Volgend bericht: Gevulde gehaktbroodjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine

    30 december 2013 om 16:18

    Oh nee, ik wilde de reactie aanklikken om te antwoorden en nu is heel de reactie weg. Sorry Hazel. Je schreef dat je sticky toffee pudding erg machtig vindt en gaf de suggestie het ipv dessert als taart te eten. Dat kan natuurlijk ook prima. Ik bak de taart in een ronde vorm als ik het als dessert serveer en snijd dan kleine puntjes.

    Beantwoorden
  2. Martine

    30 december 2013 om 16:25

    Teruggevonden: Oef.. lekker plakkerig! Sticky toffee pudding is heerlijk, maar vind het vaak wel een beetje machtig. Tussendoor eten als taart in plaats van dessert is misschien een slimme oplossing ; )

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in