• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sticky toffee pudding van ’t buffet van Odette te A’dam

26 februari 2011 By Martine 2 Reacties

’t Buffet van Odette is een eetgelegenheid aan de Herengracht in Amsterdam. Ik ben er nog nooit geweest, maar je schijnt er erg lekker te kunnen lunchen. De sticky toffee pudding die ze er op de kaart hebben staan heb ik al wel eens gemaakt en die was echt fantastisch. En dat terwijl ik van te voren nogal mijn twijfels had, omdat ik niet van dadels houd. Maar de smaak van de dadels wordt zodanig vermengd met de andere ingrediënten dat je ze niet meer herkent. 

Sticky toffee pudding

 

Ingrediënten

  • 175 gr dadels zonder pit, fijngehakt
  • 300 ml water
  • 1,5 theel zuiveringszout (bij toko als baking soda te koop)
  • 60 gr boter
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng de fijngehakte dadels met het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe het zuiveringszout er bij.
Het mengsel zal nu even  flink bruisen. Hierdoor wordt de cake lekker luchtig.
Mix de witte basterdsuiker en de boter luchtig. Voeg de twee eieren toe. Mix enkele minuten.
Schep vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer even goed door.
Meng nu het dadelmengsel en het beslag en roer dit weer goed door.  Voeg als laatste 1 theelepel vanille-extract toe.
Doe het beslag in een beboterde springvorm van maximaal 24 cm doorsnede. Bak de cake ongeveer 35 minuten.

Toffeesaus

Ingrediënten

  • 140 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 6 el slagroom
  • 200 gr bruine basterdsuiker

Verwarm de slagroom, boter, bruine basterdsuiker en het vanille-extract in een pan en breng tegen de kook aan.
Giet de helft van de toffeesaus over de cake (na de 35min.) en zet de cake nog ca. 15 minuten in de oven terug, zodat de cake de saus op kan nemen.
De bovenkant van de cake krijgt een goudbruine, bubbelende korst. Als de cake gaar is laat je hem buiten de oven afkoelen. De resterende toffeesaus kun je er bij het serveren van de taart overheen gieten.

Categorie: dessert Tags: taart

Vorig bericht: « Pasta met paddenstoelen en spekjes
Volgend bericht: Gevulde gehaktbroodjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine

    30 december 2013 om 16:18

    Oh nee, ik wilde de reactie aanklikken om te antwoorden en nu is heel de reactie weg. Sorry Hazel. Je schreef dat je sticky toffee pudding erg machtig vindt en gaf de suggestie het ipv dessert als taart te eten. Dat kan natuurlijk ook prima. Ik bak de taart in een ronde vorm als ik het als dessert serveer en snijd dan kleine puntjes.

    Beantwoorden
  2. Martine

    30 december 2013 om 16:25

    Teruggevonden: Oef.. lekker plakkerig! Sticky toffee pudding is heerlijk, maar vind het vaak wel een beetje machtig. Tussendoor eten als taart in plaats van dessert is misschien een slimme oplossing ; )

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in