Na het bezoek aan Lekker gemekker was ik natuurlijk weer helemaal geïnspireerd om ijs te maken. En als ik dan toch mijn ijsmachine uit de kast ging halen, dan ook maar gelijk ijs van geitenmelk. Het was allemaal vlak voor we naar Italië vertrokken en er zat dus enige druk achter. Het ijs lukte prima met dit snelle en makkelijke recept. Doordat je geen eieren gebruikt is het een wat lichter ijsje met een frisse smaak. Gebruik zoveel chocolade als je lekker vindt. Ook met het soort chocolade kun je variëren.
Over de foto ben ik minder tevreden, maar het ijs was zo lekker dat het voor nu even niet anders is. Na de vakantie maak ik nog wel een nieuwe 😉

Straciatella ijs
Ingrediënten
- 750 milliliter geitenmelk
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram suiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- 100 gram gehakte chocolade
Doe de suiker, de melk en de slagroom in een pan en laat op laag vuur al roerend de suiker smelten. Laat het mengsel afkoelen laat het draaien in de ijsmachine. Als het ijs dikker wordt doe je de gehakte chocolade erbij.
Oeh, dat kinkt/ziet er lekker uit. Ga ik van het weekend eens thuis maken denk ik
Leuk Eva! Ik vind dit ijs zelf erg lekker.