• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Streetfood in Vietnam

26 januari 2020 By Martine 1 Reactie

Dit is de achtste post van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertel je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang (foodtour), Hoi An en Dong Hoi (grottenexcursie).

Streetfood

Naast al het eten in de restaurants aten we ook zeer regelmatig iets van een stalletje aan de straat of op 1 van de vele nachtmarkten. Onze ervaring is dat je daar prima kunt eten en hoewel de hygiëne misschien niet altijd volgens onze normen is hebben we daar allebei tijdens de reis niet een keer last van gehad. Hier volgt een overzicht van wat we zoal aten. Ook in de voorgaande posts over Vietnam vind je wat streetfood terug.

Bánh tráng nướng (Vietnamese pizza)

Deze Vietnamese pizza was het eerste Vietnamese streetfood dat we aten en we waren direct verkocht. Het wordt gemaakt door een rijstvel te roosteren boven hete kolen en daarna te beleggen met varkensgehakt, ei, srirachasaus/chilisaus/vissaus, bosuitjes en mayonaise. We hebben diverse varianten geproefd en de smaakverschillen waren vrij groot. Maar ze waren bijna allemaal erg lekker.

Bánh trứng nướng

Dit is een soort omeletje van kwarteleieren. Het wordt gebakken in een schattig pannetje dat in 6 parten verdeeld is. In ieder vakje wordt het eiermengsel gegoten en dan worden er nog wat ingrediënten aan toegevoegd. Tenslotte wordt het rijkelijk begoten met mayonaise. Wij waren er niet kapot van, maar het pannetje had ik wel mee naar huis willen nemen.

Bahn mi

Bahn mi is een overblijfsel uit de tijd dat Vietnam een Franse kolonie was. De Vietnamezen maakten hun eigen versie van een belegd stokbrood en met groot succes, want het is enorm populair in Vietnam. En steeds vaker ook daarbuiten.

Het stokbrood wordt belegd met varkensvlees, meestal in de vorm van pate en varkensvlees in een andere vorm. verder gaan er vaak ingelegde groenten, pinda’s, koriander en een pittige saus overheen. De lekkerste aten we tijdens een foto-excursie waar de gids ontbijt voor ons regelde.

Rolijs

In Hoi An aten we ijs dat ter plekke op een bevroren plaat gemaakt werd. Inmiddels heb ik het in Nederland ook al een paar keer gezien, maar daar zag ik het voor het eerst.

Banana pancake

Dit was ons lievelingshapje in Thailand, dus toen we dat in Can Tho zagen moesten we dat natuurlijk wel bestellen. Het is een soort pannenkoek van elastisch deeg dat gevuld word met banaan en daarna overgoten wordt met gecondenseerde melk. Echt superlekker. Later aten we het nog een keer in Hoi An.

Nước mía

Op veel plaatsen in Vietnam zagen we karretjes met een suikerrietdrankje. Toen Maarten er tijdens een tour de gids naar vroeg stopten we op de terugweg bij zo’n stalletje om een drankje te kopen. Het is erg leuk om te zien. Er word een grote stengel suikerriet door een pers gedraaid en na een paar keer persen gaat er een limoentje mee door de pers. Dat is alles. Het uitgeperste sap gaat in een bekertje met veel ijs en smaakt heel lekker fris. Later hebben we ze vaker gekocht en soms zat er geen limoen bij. Dan is het wel erg zoet.

Kẹo chỉ

We proefden ook een lekker zoet toetje of tussendoortje. Een soort plat koekje wordt belegd met vers geraspte kokosslierten, iets wat op suikerpasta lijkt en helemaal uit elkaar getrokken wordt tot een soort engelenhaar en gehakte pinda’s.

Loempia’s

We aten ze nog net niet dagelijks, maar wat hebben we er veel weggewerkt zeg. Op een enkeling na waren ze allemaal overheerlijk. Ik maakte de Vietnamese loempia’s inmiddels thuis ook al een paar keer in diverse varianten.

Categorie: reizen Tags: Azie, reizen, streetfood, Vietnam, Vietnam tiendaagse

Vorig bericht: « Grottenexcursie vanuit Dong Hoi (Vietnam)
Volgend bericht: Winactie Vietnam (gesloten) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    27 januari 2020 om 22:18

    Leuke foto’s, krijg trek!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in