• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Streetfood in Vietnam

26 januari 2020 By Martine 1 Reactie

Dit is de achtste post van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertel je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang (foodtour), Hoi An en Dong Hoi (grottenexcursie).

Streetfood

Naast al het eten in de restaurants aten we ook zeer regelmatig iets van een stalletje aan de straat of op 1 van de vele nachtmarkten. Onze ervaring is dat je daar prima kunt eten en hoewel de hygiëne misschien niet altijd volgens onze normen is hebben we daar allebei tijdens de reis niet een keer last van gehad. Hier volgt een overzicht van wat we zoal aten. Ook in de voorgaande posts over Vietnam vind je wat streetfood terug.

Bánh tráng nướng (Vietnamese pizza)

Deze Vietnamese pizza was het eerste Vietnamese streetfood dat we aten en we waren direct verkocht. Het wordt gemaakt door een rijstvel te roosteren boven hete kolen en daarna te beleggen met varkensgehakt, ei, srirachasaus/chilisaus/vissaus, bosuitjes en mayonaise. We hebben diverse varianten geproefd en de smaakverschillen waren vrij groot. Maar ze waren bijna allemaal erg lekker.

Bánh trứng nướng

Dit is een soort omeletje van kwarteleieren. Het wordt gebakken in een schattig pannetje dat in 6 parten verdeeld is. In ieder vakje wordt het eiermengsel gegoten en dan worden er nog wat ingrediënten aan toegevoegd. Tenslotte wordt het rijkelijk begoten met mayonaise. Wij waren er niet kapot van, maar het pannetje had ik wel mee naar huis willen nemen.

Bahn mi

Bahn mi is een overblijfsel uit de tijd dat Vietnam een Franse kolonie was. De Vietnamezen maakten hun eigen versie van een belegd stokbrood en met groot succes, want het is enorm populair in Vietnam. En steeds vaker ook daarbuiten.

Het stokbrood wordt belegd met varkensvlees, meestal in de vorm van pate en varkensvlees in een andere vorm. verder gaan er vaak ingelegde groenten, pinda’s, koriander en een pittige saus overheen. De lekkerste aten we tijdens een foto-excursie waar de gids ontbijt voor ons regelde.

Rolijs

In Hoi An aten we ijs dat ter plekke op een bevroren plaat gemaakt werd. Inmiddels heb ik het in Nederland ook al een paar keer gezien, maar daar zag ik het voor het eerst.

Banana pancake

Dit was ons lievelingshapje in Thailand, dus toen we dat in Can Tho zagen moesten we dat natuurlijk wel bestellen. Het is een soort pannenkoek van elastisch deeg dat gevuld word met banaan en daarna overgoten wordt met gecondenseerde melk. Echt superlekker. Later aten we het nog een keer in Hoi An.

Nước mía

Op veel plaatsen in Vietnam zagen we karretjes met een suikerrietdrankje. Toen Maarten er tijdens een tour de gids naar vroeg stopten we op de terugweg bij zo’n stalletje om een drankje te kopen. Het is erg leuk om te zien. Er word een grote stengel suikerriet door een pers gedraaid en na een paar keer persen gaat er een limoentje mee door de pers. Dat is alles. Het uitgeperste sap gaat in een bekertje met veel ijs en smaakt heel lekker fris. Later hebben we ze vaker gekocht en soms zat er geen limoen bij. Dan is het wel erg zoet.

Kẹo chỉ

We proefden ook een lekker zoet toetje of tussendoortje. Een soort plat koekje wordt belegd met vers geraspte kokosslierten, iets wat op suikerpasta lijkt en helemaal uit elkaar getrokken wordt tot een soort engelenhaar en gehakte pinda’s.

Loempia’s

We aten ze nog net niet dagelijks, maar wat hebben we er veel weggewerkt zeg. Op een enkeling na waren ze allemaal overheerlijk. Ik maakte de Vietnamese loempia’s inmiddels thuis ook al een paar keer in diverse varianten.

Categorie: reizen Tags: Azie, reizen, streetfood, Vietnam, Vietnam tiendaagse

Vorig bericht: « Grottenexcursie vanuit Dong Hoi (Vietnam)
Volgend bericht: Vietnamese pizza met rijstvellen (Bánh Tráng Nuong) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    27 januari 2020 om 22:18

    Leuke foto’s, krijg trek!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in