De foodblogswap van oktober mij bij de blog van Puur eten van Rik. Er staan meerdere heerlijke recepten op zijn site en het was dan ook nog niet makkelijk kiezen. Uiteindelijk maakte ik eerst de Spaghetti Carbonara, want daar ben ik gek op en kreeg ik dus niet meer uit mijn hoofd. Die was heerlijk, maar voor de foodblogswap besloot ik te kiezen voor de Surinaamse roti. Ook die bleek uitstekend. De eerste keer dat we de roti (eigenlijk zijn dat alleen de “pannenkoeken” die je erbij eet, maar in de volksmond wordt het hele gerecht vaak roti genoemd) aten heb ik geen foto’s gemaakt. Gelukkig was het geen straf om het snel daarna gewoon nog een keer te eten. De eerste keer heb ik gewone kerrie en sperziebonen gebruikt, de tweede keer Hindoestaanse massala en kousenband volgens het originele recept. Allebei de keren smaakte het prima, maar Maarten gaf de voorkeur aan de versie met de gewone kerrie, al moest die dan wel liever met kousenband.
Leuk detail is nog dat de Madame Jeanette uit de kas van mijn werk kwam. Ook de ui was eigen teelt.
Surinaamse roti
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 rotivellen
- 4 kippenpoten, kippendijen (evt zonder bot) of kippenbouten
- 8 middelgrote aardappelen
- 1 bosje kousenband (of 500 tot 750 gram sperziebonen)
- 4 gekookte eieren
- 1 grote ui
- 3 knoflooktenen
- Hindoestaanse massala
- 2 maggiblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 Madame Jeanette (of een lepel sambal)
- zonnebloemolie om in te bakken
- zout en peper
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak ui en knoflook even in wat zonnebloemolie en een klein beetje massala. Haal de ui en knoflook uit de pan.
Rik
Je hebt -in mijn ogen- het lekkerste recept op mijn site te pakken! Leuk 🙂 Bedankt voor je leuke verhaaltje ook.