• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sushi burrito

22 november 2015 By Martine 4 Reacties

Een sushi burrito? Ik keek nog eens een keer in het reclameblaadje, maar het stond er echt.

Maar was dit niet gewoon een ongesneden sushirol? Na wat onderzoek op internet ontdekte ik dat een sushi burrito minder rijst en meer overige vulling bevat. Ook zag ik een enorme diversiteit in vullingen voorbijkomen; van tonijn met pepers en gember tot varkensbuik en aubergine. Mijn interesse was in elk geval gewekt.
Het was alweer een tijd geleden dat ik sushi had gemaakt en dit leek mij een heerlijke maaltijd. Ik besloot deze eerste keer voor makkelijk te rollen ingrediënten te gaan en niet gelijk stukken varkensbuik ofzo te gebruiken. Dat was een goede beslissing, want het rollen van zo’n rol met veel vulling bleek nog best lastig. Het was dan ook maar goed dat ik een ruime hoeveelheid sushirijst en wat extra norivellen had, want ik heb er een paar overnieuw gemaakt. Die kreeg ik niet zo opgerold dat ze vast bleven zitten. De truc? Een rand van minstens 2 centimeter op het norivel onbelegd laten zodat de “plakrand”groot genoeg is en een dunne laag rijst gebruiken. Ook is het handig de rest van de ingrediënten meer aan de rolkant te leggen. Het schuift allemaal namelijkl iets door tijdens het rollen.
Je kunt ook kant en klare sushi azijn kopen ipv de rijstazijn met suiker en zout. Die kun je er zo overheen sprenkelen.
Je zou genoeg moeten hebben aan de helft van de sushirijst, maar als je dit voor het eerst maakt is het fijn om extra rijst te hebben voor als het niet gelijk goed gaat.

Sushi burrito

Ingrediënten voor 3 stuks

  • 3 norivellen (en een paar extra voor de zekerheid)
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • hand kleine blaadjes spinazie
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 theelepels (truffel) mayonaise
  • 300 gram sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • sushimatje
  • klein kommetje sojasaus
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met suiker en zout op laag vuur totdat de suiker en het zout opgelost zijn. Laat het mengsel iets afkoelen en sprenkel het door de rijst.Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg een norivel met de glimmende kant op het sushimatje.Maak je vingertoppen nat zodat de rijst niet zo aan je vingers plakt en leg dan een dun laagje rijst op het norivel. Zorg dat je in elk geval aan de bovenkant van het vel voldoende plakrand overhoudt. (Op de eerste foto had ik te weinig ruimte over; op de tweede foto foto was de ruimte die ik over had gehouden prima).
Beleg daarna de rijst met alles wat je er lekker op vindt. Ik ben begonnen met gerookte zalm. De komkommer en avocado sneed ik in repen en legde ik op de zalm. Daarna de garnalen met wat truffelmayonaise en als laatste legde ik de spinazieblaadjes erop.
Dan komt het spannendste: het rollen. Pak de kant van het matje dat het dichtst naar je toe ligt, leg het norivel gelijk aan die rand en rol dan voorzichtig op terwijl je met de vingers de vulling naar binnen duwt. Zorg ervoor dat je matje niet mee naar binnen rolt. Als het mislukt neem je gewoon een nieuw vel met nieuwe rijst en verplaats je de vulling. Het is een kwestie van oefenen.
Als de rol klaar is snijd je hem met een natgemaakt mes (ivm plakken) schuin doormidden.
Hoe sneller je de burrito eet hoe lekkerder. Het norivel wordt na een tijdje nl wat taai.
Geef er een kommetje sojasaus bij om de burrito in te dippen.
 

Categorie: rijst Tags: vis

Vorig bericht: « Langzaam gegaarde lamsschenkel
Volgend bericht: Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Hazel Hardijzer

    27 november 2015 om 22:03

    Oké, officieel heb ik al lang geheten vanavond, maar als ik dit zie, maak ik graag een plekje vrij! Gebruik jij er dan ook nog soya saus bij net zoals bij kleine sushi hapjes? Zou er zelf denk ik een schaaltje van bij zetten om lekker te dippen.

    Beantwoorden
  2. Hazel Hardijzer

    27 november 2015 om 22:03

    Oké, officieel heb ik al lang geheten vanavond, maar als ik dit zie, maak ik graag een plekje vrij! Gebruik jij er dan ook nog soya saus bij net zoals bij kleine sushi hapjes? Zou er zelf denk ik een schaaltje van bij zetten om lekker te dippen.

    Beantwoorden
  3. Martine - Duizenden1dag

    28 november 2015 om 07:10

    Ik doe dat zelf eigenlijk nooit met sushi, maar het hoort er natuurlijk wel bij. En mijn vriend dipt wel altijd. Dank voor de tip; ik zet het er nog even bij.

    Beantwoorden
  4. Nell Nijssen

    28 november 2015 om 17:37

    Goed gelukt! ik heb mijn sushi-rol pogingen na drie keer opgegeven. Hoewel ik het graag lust, laat ik het maken graag aan een ander over 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in