• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sushi burrito

22 november 2015 By Martine 4 Reacties

Een sushi burrito? Ik keek nog eens een keer in het reclameblaadje, maar het stond er echt.

Maar was dit niet gewoon een ongesneden sushirol? Na wat onderzoek op internet ontdekte ik dat een sushi burrito minder rijst en meer overige vulling bevat. Ook zag ik een enorme diversiteit in vullingen voorbijkomen; van tonijn met pepers en gember tot varkensbuik en aubergine. Mijn interesse was in elk geval gewekt.
Het was alweer een tijd geleden dat ik sushi had gemaakt en dit leek mij een heerlijke maaltijd. Ik besloot deze eerste keer voor makkelijk te rollen ingrediënten te gaan en niet gelijk stukken varkensbuik ofzo te gebruiken. Dat was een goede beslissing, want het rollen van zo’n rol met veel vulling bleek nog best lastig. Het was dan ook maar goed dat ik een ruime hoeveelheid sushirijst en wat extra norivellen had, want ik heb er een paar overnieuw gemaakt. Die kreeg ik niet zo opgerold dat ze vast bleven zitten. De truc? Een rand van minstens 2 centimeter op het norivel onbelegd laten zodat de “plakrand”groot genoeg is en een dunne laag rijst gebruiken. Ook is het handig de rest van de ingrediënten meer aan de rolkant te leggen. Het schuift allemaal namelijkl iets door tijdens het rollen.
Je kunt ook kant en klare sushi azijn kopen ipv de rijstazijn met suiker en zout. Die kun je er zo overheen sprenkelen.
Je zou genoeg moeten hebben aan de helft van de sushirijst, maar als je dit voor het eerst maakt is het fijn om extra rijst te hebben voor als het niet gelijk goed gaat.

Sushi burrito

Ingrediënten voor 3 stuks

  • 3 norivellen (en een paar extra voor de zekerheid)
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • hand kleine blaadjes spinazie
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 theelepels (truffel) mayonaise
  • 300 gram sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • sushimatje
  • klein kommetje sojasaus
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met suiker en zout op laag vuur totdat de suiker en het zout opgelost zijn. Laat het mengsel iets afkoelen en sprenkel het door de rijst.Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg een norivel met de glimmende kant op het sushimatje.Maak je vingertoppen nat zodat de rijst niet zo aan je vingers plakt en leg dan een dun laagje rijst op het norivel. Zorg dat je in elk geval aan de bovenkant van het vel voldoende plakrand overhoudt. (Op de eerste foto had ik te weinig ruimte over; op de tweede foto foto was de ruimte die ik over had gehouden prima).
Beleg daarna de rijst met alles wat je er lekker op vindt. Ik ben begonnen met gerookte zalm. De komkommer en avocado sneed ik in repen en legde ik op de zalm. Daarna de garnalen met wat truffelmayonaise en als laatste legde ik de spinazieblaadjes erop.
Dan komt het spannendste: het rollen. Pak de kant van het matje dat het dichtst naar je toe ligt, leg het norivel gelijk aan die rand en rol dan voorzichtig op terwijl je met de vingers de vulling naar binnen duwt. Zorg ervoor dat je matje niet mee naar binnen rolt. Als het mislukt neem je gewoon een nieuw vel met nieuwe rijst en verplaats je de vulling. Het is een kwestie van oefenen.
Als de rol klaar is snijd je hem met een natgemaakt mes (ivm plakken) schuin doormidden.
Hoe sneller je de burrito eet hoe lekkerder. Het norivel wordt na een tijdje nl wat taai.
Geef er een kommetje sojasaus bij om de burrito in te dippen.
 

Categorie: rijst Tags: vis

Vorig bericht: « Langzaam gegaarde lamsschenkel
Volgend bericht: Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Hazel Hardijzer

    27 november 2015 om 22:03

    Oké, officieel heb ik al lang geheten vanavond, maar als ik dit zie, maak ik graag een plekje vrij! Gebruik jij er dan ook nog soya saus bij net zoals bij kleine sushi hapjes? Zou er zelf denk ik een schaaltje van bij zetten om lekker te dippen.

    Beantwoorden
  2. Hazel Hardijzer

    27 november 2015 om 22:03

    Oké, officieel heb ik al lang geheten vanavond, maar als ik dit zie, maak ik graag een plekje vrij! Gebruik jij er dan ook nog soya saus bij net zoals bij kleine sushi hapjes? Zou er zelf denk ik een schaaltje van bij zetten om lekker te dippen.

    Beantwoorden
  3. Martine - Duizenden1dag

    28 november 2015 om 07:10

    Ik doe dat zelf eigenlijk nooit met sushi, maar het hoort er natuurlijk wel bij. En mijn vriend dipt wel altijd. Dank voor de tip; ik zet het er nog even bij.

    Beantwoorden
  4. Nell Nijssen

    28 november 2015 om 17:37

    Goed gelukt! ik heb mijn sushi-rol pogingen na drie keer opgegeven. Hoewel ik het graag lust, laat ik het maken graag aan een ander over 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in