• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sushi burrito

22 november 2015 By Martine 4 Reacties

Een sushi burrito? Ik keek nog eens een keer in het reclameblaadje, maar het stond er echt.

Maar was dit niet gewoon een ongesneden sushirol? Na wat onderzoek op internet ontdekte ik dat een sushi burrito minder rijst en meer overige vulling bevat. Ook zag ik een enorme diversiteit in vullingen voorbijkomen; van tonijn met pepers en gember tot varkensbuik en aubergine. Mijn interesse was in elk geval gewekt.
Het was alweer een tijd geleden dat ik sushi had gemaakt en dit leek mij een heerlijke maaltijd. Ik besloot deze eerste keer voor makkelijk te rollen ingrediënten te gaan en niet gelijk stukken varkensbuik ofzo te gebruiken. Dat was een goede beslissing, want het rollen van zo’n rol met veel vulling bleek nog best lastig. Het was dan ook maar goed dat ik een ruime hoeveelheid sushirijst en wat extra norivellen had, want ik heb er een paar overnieuw gemaakt. Die kreeg ik niet zo opgerold dat ze vast bleven zitten. De truc? Een rand van minstens 2 centimeter op het norivel onbelegd laten zodat de “plakrand”groot genoeg is en een dunne laag rijst gebruiken. Ook is het handig de rest van de ingrediënten meer aan de rolkant te leggen. Het schuift allemaal namelijkl iets door tijdens het rollen.
Je kunt ook kant en klare sushi azijn kopen ipv de rijstazijn met suiker en zout. Die kun je er zo overheen sprenkelen.
Je zou genoeg moeten hebben aan de helft van de sushirijst, maar als je dit voor het eerst maakt is het fijn om extra rijst te hebben voor als het niet gelijk goed gaat.

Sushi burrito

Ingrediënten voor 3 stuks

  • 3 norivellen (en een paar extra voor de zekerheid)
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • hand kleine blaadjes spinazie
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 theelepels (truffel) mayonaise
  • 300 gram sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • sushimatje
  • klein kommetje sojasaus
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met suiker en zout op laag vuur totdat de suiker en het zout opgelost zijn. Laat het mengsel iets afkoelen en sprenkel het door de rijst.Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg een norivel met de glimmende kant op het sushimatje.Maak je vingertoppen nat zodat de rijst niet zo aan je vingers plakt en leg dan een dun laagje rijst op het norivel. Zorg dat je in elk geval aan de bovenkant van het vel voldoende plakrand overhoudt. (Op de eerste foto had ik te weinig ruimte over; op de tweede foto foto was de ruimte die ik over had gehouden prima).
Beleg daarna de rijst met alles wat je er lekker op vindt. Ik ben begonnen met gerookte zalm. De komkommer en avocado sneed ik in repen en legde ik op de zalm. Daarna de garnalen met wat truffelmayonaise en als laatste legde ik de spinazieblaadjes erop.
Dan komt het spannendste: het rollen. Pak de kant van het matje dat het dichtst naar je toe ligt, leg het norivel gelijk aan die rand en rol dan voorzichtig op terwijl je met de vingers de vulling naar binnen duwt. Zorg ervoor dat je matje niet mee naar binnen rolt. Als het mislukt neem je gewoon een nieuw vel met nieuwe rijst en verplaats je de vulling. Het is een kwestie van oefenen.
Als de rol klaar is snijd je hem met een natgemaakt mes (ivm plakken) schuin doormidden.
Hoe sneller je de burrito eet hoe lekkerder. Het norivel wordt na een tijdje nl wat taai.
Geef er een kommetje sojasaus bij om de burrito in te dippen.
 

Categorie: rijst Tags: vis

Vorig bericht: « Langzaam gegaarde lamsschenkel
Volgend bericht: Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Hazel Hardijzer

    27 november 2015 om 22:03

    Oké, officieel heb ik al lang geheten vanavond, maar als ik dit zie, maak ik graag een plekje vrij! Gebruik jij er dan ook nog soya saus bij net zoals bij kleine sushi hapjes? Zou er zelf denk ik een schaaltje van bij zetten om lekker te dippen.

    Beantwoorden
  2. Hazel Hardijzer

    27 november 2015 om 22:03

    Oké, officieel heb ik al lang geheten vanavond, maar als ik dit zie, maak ik graag een plekje vrij! Gebruik jij er dan ook nog soya saus bij net zoals bij kleine sushi hapjes? Zou er zelf denk ik een schaaltje van bij zetten om lekker te dippen.

    Beantwoorden
  3. Martine - Duizenden1dag

    28 november 2015 om 07:10

    Ik doe dat zelf eigenlijk nooit met sushi, maar het hoort er natuurlijk wel bij. En mijn vriend dipt wel altijd. Dank voor de tip; ik zet het er nog even bij.

    Beantwoorden
  4. Nell Nijssen

    28 november 2015 om 17:37

    Goed gelukt! ik heb mijn sushi-rol pogingen na drie keer opgegeven. Hoewel ik het graag lust, laat ik het maken graag aan een ander over 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in