• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sushi taart

1 november 2022 By Martine Reageer

Sparkles Inside is een blog vol ideeën/tips/recepten op het gebied van lifestyle, koken, DIY, reizen, feesten en meer. De moeite van het bezoeken waard! Ik ging voor de foodblogswap voor de sushi taart. Het oorspronkelijke recept vind je hier . Deze taart is niet alleen heel lekker, maar je kunt hem heel gemakkelijk naar eigen smaak aanpassen door bijv. tonijn ipv kip te gebruiken, de zeevruchten en zalm te vervangen door plantaardige kip of te varieren met de groenten. De garnalen kun je mengen met gewone mayonaise of mayonaise met een scheutje sriracha saus, maar de saus weglaten is ook geen probleem.

Zo’n sushi taart maakt een feestje, lunch of buffet nog net iets feestelijker.

Sushi taart.
Sushi taart.

Sushi taart

Ingrediënten

  • 300 gram sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 blikje edamame boontjes
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel knoflookmayonaise
  • 3 a 4 norivellen
  • 2 eetlepels furikake
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen de rijstazijn met de suiker en het zout tot de suiker en het zout zijn opgelost. Roer het mengsel daarna door de gare rijst in een kom en dek af met een theedoek.

Bedek een springvorm met een norivel en verdeel daar een laagje rijst over. Leg er een norivel op en druk een beetje aan zodat het een stevige laag is anders valt de taart snel uit elkaar met aansnijden. Daarna verdeel je er bijv. de zalm over en dek je weer af met een laag rijst en een norivel. Ik maakte 3 lagen rijst, maar daar kun je prima mee variëren. Je kunt de volgorde van de ingrediënten ook prima veranderen en het maakt ook niet zoveel uit hoe vaak je een norivel toevoegt. Ik maakte een laag met komkommer en avocado, daarna nog een keer rijst met een norivel en tenslotte de boontjes en de met knoflookmayonaise gemengde garnalen.

Bestrooi de zijkant en/of bovenkant met furikake en sesamzaadjes.

Categorie: hoofdgerecht Tags: avocado, garnalen, sushi, zalm, zeevruchten

Vorig bericht: « Framework Knitters Museum in Ruddington (Nottingham)
Volgend bericht: Gezouten karamel cake met hazelnoot »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in