Sparkles Inside is een blog vol ideeën/tips/recepten op het gebied van lifestyle, koken, DIY, reizen, feesten en meer. De moeite van het bezoeken waard! Ik ging voor de foodblogswap voor de sushi taart. Het oorspronkelijke recept vind je hier . Deze taart is niet alleen heel lekker, maar je kunt hem heel gemakkelijk naar eigen smaak aanpassen door bijv. tonijn ipv kip te gebruiken, de zeevruchten en zalm te vervangen door plantaardige kip of te varieren met de groenten. De garnalen kun je mengen met gewone mayonaise of mayonaise met een scheutje sriracha saus, maar de saus weglaten is ook geen probleem.
Zo’n sushi taart maakt een feestje, lunch of buffet nog net iets feestelijker.
Sushi taart
Ingrediënten
- 300 gram sushirijst
- 3 eetlepels rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 0,5 theelepel zout
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram Hollandse garnalen
- 1 blikje edamame boontjes
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 1 eetlepel knoflookmayonaise
- 3 a 4 norivellen
- 2 eetlepels furikake
- 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen de rijstazijn met de suiker en het zout tot de suiker en het zout zijn opgelost. Roer het mengsel daarna door de gare rijst in een kom en dek af met een theedoek.
Bedek een springvorm met een norivel en verdeel daar een laagje rijst over. Leg er een norivel op en druk een beetje aan zodat het een stevige laag is anders valt de taart snel uit elkaar met aansnijden. Daarna verdeel je er bijv. de zalm over en dek je weer af met een laag rijst en een norivel. Ik maakte 3 lagen rijst, maar daar kun je prima mee variëren. Je kunt de volgorde van de ingrediënten ook prima veranderen en het maakt ook niet zoveel uit hoe vaak je een norivel toevoegt. Ik maakte een laag met komkommer en avocado, daarna nog een keer rijst met een norivel en tenslotte de boontjes en de met knoflookmayonaise gemengde garnalen.
Bestrooi de zijkant en/of bovenkant met furikake en sesamzaadjes.
Geef een reactie