• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sushi taart

1 november 2022 By Martine Reageer

Sparkles Inside is een blog vol ideeën/tips/recepten op het gebied van lifestyle, koken, DIY, reizen, feesten en meer. De moeite van het bezoeken waard! Ik ging voor de foodblogswap voor de sushi taart. Het oorspronkelijke recept vind je hier . Deze taart is niet alleen heel lekker, maar je kunt hem heel gemakkelijk naar eigen smaak aanpassen door bijv. tonijn ipv kip te gebruiken, de zeevruchten en zalm te vervangen door plantaardige kip of te varieren met de groenten. De garnalen kun je mengen met gewone mayonaise of mayonaise met een scheutje sriracha saus, maar de saus weglaten is ook geen probleem.

Zo’n sushi taart maakt een feestje, lunch of buffet nog net iets feestelijker.

Sushi taart.
Sushi taart.

Sushi taart

Ingrediënten

  • 300 gram sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 blikje edamame boontjes
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel knoflookmayonaise
  • 3 a 4 norivellen
  • 2 eetlepels furikake
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen de rijstazijn met de suiker en het zout tot de suiker en het zout zijn opgelost. Roer het mengsel daarna door de gare rijst in een kom en dek af met een theedoek.

Bedek een springvorm met een norivel en verdeel daar een laagje rijst over. Leg er een norivel op en druk een beetje aan zodat het een stevige laag is anders valt de taart snel uit elkaar met aansnijden. Daarna verdeel je er bijv. de zalm over en dek je weer af met een laag rijst en een norivel. Ik maakte 3 lagen rijst, maar daar kun je prima mee variëren. Je kunt de volgorde van de ingrediënten ook prima veranderen en het maakt ook niet zoveel uit hoe vaak je een norivel toevoegt. Ik maakte een laag met komkommer en avocado, daarna nog een keer rijst met een norivel en tenslotte de boontjes en de met knoflookmayonaise gemengde garnalen.

Bestrooi de zijkant en/of bovenkant met furikake en sesamzaadjes.

Categorie: hoofdgerecht Tags: avocado, garnalen, sushi, zalm, zeevruchten

Vorig bericht: « Framework Knitters Museum in Ruddington (Nottingham)
Volgend bericht: Gezouten karamel cake met hazelnoot »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in