In het pakket zaten kant en klare rijst die alleen nog even in de magnetron moest, 3 norivellen, wasabipoeder, sushi azijn, gember en een matje om mee te rollen.
Op de verpakking stond dat je de hete rijst moest mixen (niet roeren) en moest afkoelen met een fan. Vond ik nogal wazig.
Gelukkig vond ik een aantal filmpjes waarin mensen lieten zien hoe je sushi maakt en daarin ontdekte ik dat je de rijst voorzichtig moet omscheppen en de rijst snel moet afkoelen. De hoeveelheid rijst die ik had was zo afgekoeld en makkelijk om te scheppen, dus dat was geen probleem.
Het was eigenlijk vrij gemakkelijk. Ik legde een norivel op het matje, spreidde daar een derde van de rijst op uit (met natte vingers tegen het plakken), legde een rijtje vulling in het midden en rolde hem op.
Als je een stukje van het norivel afknipt kun je de eindjes met een klein stukje overlap aan laten sluiten. Bij mij rolde er nog een stukje zeewier in het rolletje mee. Tja, dat is leuk om een volgende keer te proberen. Voor een eerste poging was ik zeer tevreden. Ik maakte een rol met avocado en gerookte zalm, een rol met avocado en gerookte kip, en een rol met Hollandse garnalen, avocado en een heel klein beetje knoflooksaus (D&L). Ze waren alle drie heerlijk. Je moet de rollen met een goed scherp mes snijden, anders zakt het uit elkaar.
Anoniem
De Sushi ziet er goed uit. Wil ik ook proeven!
Kan je niet dichterbij komen wonen?
Je moeder