Voor dit taartje gebruikte ik een lage vorm van 18 cm. Als je een grote springvorm gebruikt neem je 4 eieren en iets meer venkel en roomkaas.
Taartje van filodeeg met venkel en gerookte zalm
Ingrediënten
- 4 plakjes filodeeg
- 1 venkel
- 100 gram gerookte zalm (maar 50 gram zou ook genoeg zijn :-))
- 2 eieren
- flinke eetlepel roomkaas met kruiden
- peper en zout
- zachte boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de venkel in stukjes en bak ze even in wat olie in een koekenpan tot ze wat zachter zijn.
Vet intussen de vorm in met wat boter en leg er een velletje filodeeg in. Vet het filodeeg in met wat (evt gesmolten) boter en leg er een nieuw velletje op. Als je de velletjes wat laat verspringen is uiteindelijk ook de hele rand van de vorm bedekt.
Leg de venkel op het filodeeg en leg er de in stukjes gesneden zalm op. Klop de eieren met de roomkaas en peper en zout los en giet ze in de vorm. Draai voorzichtig met de vorm zodat het eimengsel goed verdeeld is.
Bak het taartje in ongeveer 20 minuten tot het deeg goudbruin is en het eimengsel goed gaar. Je kunt dat zien doordat er geen beweging in het ei komt als je de vorm een beetje schuin houdt.
Anoniem
Ik maak enkel nog taartjes van eigen deeg
laat de filo maar de rambam krijgen.