Dit voorgerecht kun je prima met kerst serveren. Je kunt de porties namelijk eenvoudig wat kleiner maken als je uitgebreid eet. Neem dan gewoon kleinere glaasjes of garneerringen.
Als lunch bij een broodje is de tartaar ook erg lekker en als je over hebt kun je dat heel goed op een toastje bij de borrel eten. Je kunt het best een dagje goed houden, maar het ziet er dan wel minder lekker uit doordat de avocado wat kan verkleuren. Ik zou dit gerecht dan ook niet te lang voor de gasten komen maken. Een paar uur kun je het in de koelkast best bewaren. De honingtomaatjes heb ik gekregen in de foodybox en dat zijn wel echt toptomaatjes. Ze zijn heel lekker zoet.
Tartaar van avocado, Hollandse garnalen,honingtomaatjes en basilicum
ingrediënten voor 4 personen
- 1 avocado
- 200 gram Hollandse garnalen
- 6 honingtomaatjes (en een paar om te garneren)
- een flinke hand verse basilicumblaadjes
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel Franse mosterd
- peper en zout
Schil de avocado en snijd hem in kleine stukjes. Doe ze in een kom en meng met de crème fraîche, de mosterd en de mayonaise. Snijd de tomaatjes in stukjes en schep ze samen met de garnalen en de basilicum door het avocadomengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tartaar over schaaltjes/glaasjes of vul garneerringen die je daarna voorzichtig weer verwijdert.
Geef een reactie