• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tartaar van avocado, Hollandse garnalen,honingtomaatjes en basilicum

23 december 2019 By Martine Reageer

Dit voorgerecht kun je prima met kerst serveren. Je kunt de porties namelijk eenvoudig wat kleiner maken als je uitgebreid eet. Neem dan gewoon kleinere glaasjes of garneerringen.

Als lunch bij een broodje is de tartaar ook erg lekker en als je over hebt kun je dat heel goed op een toastje bij de borrel eten. Je kunt het best een dagje goed houden, maar het ziet er dan wel minder lekker uit doordat de avocado wat kan verkleuren. Ik zou dit gerecht dan ook niet te lang voor de gasten komen maken. Een paar uur kun je het in de koelkast best bewaren. De honingtomaatjes heb ik gekregen in de foodybox en dat zijn wel echt toptomaatjes. Ze zijn heel lekker zoet.

Tartaar van avocado, Hollandse garnalen,honingtomaatjes en basilicum

ingrediënten voor 4 personen

  • 1 avocado
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 6 honingtomaatjes (en een paar om te garneren)
  • een flinke hand verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • peper en zout

Schil de avocado en snijd hem in kleine stukjes. Doe ze in een kom en meng met de crème fraîche, de mosterd en de mayonaise. Snijd de tomaatjes in stukjes en schep ze samen met de garnalen en de basilicum door het avocadomengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tartaar over schaaltjes/glaasjes of vul garneerringen die je daarna voorzichtig weer verwijdert.

Categorie: voorgerechten Tags: avocado, garnalen, kerst

Vorig bericht: « Stedentrip naar Praag in kerstsfeer
Volgend bericht: Vervoer en winkelen in Praag »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig weekend. Ik zag het op YouTube en het zag er zo lekker uit dat ik het wel moest maken 😀. Het recept leek niet helemaal te kloppen (echt veel te veel vocht), maar met wat improvisatie tijdens de uitvoering werd het een overheerlijk brood. #brood #bread #bakken #food #foodie #nietvoorblogdezekeer #instafood #foodbloggernl #foodblognl #foodblog #schapenkaas
Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patess Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patesserie . Ik wilde al heel lang eens zelf donuts maken, maar dat dat dat heel veel gedoe was. Niets bleek minder waar. Ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken.  Genieten jullie ook zo van blauwe lucht en zon? Ik ga zo nog lekker even in mijn moestuin aan de slag.  #foodblogswap #donuts #zoet #sweet #bakken #weekend #fbs #foodie #zowordenwenooitdun #instafood #doodblog #foodblogger #doodbloggernl
Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte ik voor de #swiepswoepswap  van deze maand. Eigenlijk had ik de grostle uitgezocht, want die had ik al op mijn “nog eens  te bloggen” lijstje staan. Ik maakte een erg lekkere variant, maar maakte geen foto omdat we onverwacht laat aten, het al donker was en ik te veel trek had om nog een foto te maken. Dus maakte ik gisteren appelcake waar ik zelf nog amandelsnippers aan toevoegde.  Deze cake verschijnt niet op mijn blog, want daar bleek al een lekkere appelkruimelcake te staan 😬. Het recept voor de cake vind je bij @suus_laundryfood. Kun je gelijk even door alle andere recepten snuffelen. #swiepswoepswap  #cake #bakken #zoet #sweet #bakken #appel #appelcake #weekend @mandyandmore
Hoewel ik heb grote sneeuwfan ben zijn we toch 2 Hoewel ik heb grote sneeuwfan  ben zijn we toch 2 keer gaan wandelen dit weekend. Wat wonen we toch in een mooie omgeving! Maarten maakte ook nog even een snowface (swipe) en had daarna een koud hoofd 😂 #sneeuw #wandelen #sneeuwwandeling  #koningshof #overveen #winter #bijnalente #kannietwachten
Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op de bank in mijn nieuwe boek te bladeren 😀. Njam, de tv-zender van Vlaanderen en Nederland bestaat 10 jaar. Om dat te vieren is er een jubileumkookboek gemaakt. Het staat vol feestrecepten voor allerlei gelegenheden. Voor mij een mooie gelegenheid kennis te maken met Njam en de tv-programma’s te gaan ontdekken. Kijken jullie wel eens naar Njam? #gekregen #njam #koken #kooktv #tv #nieuweharing @marcuspolman #kookboek #food #foodie #kookboeken #feest #jubileumboek #foodblogger #foodblog #weekend #nooitgenoegkookboeken
Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. D Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. De vulling mag nog iets meer op smaak en het deeg heeft ook nog wat aanpassing nodig. De loempiavellen van vandaag waren al wel veel beter dan die van gisteren.  Ik experimenteer nog even door komende weken. #loempia #chinees #chineseloempia #snacklunch #experimenteren #test #food #foodie #weekend #foodblogger
Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omda Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omdat hij daar blij van wordt. Deze keer uit het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten. Ook dit recept viel weer erg in de smaak. #appeltaart #zoet #bakken #baking #carreraculinair #rutgerbakt #rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #food #foodblog #foodblogger #foodblognl #foodbloggernl #instafood #weekend #genieten
Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap j Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap je van op op zo’n gure dag als vandaag. Snel klaar, lekker en gezond. #mexicaans #soep #bonensoep #fbs #foodblogswap #foodblog #foodbloggernl #foodblogger #instafood #weekend #bonen #gezond
Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip en prei uit het boek Rutger bakt van @rutgerbakt. Het deeg was lekker krokant en de vulling mals en sappig. De dag erna aten we het restant en toen was de pie zelfs nog lekkerder. Kortom; dit is een blijvertje en ik ga zeker nog variaties bedenken op de vulling. De recensie van het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten verschijnt binnenkort op Duizend en 1 dag. #Rutgerbakt #Rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #carreraculinair #pie #kip #bakken #hartig #food #foodblog #foodblogger #gekregenboek #wedstrijd
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in