• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Worst met Tex Mex kruiden

11 februari 2018 By Martine 4 Reacties

Omdat ik zonder directe aanleiding 3 kilo procureur had gekocht besloot ik worst te maken. Ik gebruikte Tony’s Tex Mex Bandits mix. Die kreeg ik een tijd geleden toegestuurd als onderdeel van een sixpack kruiden- en specerijenmixen van Simply Spices in de foodybox. De kruiden bevatten geen toevoegingen en ik vond de meeste smaken erg lekker.

Ik had nog rugspek uit Duitsland in de vriezer liggen, die ik met de procureur mengde. Bij ons verkopen ze dit volgens mij niet in de supermarkt, maar bij de slager kun je het vast wel krijgen.
Knoflookbieslook kun je bij sommige toko’s kopen, maar je kunt het ook vervangen door bosui of gewone bieslook.
De overgebleven procureur gebruikte ik voor dumplings en babi ketjap.

Ik gebruik de Kitchenaid gehaktmolen en worstvultuit. Die werken fantastisch, maar het blijft altijd een kunst om niet te veel lucht in de worst te krijgen. Bij het vullen vraag ik Maarten altijd om even te helpen, want ik kom altijd net een hand te kort. We probeerden steeds heel erg om heel snel het vlees in de molen te proppen zodat er geen lucht tussen kwam, maar dan kwam al het vlees ook weer omhoog langs de stamper (snap je het nog?) Nu ontdekte Maarten dat we juist minder vlees in de molen moeten doen zodat de lucht naar boven kan ontsnappen ipv beneden in de darm schiet. Uiteraard ontdekte hij dat bij de laatste worst. We moeten dus snel weer worst maken om te kijken of die theorie klopt.

 

Worst met Tex mex kruiden    

 

Ingrediënten

  • 1300 gram procureur
  • 400 gram rugspek
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 50 ml bier (ik gebruikte Hertog Jan)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel tex mex kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels knoflookbieslook (of bosui)
  • darm (ongeveer 2 meter)
Zorg dat je materiaal en het vlees goed koud is.
Spoel de darm goed af door er water doorheen te laten lopen en laat de darm daarna nog even weken in koud water.
Maal het spek en de procureur in een gehaktmolen of hak het fijn (in een keukenmachine of met een hakmes). Dit gaat het best met een beetje bevroren vlees. Het rugspek heb ik in geheel bevroren toestand gemalen en dat ging prima.
Meng het dan met de overige ingrediënten en kneed door tot het plakkerig gaat voelen. Bak een klein stukje van het mengsel in een koekenpan om te proeven of de smaak goed is en leg de rest van het vlees in de tussentijd in de koelkast zodat het koud blijft.
Maak de vulpijp van je worstvuller een beetje glad met olie en schuif de darm er overheen. Vul de darm met het worstmengsel en vorm de worsten door ze op de gewenste lengte een paar keer om te draaien. Je kunt ze daarna eventueel los knippen.
Bak de worsten op laag vuur rondom goudbruin en gaar.

Categorie: hoofdgerecht Tags: vlees, worst

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: januari
Volgend bericht: Koffietruffelbonbons met chili en gember »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    14 februari 2018 om 06:09

    Wat leuk Martine, dat je het ook ècht doet, worst maken!
    Ik heb op mijn Kenwood, geloof ik, wel een worstding zitten, maar ben er eigenlijk nog nooit toe gekomen. Wel goede herinneringen! Gr, Gerry

    Beantwoorden
  2. Martine

    15 februari 2018 om 07:58

    Ja leuk he! Het is inmiddels al een paar keer goed gelukt en ik vind het echt heel leuk.
    Misschien moeten we het een keer samen doen? Groetjes, Martine

    Beantwoorden
  3. Es

    22 februari 2018 om 10:20

    Het is alweer een tijdje geleden dat ik worst maakte. Maar dat blijf ik leuk vinden! De Worstbijbel is volgens mij net uit, misschien dat ik daar weer een hapje van krijg!

    Beantwoorden
  4. Gerry

    24 februari 2018 om 20:16

    Altijd leuk, ben ik je keukenhulpje. Dumplings vind ik trouwens ook HEULLL lekker…

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in