• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Worst met Tex Mex kruiden

11 februari 2018 By Martine 4 Reacties

Omdat ik zonder directe aanleiding 3 kilo procureur had gekocht besloot ik worst te maken. Ik gebruikte Tony’s Tex Mex Bandits mix. Die kreeg ik een tijd geleden toegestuurd als onderdeel van een sixpack kruiden- en specerijenmixen van Simply Spices in de foodybox. De kruiden bevatten geen toevoegingen en ik vond de meeste smaken erg lekker.

Ik had nog rugspek uit Duitsland in de vriezer liggen, die ik met de procureur mengde. Bij ons verkopen ze dit volgens mij niet in de supermarkt, maar bij de slager kun je het vast wel krijgen.
Knoflookbieslook kun je bij sommige toko’s kopen, maar je kunt het ook vervangen door bosui of gewone bieslook.
De overgebleven procureur gebruikte ik voor dumplings en babi ketjap.

Ik gebruik de Kitchenaid gehaktmolen en worstvultuit. Die werken fantastisch, maar het blijft altijd een kunst om niet te veel lucht in de worst te krijgen. Bij het vullen vraag ik Maarten altijd om even te helpen, want ik kom altijd net een hand te kort. We probeerden steeds heel erg om heel snel het vlees in de molen te proppen zodat er geen lucht tussen kwam, maar dan kwam al het vlees ook weer omhoog langs de stamper (snap je het nog?) Nu ontdekte Maarten dat we juist minder vlees in de molen moeten doen zodat de lucht naar boven kan ontsnappen ipv beneden in de darm schiet. Uiteraard ontdekte hij dat bij de laatste worst. We moeten dus snel weer worst maken om te kijken of die theorie klopt.

 

Worst met Tex mex kruiden    

 

Ingrediënten

  • 1300 gram procureur
  • 400 gram rugspek
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 50 ml bier (ik gebruikte Hertog Jan)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel tex mex kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels knoflookbieslook (of bosui)
  • darm (ongeveer 2 meter)
Zorg dat je materiaal en het vlees goed koud is.
Spoel de darm goed af door er water doorheen te laten lopen en laat de darm daarna nog even weken in koud water.
Maal het spek en de procureur in een gehaktmolen of hak het fijn (in een keukenmachine of met een hakmes). Dit gaat het best met een beetje bevroren vlees. Het rugspek heb ik in geheel bevroren toestand gemalen en dat ging prima.
Meng het dan met de overige ingrediënten en kneed door tot het plakkerig gaat voelen. Bak een klein stukje van het mengsel in een koekenpan om te proeven of de smaak goed is en leg de rest van het vlees in de tussentijd in de koelkast zodat het koud blijft.
Maak de vulpijp van je worstvuller een beetje glad met olie en schuif de darm er overheen. Vul de darm met het worstmengsel en vorm de worsten door ze op de gewenste lengte een paar keer om te draaien. Je kunt ze daarna eventueel los knippen.
Bak de worsten op laag vuur rondom goudbruin en gaar.

Categorie: hoofdgerecht Tags: vlees, worst

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: januari
Volgend bericht: Koffietruffelbonbons met chili en gember »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    14 februari 2018 om 06:09

    Wat leuk Martine, dat je het ook ècht doet, worst maken!
    Ik heb op mijn Kenwood, geloof ik, wel een worstding zitten, maar ben er eigenlijk nog nooit toe gekomen. Wel goede herinneringen! Gr, Gerry

    Beantwoorden
  2. Martine

    15 februari 2018 om 07:58

    Ja leuk he! Het is inmiddels al een paar keer goed gelukt en ik vind het echt heel leuk.
    Misschien moeten we het een keer samen doen? Groetjes, Martine

    Beantwoorden
  3. Es

    22 februari 2018 om 10:20

    Het is alweer een tijdje geleden dat ik worst maakte. Maar dat blijf ik leuk vinden! De Worstbijbel is volgens mij net uit, misschien dat ik daar weer een hapje van krijg!

    Beantwoorden
  4. Gerry

    24 februari 2018 om 20:16

    Altijd leuk, ben ik je keukenhulpje. Dumplings vind ik trouwens ook HEULLL lekker…

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in