• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Thai fried rice met kip

31 juli 2021 By Martine Reageer

In Thailand hebben we steeds heerlijk gegeten, maar een portie fried rice was 1 van mijn lievelingsgerechten. Waar ik deze maaltijd ook bestelde, het was altijd superlekker.

Er stond nog geen fried rice op mijn blog, dus toen ik bij Flying foodie een recept mocht uitzoeken voor de foodblogswap was de keuze snel gemaakt. Zij heeft namelijk tussen alle andere lekkere recepten een heerlijke Thai fried rice staan. Ik heb er natuurlijk mijn eigen draai aan gegeven door o.a. kip in plaats van garnalen te gebruiken en paprika toe te voegen. De garnalenversie ga ik ook zeker eens maken, want die is vast ook erg lekker. Wij aten deze rijst met vrienden tijdens een potje Catan en iedereen was zeer over de smaak te spreken.

Als je een korianderhater bent laat je de koriander gewoon weg of je gebruikt bijv. peterselie.

Thai fried rice met kip

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo gekookte afgekoelde rijst (gewogen na koken)
  • 600 gram kippendijfilet
  • 2 uien
  • 7 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 300 gr witte kool
  • 4 bosuitjes
  • 2 paprika’s
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel witte peper
  • bosje koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bruiswater of melk
  • olie om in te bakken

Snijd de kippendij in blokjes en meng ze met 2 eetlepels sojasaus. Laat dit een half uurtje intrekken.

Snipper de ui, de chilipeper en de knoflook. Snijd de kool in dunne reepjes, de tomaat in partjes en de lente ui in ringetjes. Snijd de koriander fijn.

Verwarm wat olie in een wok en laat dit goed heet worden. Roerbak de kip tot het net gaar is en doe er dan de ui, knoflook en chilipeper bij. Voeg na een minuutje de tomaat erbij, bak even mee en voeg dan de kool en de paprika toe. Blijf dit al omscheppend bakken tot de kool wat slinkt.

Doe de suiker, witte peper, de overgebleven eetlepel sojasaus, 1 eetlepel limoensap (van een kontje van de limoen) en de vissaus in de pan. Schep even goed door en voeg dan de rijst toe. Schep dit goed om tot de rijst warm is en het kipmengsel goed met de rijst gemengd is.

Kluts de eieren met een vork en een scheutje bruiswater of melk. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of steelpan en laat het ei er al roerend op laag vuur in stollen. Als je de overgebleven fried rice wil invriezen serveer het roerei dan apart. Als je verwacht dat alles opgegeten wordt kun je het ei ook door het rijstmengsel scheppen.

Roer als laatste de bosuitjes en helft van de koriander door het mengsel en garneer met de overgebleven koriander. De overgebleven limoen kun je evt in partjes bij de rijst serveren om nog wat extra limoensmaak toe te voegen.

Categorie: rijst Tags: kip

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: mei
Volgend bericht: Fris zomerdrankje met tonic, citroen en munt »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in