• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Thai fried rice met kip

31 juli 2021 By Martine Reageer

In Thailand hebben we steeds heerlijk gegeten, maar een portie fried rice was 1 van mijn lievelingsgerechten. Waar ik deze maaltijd ook bestelde, het was altijd superlekker.

Er stond nog geen fried rice op mijn blog, dus toen ik bij Flying foodie een recept mocht uitzoeken voor de foodblogswap was de keuze snel gemaakt. Zij heeft namelijk tussen alle andere lekkere recepten een heerlijke Thai fried rice staan. Ik heb er natuurlijk mijn eigen draai aan gegeven door o.a. kip in plaats van garnalen te gebruiken en paprika toe te voegen. De garnalenversie ga ik ook zeker eens maken, want die is vast ook erg lekker. Wij aten deze rijst met vrienden tijdens een potje Catan en iedereen was zeer over de smaak te spreken.

Als je een korianderhater bent laat je de koriander gewoon weg of je gebruikt bijv. peterselie.

Thai fried rice met kip

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo gekookte afgekoelde rijst (gewogen na koken)
  • 600 gram kippendijfilet
  • 2 uien
  • 7 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 300 gr witte kool
  • 4 bosuitjes
  • 2 paprika’s
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel witte peper
  • bosje koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bruiswater of melk
  • olie om in te bakken

Snijd de kippendij in blokjes en meng ze met 2 eetlepels sojasaus. Laat dit een half uurtje intrekken.

Snipper de ui, de chilipeper en de knoflook. Snijd de kool in dunne reepjes, de tomaat in partjes en de lente ui in ringetjes. Snijd de koriander fijn.

Verwarm wat olie in een wok en laat dit goed heet worden. Roerbak de kip tot het net gaar is en doe er dan de ui, knoflook en chilipeper bij. Voeg na een minuutje de tomaat erbij, bak even mee en voeg dan de kool en de paprika toe. Blijf dit al omscheppend bakken tot de kool wat slinkt.

Doe de suiker, witte peper, de overgebleven eetlepel sojasaus, 1 eetlepel limoensap (van een kontje van de limoen) en de vissaus in de pan. Schep even goed door en voeg dan de rijst toe. Schep dit goed om tot de rijst warm is en het kipmengsel goed met de rijst gemengd is.

Kluts de eieren met een vork en een scheutje bruiswater of melk. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of steelpan en laat het ei er al roerend op laag vuur in stollen. Als je de overgebleven fried rice wil invriezen serveer het roerei dan apart. Als je verwacht dat alles opgegeten wordt kun je het ei ook door het rijstmengsel scheppen.

Roer als laatste de bosuitjes en helft van de koriander door het mengsel en garneer met de overgebleven koriander. De overgebleven limoen kun je evt in partjes bij de rijst serveren om nog wat extra limoensmaak toe te voegen.

Categorie: rijst Tags: kip

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: mei
Volgend bericht: Fris zomerdrankje met tonic, citroen en munt »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in