• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Thai fried rice met kip

31 juli 2021 By Martine Reageer

In Thailand hebben we steeds heerlijk gegeten, maar een portie fried rice was 1 van mijn lievelingsgerechten. Waar ik deze maaltijd ook bestelde, het was altijd superlekker.

Er stond nog geen fried rice op mijn blog, dus toen ik bij Flying foodie een recept mocht uitzoeken voor de foodblogswap was de keuze snel gemaakt. Zij heeft namelijk tussen alle andere lekkere recepten een heerlijke Thai fried rice staan. Ik heb er natuurlijk mijn eigen draai aan gegeven door o.a. kip in plaats van garnalen te gebruiken en paprika toe te voegen. De garnalenversie ga ik ook zeker eens maken, want die is vast ook erg lekker. Wij aten deze rijst met vrienden tijdens een potje Catan en iedereen was zeer over de smaak te spreken.

Als je een korianderhater bent laat je de koriander gewoon weg of je gebruikt bijv. peterselie.

Thai fried rice met kip

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo gekookte afgekoelde rijst (gewogen na koken)
  • 600 gram kippendijfilet
  • 2 uien
  • 7 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 300 gr witte kool
  • 4 bosuitjes
  • 2 paprika’s
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel witte peper
  • bosje koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bruiswater of melk
  • olie om in te bakken

Snijd de kippendij in blokjes en meng ze met 2 eetlepels sojasaus. Laat dit een half uurtje intrekken.

Snipper de ui, de chilipeper en de knoflook. Snijd de kool in dunne reepjes, de tomaat in partjes en de lente ui in ringetjes. Snijd de koriander fijn.

Verwarm wat olie in een wok en laat dit goed heet worden. Roerbak de kip tot het net gaar is en doe er dan de ui, knoflook en chilipeper bij. Voeg na een minuutje de tomaat erbij, bak even mee en voeg dan de kool en de paprika toe. Blijf dit al omscheppend bakken tot de kool wat slinkt.

Doe de suiker, witte peper, de overgebleven eetlepel sojasaus, 1 eetlepel limoensap (van een kontje van de limoen) en de vissaus in de pan. Schep even goed door en voeg dan de rijst toe. Schep dit goed om tot de rijst warm is en het kipmengsel goed met de rijst gemengd is.

Kluts de eieren met een vork en een scheutje bruiswater of melk. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of steelpan en laat het ei er al roerend op laag vuur in stollen. Als je de overgebleven fried rice wil invriezen serveer het roerei dan apart. Als je verwacht dat alles opgegeten wordt kun je het ei ook door het rijstmengsel scheppen.

Roer als laatste de bosuitjes en helft van de koriander door het mengsel en garneer met de overgebleven koriander. De overgebleven limoen kun je evt in partjes bij de rijst serveren om nog wat extra limoensmaak toe te voegen.

Categorie: rijst Tags: kip

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: mei
Volgend bericht: Fris zomerdrankje met tonic, citroen en munt »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in