Als kind vond ik mosselen helemaal niet lekker. Ik had ze dan ook al jaren niet gegeten toen we op de terugweg van vakantie in Belgie onder weg nog even iets wilden eten. We belandden in de deuropening van een soort snackbar en overlegden of we er naar binnen zouden gaan. In een vette hap hadden we eigenlijk niet zo’n zin. De eigenaresse zag ons twijfelen en haalden ons over naar binnen te komen, want ze hadden ook tafeltjes achterin en ze wist zeker dat we het eten dat ze zouden serveren lekker zouden vinden. Die vette hap zou niet nodig zijn enz. We hadden ook eigenlijk geen zin meer om verder te zoeken en zijn gaan zitten. Er bleek inderdaad een kaart te zijn waar meer op stand dan gefrituurde snacks en
Maarten bestelde mosselen met frites. In een vlaag van verstandsverbijstering zei ik: “doe mij dat ook maar” en vervolgens aten we de lekkerste mosselen ever. Sindsdien lust ik dus mosselen.
Af en toe experimenteer ik wat en daar kwam dit recept uit voort.
De pittigheid kun je varieren door de hoeveelheid currypasta en door de zaadlijsten en zaadjes uit de pepers toe te voegen of weg te laten. Zoals wij hem aten vonden we hem niet al te pittig.
Thaise mosselen
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 bos lente-ui
- 1 eetlepel vissaus
- 1 stukje gember van 2 cm
- 1 of 2 rode pepers (zonder zaadlijsten en zaadjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1 flinke eetlepel groene thaise currypasta
- handje koriander
- zonnebloemolie om in te bakken
Geef een reactie