We hebben dit jaar een uitstekende pompoenoogst in de werktuin. Er staan al diverse recepten met pompoen op Duizenden1dag, maar nog geen soep. Vandaar dat ik deze pompoensoep met Thaise curry maakte. Een lekkere herfstsoep met een zoete toon door de wortels en een pittig tintje door de curry. Ik had nog een restje katenspek en wat bosuitjes en die bleken een uitstekende garnering.
Koriander is ook erg lekker in deze soep.
Voor een echt gladde soep kun je de soep door een zeef wrijven, maar dat heb ik niet gedaan.
Voor een echt gladde soep kun je de soep door een zeef wrijven, maar dat heb ik niet gedaan.
Je kunt prima variëren met soort en de hoeveelheid groenten. Hou er alleen rekening mee dat de soep met groene groenten wat bruinig wordt.
Thaise pompoensoep
Ingrediënten voor ongeveer 6 personen
- 3 oranje wortels
- 1 gele wortel (of nog een oranje)
- 1 eetlepel gehakte gemberwortel
- 1 eetlepel gele Thaise currypasta
- 1 venkel
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- groentebouillon
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 oranje pompoen
- peper
- 1 gehakt bosuitje en wat uitgebakken reepjes katenspek voor de garnering
Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Bak de uien, gember en de knoflook even in wat olie en voeg dan de currypasta toe. Voeg de overige groenten toe en doe zo veel bouillon in de pan dat de groenten voor ongeveer de helft in het water staan. Breng aan de kook en kook tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Doe er dan de kokosmelk bij en laat het op zacht vuur nog even pruttelen.
Proef op de soep goed op smaak is en doe er eventueel nog wat peper en/of currypasta bij.
Serveer met de ringetjes bosui en het uitgebakken katenspek.
Geef een reactie