Een lekker dessert met stoofperen. Je kunt het prima een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. De garnering doe je dan op het laatste moment zodat de koek krokant blijft. Ik gebruikte biscuits roses de Reims, maar je kunt ook lange vingers, savoiardi (Italiaanse lange vingers) of cakebiscuit gebruiken.

Tiramisu met stoofperen en biscuits roses de Reims
Ingrediënten voor 8 personen
- 4 eieren
- 400 gram stoofperen
- 500 gram mascarpone
- 50 gram suiker
- snufje zout
- 1 pak biscuits roses de Reims of lange vingers
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een romige massa. Doe de mascarpone erbij en roer tot het volledig gemengd is met de eidooiers.
Klop de eiwitten (in een brandschone kom zonder een spoortje eigeel) in een kom met het snufje zout tot stijve pieken. Spatel het eiwit dan door het mascarponemengsel.
Leg de koekjes in een schaal en leg er een laag stoofperen op. Dek af met een laag mascarponemengsel. Herhaal dit. Als je liever eenpersoons porties maakt kun je de koekjes in grote of kleine stukjes verkruimelen zodat je makkelijker laagjes kunt maken.
Geef een reactie