• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Toblerone dessert

17 december 2016 By Martine Reageer

Wist je dat je een tobleronereep makkelijker kunt breken als je de puntjes naar elkaar toe duwt ipv van elkaar af? Dat is best handige informatie als je dit toetje gaat maken en tevens ook het moeilijkste onderdeel. Dit is nl typisch weer zo’n kleine moeite groot resultaat dessert.
Al moet ik toegeven dat er wel wat misging. Ik had een dubbele hoeveelheid van het recept gemaakt en daarmee ook de hoeveelheid mascarpone verdubbeld. De mousse werd daardoor veel te stevig. De smaak was prima, maar het was te massief. Dit heb ik aangepast in het recept en de hoeveelheid mascarpone is nu goed.
Je moet er wel wat tijd voor uittrekken, want de mousse moet een paar uur opstijven. Wat gelijk als voordeel heeft dat je het een paar uur van te voren kunt maken. Een dag later is het ook nog lekker, maar de structuur is dan iets anders en dat smaakte toch minder goed.
Let erop dat je minstens 3 spuitzakken in huis hebt. Als je die niet hebt kun je ook een puntje van een stevige diepvrieszak knippen en die als spuitzak gebruiken.
 
Ik nam de toetjes mee naar een feestje en maakte de toetjes in plastic wijnglazen. Je kunt natuurlijk ook prima glaasjes gebruiken of een grotere glazen schaal waar je later porties uitschept.
Als je geen witte toblerone kunt vinden neem je gewoon alleen bruin.

Tobleronetoetje voor 10 personen

 

Tobleronemousse

 

Ingrediënten

  • 7 el melk
  • 200 gram bruine toblerone
  • 100 gram witte toblerone
  • 450 ml slagroom


Breek de toblerone in stukken en doe ze in een steelpan. Laat op heel zacht vuur smelten terwijl je af en toe roert.
Verwarm de melk tot het heet is in de magnetron of in een pannetje en giet het rustig bij de gesmolten chocolade terwijl je goed roert. Als de toblerone een harde bonk lijkt te worden is je melk niet heet genoeg. Als je het mengsel dan op heel laag vuur al roerend weer een beetje smelt komt het goed.

Terwijl het tobleronemengsel afkoelt klop je de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het tobleronemengsel en doe het in een spuitzak. Laat de mousse opstijven in de koelkast. 

Tussenlaag van chocolademousse

 

Ingrediënten

    • 4 eetlepels mascarpone
    • 250 gram pure chocolade
    • 250 ml slagroom
    • 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels amarula


Smelt de chocolade au bain Marie of in de magnetron. Klop de slagroom lobbig en doe de suiker erbij. Klop nog even door tot de slagroom stijf is en klop er dan kort de mascarpone door. Voeg de amarula toe en klop weer kort door. Doe een beetje van het mengsel in een spuitzak of kommetje om er straks de mousse mee te kunnen garneren. Roer de iets afgekoelde chocolade door het overgebleven mengsel en doe het mengsel in een spuitzak. 
 
Doe afwisselend tobleronemousse en chocolademousse in een glaasje en garneer met het slagroommengsel. 


 

Categorie: dessert Tags: kerst

Vorig bericht: « Review: De Eetkalender – Franceska kookt
Volgend bericht: Workshop dripping cake van Life of Pie Amsterdam en Celestial seasonals »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in