• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Toblerone dessert

17 december 2016 By Martine Reageer

Wist je dat je een tobleronereep makkelijker kunt breken als je de puntjes naar elkaar toe duwt ipv van elkaar af? Dat is best handige informatie als je dit toetje gaat maken en tevens ook het moeilijkste onderdeel. Dit is nl typisch weer zo’n kleine moeite groot resultaat dessert.
Al moet ik toegeven dat er wel wat misging. Ik had een dubbele hoeveelheid van het recept gemaakt en daarmee ook de hoeveelheid mascarpone verdubbeld. De mousse werd daardoor veel te stevig. De smaak was prima, maar het was te massief. Dit heb ik aangepast in het recept en de hoeveelheid mascarpone is nu goed.
Je moet er wel wat tijd voor uittrekken, want de mousse moet een paar uur opstijven. Wat gelijk als voordeel heeft dat je het een paar uur van te voren kunt maken. Een dag later is het ook nog lekker, maar de structuur is dan iets anders en dat smaakte toch minder goed.
Let erop dat je minstens 3 spuitzakken in huis hebt. Als je die niet hebt kun je ook een puntje van een stevige diepvrieszak knippen en die als spuitzak gebruiken.
 
Ik nam de toetjes mee naar een feestje en maakte de toetjes in plastic wijnglazen. Je kunt natuurlijk ook prima glaasjes gebruiken of een grotere glazen schaal waar je later porties uitschept.
Als je geen witte toblerone kunt vinden neem je gewoon alleen bruin.

Tobleronetoetje voor 10 personen

 

Tobleronemousse

 

Ingrediënten

  • 7 el melk
  • 200 gram bruine toblerone
  • 100 gram witte toblerone
  • 450 ml slagroom


Breek de toblerone in stukken en doe ze in een steelpan. Laat op heel zacht vuur smelten terwijl je af en toe roert.
Verwarm de melk tot het heet is in de magnetron of in een pannetje en giet het rustig bij de gesmolten chocolade terwijl je goed roert. Als de toblerone een harde bonk lijkt te worden is je melk niet heet genoeg. Als je het mengsel dan op heel laag vuur al roerend weer een beetje smelt komt het goed.

Terwijl het tobleronemengsel afkoelt klop je de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het tobleronemengsel en doe het in een spuitzak. Laat de mousse opstijven in de koelkast. 

Tussenlaag van chocolademousse

 

Ingrediënten

    • 4 eetlepels mascarpone
    • 250 gram pure chocolade
    • 250 ml slagroom
    • 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels amarula


Smelt de chocolade au bain Marie of in de magnetron. Klop de slagroom lobbig en doe de suiker erbij. Klop nog even door tot de slagroom stijf is en klop er dan kort de mascarpone door. Voeg de amarula toe en klop weer kort door. Doe een beetje van het mengsel in een spuitzak of kommetje om er straks de mousse mee te kunnen garneren. Roer de iets afgekoelde chocolade door het overgebleven mengsel en doe het mengsel in een spuitzak. 
 
Doe afwisselend tobleronemousse en chocolademousse in een glaasje en garneer met het slagroommengsel. 


 

Categorie: dessert Tags: kerst

Vorig bericht: « Review: De Eetkalender – Franceska kookt
Volgend bericht: Workshop dripping cake van Life of Pie Amsterdam en Celestial seasonals »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in