• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tosti met bolognesesaus

11 januari 2018 By Martine Reageer

Goede voornemens

Goede voornemens heb ik het hele jaar door wel en liefst juist niet per 1 januari. Toch borrelde er tegen de jaarwisseling 1 voornemen steeds meer op: meer recepten op Duizenden1dag. Er verschenen steeds meer reisverslagen, boekreviews, maandoverzichten  en recepten voor de foodblogswap, maar weinig eigen recepten. De laatste maanden ben ik druk in mijn hoofd met dingen op werkgebied. Ik merk dat we daardoor simpeler eten en ik vaak terugval op bekende recepten. Dat het in de winter vaak te donker is om goede foto’s te maken als ik thuis ben helpt ook niet mee, maar de belangrijkste reden is toch wel wat gebrek aan inspiratie.
Ik stof dus mijn behoorlijke verzameling kookboeken af en ga dit weekend eens lekker bladeren in de hoop dat de ideeën weer gaan stromen en we weer eens iets anders eten dan stamppot zuurkool of gebakken rijst met kip en groenten. Niet dat daar iets mis mee is, maar dat soort gerechten kan ik in de supermarkt wel uit mijn mouw schudden als ik na het werk nog boodschappen moet doen; moe en inspiratieloos.

Inspiratie

Voor originelere maaltijden heb ik meer voorbereiding nodig. Het begint met een kookprogramma, restaurantbezoek of een heerlijke kookboek bladersessie waarna de ideeën vanzelf komen. Dan moet het van mijn hoofd naar de computer of een papiertje om de ideeën niet te vergeten. Vervolgens ga ik de ideeën omzetten naar recepten en boodschappenbriefjes. Als ik dan ook nog de tijd maak om ze daadwerkelijk te bereiden en zorg dat ik ze kan fotograferen komt het helemaal goed. Want uiteraard heb ik tussendoor best goed gelukte maaltijden of baksels gemaakt die nooit goed op een foto zijn beland. En ik heb ook best een paar foto’s waarvan ik geen idee meer heb wat er precies op de foto staat. Ook maakte ik een fantastische hartige taart met pulled pork waarvan ik de receptuur niet goed heb opgeschreven en slechte foto’s maakte. Ik heb de taart een week erna nog eens gemaakt, maar die was lang niet lekker genoeg om te bloggen. Dat was weer een wijze les om altijd op te schrijven wat ik doe bij een geïmproviseerde maaltijd. Voor hetzelfde geld pakt het zo goed uit dat het ineens blogwaardig is.

Tosti

Ik geef gelijk toe dat aftrappen met een tosti niet heel origineel is, maar tosti’s horen bij Duizenden1dag en deze is weer erg lekker. Bovendien had ik gelijk opgeschreven welke ingrediënten ik gebruikt heb en was de foto ook al klaar. Omdat ik niet steeds alleen maar tosti recepten wilde plaatsen was deze tosti met bolognesesaus al een tijdje klaar om te posten. Ik heb me overigens wel een hele tijd afgevraagd hoe het kon dat ik champignons zag terwijl die niet in de ingrediëntenlijst staan. Tot ik verzon dat die natuurlijk in de bolognesesaus zaten. Lekker slim ?

 

Tosti met bolognesesaus

 

Ingrediënten

  • 1 ciabattabroodje
  • 2 eetlepels bolognesesaus/gehaktsaus
  • 5 minibolletjes buffelmozzarella
  • paar blaadjes basilicum
  • extra belegen Beemster kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • evt wat fijngesneden Spaanse peper
  • peper en zout
  • evt snufje oregano
Besmeer het ciabattabroodje met de saus en beleg vervolgens met de gehalveerde mozzarellabolletjes, basilicum, spaanse  peper, zout, oregano en kaas. Paar minuten in het tosti-apparaat en smullen maar.

Categorie: tosti Tags: gehakt

Vorig bericht: « Roast Chicken Bar in Haarlem
Volgend bericht: Reisverslagen Vietnam en Andalusië »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in