• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tosti met bolognesesaus

11 januari 2018 By Martine Reageer

Goede voornemens

Goede voornemens heb ik het hele jaar door wel en liefst juist niet per 1 januari. Toch borrelde er tegen de jaarwisseling 1 voornemen steeds meer op: meer recepten op Duizenden1dag. Er verschenen steeds meer reisverslagen, boekreviews, maandoverzichten  en recepten voor de foodblogswap, maar weinig eigen recepten. De laatste maanden ben ik druk in mijn hoofd met dingen op werkgebied. Ik merk dat we daardoor simpeler eten en ik vaak terugval op bekende recepten. Dat het in de winter vaak te donker is om goede foto’s te maken als ik thuis ben helpt ook niet mee, maar de belangrijkste reden is toch wel wat gebrek aan inspiratie.
Ik stof dus mijn behoorlijke verzameling kookboeken af en ga dit weekend eens lekker bladeren in de hoop dat de ideeën weer gaan stromen en we weer eens iets anders eten dan stamppot zuurkool of gebakken rijst met kip en groenten. Niet dat daar iets mis mee is, maar dat soort gerechten kan ik in de supermarkt wel uit mijn mouw schudden als ik na het werk nog boodschappen moet doen; moe en inspiratieloos.

Inspiratie

Voor originelere maaltijden heb ik meer voorbereiding nodig. Het begint met een kookprogramma, restaurantbezoek of een heerlijke kookboek bladersessie waarna de ideeën vanzelf komen. Dan moet het van mijn hoofd naar de computer of een papiertje om de ideeën niet te vergeten. Vervolgens ga ik de ideeën omzetten naar recepten en boodschappenbriefjes. Als ik dan ook nog de tijd maak om ze daadwerkelijk te bereiden en zorg dat ik ze kan fotograferen komt het helemaal goed. Want uiteraard heb ik tussendoor best goed gelukte maaltijden of baksels gemaakt die nooit goed op een foto zijn beland. En ik heb ook best een paar foto’s waarvan ik geen idee meer heb wat er precies op de foto staat. Ook maakte ik een fantastische hartige taart met pulled pork waarvan ik de receptuur niet goed heb opgeschreven en slechte foto’s maakte. Ik heb de taart een week erna nog eens gemaakt, maar die was lang niet lekker genoeg om te bloggen. Dat was weer een wijze les om altijd op te schrijven wat ik doe bij een geïmproviseerde maaltijd. Voor hetzelfde geld pakt het zo goed uit dat het ineens blogwaardig is.

Tosti

Ik geef gelijk toe dat aftrappen met een tosti niet heel origineel is, maar tosti’s horen bij Duizenden1dag en deze is weer erg lekker. Bovendien had ik gelijk opgeschreven welke ingrediënten ik gebruikt heb en was de foto ook al klaar. Omdat ik niet steeds alleen maar tosti recepten wilde plaatsen was deze tosti met bolognesesaus al een tijdje klaar om te posten. Ik heb me overigens wel een hele tijd afgevraagd hoe het kon dat ik champignons zag terwijl die niet in de ingrediëntenlijst staan. Tot ik verzon dat die natuurlijk in de bolognesesaus zaten. Lekker slim ?

 

Tosti met bolognesesaus

 

Ingrediënten

  • 1 ciabattabroodje
  • 2 eetlepels bolognesesaus/gehaktsaus
  • 5 minibolletjes buffelmozzarella
  • paar blaadjes basilicum
  • extra belegen Beemster kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • evt wat fijngesneden Spaanse peper
  • peper en zout
  • evt snufje oregano
Besmeer het ciabattabroodje met de saus en beleg vervolgens met de gehalveerde mozzarellabolletjes, basilicum, spaanse  peper, zout, oregano en kaas. Paar minuten in het tosti-apparaat en smullen maar.

Categorie: tosti Tags: gehakt

Vorig bericht: « Roast Chicken Bar in Haarlem
Volgend bericht: Reisverslagen Vietnam en Andalusië »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in