Het is al een tijd geleden dat er een tosti op Duizend en 1 dag verscheen. Toch worden ze hier nog steeds zeer regelmatig gegeten. Vaak met ham en kaas, maar ook met brie, geitenkaas en pesto of zelfs een simpele tosti met alleen smeerkaas. Hier vind je een heel lijstje met eerder geposte tosti’s.
Hoewel een tosti met brie, honing en walnoten een vaak voorkomende combinatie is, maakt de toevoeging van tijm, rucola en ontbijtspek deze versie toch net een beetje anders. Ik vind een tosti uit de pan het lekkerst, maar je kunt natuurlijk ook een tosti-apparaat gebruiken.
Tosti met brie, honing, walnoten, ontbijtspek, rucola en tijm
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- 60 gram brie
- 1 theelepel honing
- 2 plakjes ontbijtspek
- klein handje rucola
- 1 eetlepel gehakte walnoten
- klontje boter
Bak het ontbijtspek in de koekenpan tot het een beetje knapperig is. Dep het vet er met wat keukenpapier af en snij het in stukjes.
Beleg een boterham met brie en smeer de honing er over uit. Leg er dan de stukjes ontbijtspek en de rucola op. Bestrooi met de walnoten en leg de andere boterham er op.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de tosti aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin.
Geef een reactie