• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tosti met geraspte kaas, ham en ei

24 oktober 2015 By Martine Reageer

Tosti’s zijn wel zo’n beetje mijn “lievelings”. Ik vind het ook leuk om een beetje met de vulling te experimenteren. Deze tosti heeft een vulling van kruidenkaas, ham en geraspte extra belegen Beemster (vers van de markt en zelf geraspt en dus niet te vergelijken met die droge zakjes uit de supermarkt). Die combinatie op zich is al erg lekker, maar een eitje zorgt ervoor dat het een stevige maaltijd wordt waar je lang op vooruit kunt. En soms is dat fijn. Qua brood kun je gewoon kiezen voor wat je in huis hebt, maar zelf gesneden brood van goede kwaliteit in iets dikkere sneden dan normaal is wel echt superlekker. En deze tosti gaat in de pan ipv een tosti-ijzer zodat het ei er niet zo snel tussenuit piept.

Tosti met geraspte kaas, ham en ei

Ingrediënten voor 1 tosti

  • ongeveer 1 eetlepel kruidenkaas
  • flinke hand geraspte kaas
  • 1 plakje ham
  • 1 ei
  • 2 sneden brood
  • peper en zout
  • wat boter om in te bakken
Besmeer een boterham met kruidenkaas en leg de ham erop. Verdeel een lekker dikke laag geraspte kaas over de ham en maak een klein kuiltje in het midden van de kaas. Smelt wat boter in een koekenpan en leg de belegde boterham in de pan. Breek het ei boven de boterham (of eerst in een kommetje als je het te spannend vindt) en laat het ei voorzichtig in het kuiltje glijden. Bestrooi met peper en zout.
Besmeer dan de andere boterham met een beetje boter en leg die op de belegde boterham in de pan. Leg een deksel op de pan en bak de tosti goudbruin. Als het ei bijna gestold is draai je de tosti voorzichtig om en bak je de andere kant goudbruin. De dooier mag nog best een beetje zacht zijn, maar als je het lekkerder vindt als de dooier helemaal gestold is laat je de tosti wat langer in de pan met het deksel erop.

Categorie: tosti

Vorig bericht: « Kip met cashewnoten
Volgend bericht: Chocolademousse met Amarula »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in