In september kreeg ik een pie iron voor mijn verjaardag. Afgelopen weekend had ik eindelijk de kans hem uit te proberen. En ik werd steeds enthousiaster. Je kunt er echt van alles in klaarmaken en ik heb inmiddels volop ideeën.
We gingen een weekendje met vrienden op deze camping kamperen en hebben dus weer lekker op houtvuur kunnen koken, bakken en grillen.
Het eerste dat ik in de pie iron maakte was een tosti met spek, ei en kaas. Het is een flinke hap, dus je kunt er met 2 personen ruim van eten.
Tosti met kaas, ei, kaas en spek uit de pie iron
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 boterhammen
- 2 eieren
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 plakken kaas
- beetje olie of bakspray
- peper en zout
Als het spek lekker bruin is breek je aan 2 eieren in het ijzer, strooit er peper en zout over en legt het ijzer weer in het vuur.
Als het ei gestold is doe je het brood in het ijzer. Dit maak je een beetje passend. Je doet het brood eerst in de kant waar het ei niet zit. Dan doe je het ijzer dicht, draait hem om en doet dan het brood in het andere ijzer. Dan leg je het ijzer weer in het vuur tot je tosti goudbruin krokant is.
De volgende dag maakte ik er een met ham en die was ook heerlijk. Je kunt hier allerlei variaties op bedenken en die zullen ongetwijfeld ook nog op mijn blog verschijnen. Ook een gewone ham/kaas tosti kun je er uitstekend in klaarmaken.
Geef een reactie