Na een weekendje kamperen bleven er wat Turkse broden over. Ze kwamen uit de vriezer en hadden inmiddels ook al een nacht in het bos doorgebracht. Ik nam ze mee naar huis, want weggooien doen we natuurlijk niet. Maar het verse was er wel zo’n beetje af. Ik maakte er tosti’s van. Deze keer met kip en veel Engelse kerrie. Het loont overigens de moeite om op zoek te gaan naar lekkere kerrie. De smaak kan nogal verschillen. Ik kocht erg lekkere bij Amazing Oriental, maar die verkopen het niet meer. Zelf ga ik dus ook weer even op zoek.
Van het overgebleven brood maakte ik paneermeel.
Je zou ook prima stukjes ananas kunnen toevoegen voor je de tosti bakt, of wat blokjes courgette mee kunnen bakken met de kip.
Tosti met kerrie-kip
Ingredienten voor 2 personen
- 2 stukken Turks brood
- 2 ontbeende kippendijen
- 1 sjalotje (of kleine ui)
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels Engelse kerrie (of minder als je de smaak iets subtieler wilt)
- extra belegen kaas
- peper en zout
- scheutje olie
Snijd het Turkse brood open en beleg een helft met kaas.
Snijd de kip in stukjes en bestrooi ze met peper, zout en kerrie. Verhit de olie in de pan en bak de kip even op hoog vuur aan. Snipper de ui en knoflook en bak ze op lager vuur mee met de kip totdat de kip gaar is. Verdeel de kip over de stukken Turks brood en bak ze in een tosti-ijzer.
Geef een reactie