De foodybox is een box met produkten die 4 keer per jaar naar diverse foodbloggers wordt gestuurd door Kroon op het Werk. Wij kunnen de produkten dan uitproberen en het is altijd leuk om te zien hoeveel verschillende recepten er op de diverse blogs verschijnen.
In de paasfoodybox zat een heerlijke dikke vette gerookte makreel van het Nederlands Visburo. Ik maakte er met een beetje mayonaise en wat peper en zout een smeuïge salade mee voor op een toastje. Omdat de makreel vrij groot was maakte ik de volgende dag een tosti met makreel. En die was me toch lekker!!
Je kunt hier nog allerlei varianten op bedenken. Maak hem pittig met wat sambal of gebruik Turks brood of gewone boterhammen. Je zou er ook stukjes appel, kappertjes of tomaat op kunnen doen.
De hoeveelheden maken niet zo uit. Maak de makreel zo smeuïg als je lekker vindt. Doe een dikke of een dunne laag makreel op het brood en doe er zoveel kaas, ui en augurk op als je lekker vindt.
Wij vonden onderstaande variant precies goed. We hadden nog wel een beetje makreel over, maar dat is lekker op een broodje of een toastje. Je kunt zo’n restje nog prima een paar dagen goed verpakt bewaren in de koelkast.
Tosti met makreel (Mackerel melt)
Ingrediënten
- 2 afbakciabatta’s (4 in een pak)
- makreelfilet van ongeveer een halve makreel
- 1 a 2 eetlepels mayonaise
- 2 kleine augurken
- 2 kleine sjalotjes
- 3 eetlepels geraspte cheddar
Als de broodjes klaar zijn snijd je ze doormidden. Beleg ze met makreel, sjalotjes, augurk en de cheddar. Doe ze dan even in het tosti-apparaat zodat de kaas een beetje smelt. Deze tosti is het lekkerst als de binnenkant lauw is en de kaas een beetje gesmolten. Hij hoeft dus niet door en door heet.
Geef een reactie