• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tosti met makreel (Mackerel melt)

17 april 2017 By Martine Reageer

De foodybox is een box met produkten die 4 keer per jaar naar diverse foodbloggers wordt gestuurd door Kroon op het Werk. Wij kunnen de produkten dan uitproberen en het is altijd leuk om te zien hoeveel verschillende recepten er op de diverse blogs verschijnen.

In de paasfoodybox zat een heerlijke dikke vette gerookte makreel van het Nederlands Visburo. Ik maakte er met een beetje mayonaise en wat peper en zout een smeuïge salade mee voor op een toastje. Omdat de makreel vrij groot was maakte ik de volgende dag een tosti met makreel. En die was me toch lekker!!

Je kunt hier nog allerlei varianten op bedenken. Maak hem pittig met wat sambal of gebruik Turks brood of gewone boterhammen. Je zou er ook stukjes appel, kappertjes of tomaat op kunnen doen.

De hoeveelheden maken niet zo uit. Maak de makreel zo smeuïg als je lekker vindt. Doe een dikke of een dunne laag makreel op het brood en doe er zoveel kaas, ui en augurk op als je lekker vindt.
Wij vonden onderstaande variant precies goed. We hadden nog wel een beetje makreel over, maar dat is lekker op een broodje of een toastje. Je kunt zo’n restje nog prima een paar dagen goed verpakt bewaren in de koelkast.

Tosti met makreel (Mackerel melt)

Ingrediënten

  • 2 afbakciabatta’s (4 in een pak)
  • makreelfilet van ongeveer een halve makreel
  • 1 a 2 eetlepels mayonaise
  • 2 kleine augurken
  • 2 kleine sjalotjes
  • 3 eetlepels geraspte cheddar
Meng de makreel met de mayonaise en peper en zout. Bak de broodjes af, maar bak ze een minuutje korter dan normaal
Verwarm het tosti-ijzer. Snipper de sjalotjes en snijd de augurk in kleine stukjes.
Als de broodjes klaar zijn snijd je ze doormidden. Beleg ze met makreel, sjalotjes, augurk en de cheddar. Doe ze dan even in het tosti-apparaat zodat de kaas een beetje smelt. Deze tosti is het lekkerst als de binnenkant lauw is en de kaas een beetje gesmolten. Hij hoeft dus niet door en door heet.

Categorie: tosti Tags: vis

Vorig bericht: « Pavlova met advocaat en mini-paaseitjes
Volgend bericht: Suikerpinda’s met kaneel en hazelnoten met cacao en chilipeper »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in