• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tosti met zwarte knoflook, chorizo, geitenkaas en champignon

11 mei 2019 By Martine 2 Reacties

Zwarte knoflook

Op een beurs had ik al eens zwarte knoflook voorbij zien komen en dat had mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het was er alleen nog niet van gekomen ergens een bolletje te scoren. Ik was dan ook blij verrast toen er een bol zwarte knoflook in de laatste foodybox bleek te zitten.

Deze knoflook is gefermenteerd. De kleur verandert tijdens het fermentatieproces in droppig zwart en de smaak wordt zachter dan verse knoflook. Je stinkt na het eten van zwarte knoflook niet uit je mond en doordat de anti-oxidanten tijdens de fermentatie verdubbelen is het ook nog eens erg gezond. De structuur verandert ook. De knoflook voelt een beetje als een te zacht dropje en is een beetje kleverig.

Smaak

En de smaak? Die is lekker hartig, een beetje bouillonachtig, maar dan niet zout (umami).

Het duurde nog even voor ik er iets mee maakte, maar toen ik door een restant champignons verzon dat ik een tosti met chorizo, geitenkaas en champignon wilde was de combinatie met zwarte knoflook snel gemaakt. Het bleek een goede match. En een vullende, want we hadden allebei aan 1 tosti meer dan genoeg.

tosti met Hollandse geitenkaas, chorizo, champignon en zwarte knoflook

Tosti met zwarte knoflook, chorizo, Hollandse geitenkaas en kastanjechampignon

Ingrediënten voor 1 tosti

  • 2 dik gesneden boterhammen
  • 1 plak Hollandse belegen geitenkaas
  • 4 plakjes chorizo
  • 2 kleine kastanjechampignons (of 1 grote)
  • 1 teentje zwarte knoflook
  • beetje boter

Smeer de buitenkanten van de boterhammen dun in met boter. Beleg een boterham met de geitenkaas en de chorizo. Snijd de champignons in dunne plakjes en verdeel ze over de boterham. Snijd de knoflook in stukjes en bestrooi de boterham ermee. Bak de tosti in een tosti-ijzer of nog lekkerder in de koekenpan.

tosti met Hollandse geitenkaas, chorizo, champignon en zwarte knoflook

Heb je hierdoor zin gekregen in een tosti, maar wil je liever een andere variant. Kijk dan even hier voor inspiratie.

Disclaimer: de zwarte knoflook uit dit recept heb ik gekregen. Het enthousiasme over het product is geheel van mijzelf.

Categorie: tosti

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: april
Volgend bericht: Vietnamese loempia »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mireillem

    11 mei 2019 op 12:56

    Noo…. dat ziet er lekker uit!!!
    Wist je dat je de zwarte knoflook oook gewoon ik de Albert Heijn kunt kopen!!
    Zit in veel ottolenghi recepten ook.

    Beantwoorden
    • Martine

      11 mei 2019 op 12:59

      Ja, daar had ik het gezien inderdaad. Maar nog niet gekocht dus.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Instagram post 18095145340107250 Zalmtartaar en steak tartaar als lunch. Met toast en heerlijk knoflookbrood. Opviel terrassen staan heaters waardoor we ook nog lekker buiten konden zitten. We houden het hier nog wel even vol😀. #praag #prague #food #instafood #lunch #malostranskabeerhouse #tsjechie #citytrip #stedentrip
Instagram post 18117299677020808 Tijdens een stedentrip vind ik het altijd leuk om buiten de deur te ontbijten. Vandaag deden we dat bij Waf-Waf met een lekkere wafel met avocado, ei, spinazie en tomaat. Omdat we het best veel vonden deelden we samen 1 portie. Het werd ook nog eens in 2 instagram vriendelijke porties geserveerd met allebei een eigen eitje. Superlief. Misschien komen we hier nog wel een keer terug voor een pannenkoek. #waf-waf #waffle #wafel #ontbijt #breakfast #praag #prague #tsjechie #hip #food #instafood
Instagram post 17844274789832289 Wat hebben wij lekker gegeten zeg! Na een paar uur struinen door Praag aten we bij COA. We bestelden Katsudon met rijst en lemongrass beef met jasmijnrijst. Wat kan ik er toch blij van worden als alles zo lekker is. Natuurlijk wilde ik ook loempia’s, want die zagen er heerlijk uit. Met mijn stomme kop bedacht ik pas nadat het eten gebracht was dat we dat ook nog wilden. Omdat het best grote porties waren hebben we het toen maar laten zitten. Kan ik die uitgespaarde kcal morgen weer omzetten in iets anders lekkers denk ik dan maar😆 #praag #aziatisch #uiteten #stedentrip #citytrip #coaprague #coa #food #instafood
Instagram post 18041409481220776 De komende paar dagen ben ik met mijn moeder in Praag. En daar is het volop kerstsfeer. Gelukkig ben ik al een paar jaar niet meer helemaal antikerst en kan ik het hebben 😂. Maar die overvolle kerstmarkten hebben we denk ik vrij snel gezien. Gelukkig is er nog veel meer leuks te ontdekken. #praag #kerst #kerstsfeer #Tsjechië #citytrip #stedentrip
Instagram post 18095091532116703 In januari ga ik weer een paar dagen naar Londen. De laatste keer dat ik daar was ontdekte ik Sky Garden, een soort kas bovenin een gebouw. Daarvandaan heb je een prachtig uitzicht over Londen en als je wat wilt eten of drinken kan dat bij een restaurant, bar en een brasserie. Die zijn uiteraard flink aan de prijs en je hebt ze niet nodig om van het uitzicht te genieten. Je leest nu alles over Sky Garden op Duizend en 1 dag. Link in bio. #londen #london #skygarden #view #uitzicht #stad #stedentrip #uitzichtoverlonden #reizen #travel #blog #travelblogger #travelphotography #cityview #gratis #free
Instagram post 17884987201449946 Chocoladekruidnootjes met chocolade zijn onweerstaanbaar. Zo kwam ik op het idee om een variant te maken met chocolade en noten. Toen ik toch bezig was maakte ik ook maar gelijk een versie met witte chocolade en kokos. Ook deze versie is onweerstaanbaar 😀. #sinterklaas #sint #feest #kruidnootjes #chocolade #kokos #walnoten #kruidnoten #chocoladekruidnoten
Instagram post 17844205108840176 Afgelopen maand bezochten we een rumdestilleerderij in Amsterdam, gingen we naar het theater en zagen we een indrukwekkende documentaire bij IDFA. Je leest er nu alles over op Duizend en 1 dag. #maandoverzicht #idfa #amsterdam #asiankitchen #spiritedunion #thecave #documentaire
Instagram post 18082615843135961 Tussen de IDFA documentaires door even een hapje gegeten bij Asian kitchen. Nou ja, een hapje; het was een enorm vol bord. Maar wel lekker! En snel. #idfa #asiankifchen #gebakkenrijst #friedrice #asianfood #aziatisch #amsterdam
Instagram post 18094536397113172 Dit gevulde speculaastaartje maakte ik voor de novembereditie van de #swiepswoepswap van @mandyandmore . Het recept komt van @marielleindekeuken.nl die nog veel meer lekkers op haar blog heeft staan. Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat deze versie de gevulde speculaas van mijn moeder net niet overtrof, dus het recept dat al op mijn blog staat gaat niet vervangen. Gaan jullie Sinterklaas vieren? Hier doen we er niets aan dit jaar. Best saai, want ik vind het een leuk feest. Maar na Sinterklaas ga ik met mijn moeder een paar dagen naar Praag en daar heb ik erg veel zin in. Vanmiddag gaan we naar Amsterdam om een paar docu’s te kijken bij IDFA. Jullie nog leuke plannen? #speculaas #speculaastaartje #gevuldespeculaas #sint #sinterklaas #zoet #zelfbakken
Follow on Instagram

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin
KokenKoken

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in