Ok; het broodje op de foto ziet er niet helemaal uit als een tosti.Toch is het een echte tosti, vermomd als broodje uit de oven.
De eerste tosti die ik met een ciabatta en rendang (recept rendang) maakte was echt heerlijk, maar zag er niet uit. Het broodje was in het tosti-apparaat scheef over elkaar gevouwen en daar viel echt geen foto van te maken (dat was al moeilijk genoeg van zichzelf). Dus maakte ik nog een tosti, maar nu met met boterhammen en rendang. Die zag er beter uit, maar was minder lekker.
En tenslotte maakte ik er nog een met een ciabatta broodje. Dit broodje legde ik even in de afkoelende oven tot de kaas gesmolten was ipv in het tosti-apparaat. En toen was het goed.
Maar omdat de ciabatta tosti uit het tosti-ijzer net zo lekker was mag dit broodje toch in de tosti rubriek. Snappen jullie het nog?
Tosti Rendang
Ingrediënten
- restje rendang
- 1 afbak ciabatta of 2 boterhammen
- genoeg kaas om een broodje of boterham te beleggen
Broodje: verwarm de oven voor op 220 graden. Bak het broodje 5 minuten en haal het dan uit de oven. Beleg het broodje met de rendang en de kaas. Leg nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is of bak het broodje in een tosti-apparaat.
Wat een slim idee om een tosti met rendang te maken! Lijkt mij in elk geval heerlijk!
Hij was inderdaad superlekker 🙂