• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Trattoria Per vini e mangiare in Amsterdam

10 juli 2015 By Martine Reageer

Op de eerste dag van mijn vakantie was ik samen met nog een aantal foodbloggers uitgenodigd in het Steigenberger Airport hotel. We mochten kennis maken met de onlangs geopende trattoria en gerechtjes van de kaart proeven.


Het was prachtig weer en op dat grote, drukke terrein van Schiphol bleek een prachtig plekje verscholen: Trattoria ‘Per vini e mangiare’. Met een glaasje prosecco in de hand ging ik aan tafel zitten op het heerlijk rustige terras (boven het hotel mogen geen vliegtuigen vliegen).

De trattoria en de gerechten

Chef Ron Schouwenburg schoof ook aan en vertelde vol enthousiasme  over de trattoria, de gerechten die gepresenteerd werden en over zijn werk als chef-kok.
Wat mij direct aansprak in zijn verhaal is de liefde voor dagverse producten uit de streek. Er wordt gekookt met wat op dat moment voorhanden is. Is er verse vis, dan staat er verse vis op het menu. Zijn de tomaten niet van topkwaliteit; dan komen ze niet op tafel. Dat is een mentaliteit die ik erg kan waarderen. Verder is het een sport voor hem om steeds efficiënter te werken.
Intussen kwamen er gerechtjes op tafel: antipasti van diverse vleeswaren en verschillende soorten gemarineerde tomaten. Ik ben geen tomatenliefhebber, maar deze tomaten smaakten fantastisch.

Het volgende gerechtje bestond uit tonijn met vijg, sinaasappel en gegrilde watermeloen. Vooral de smaak van de gegrilde watermeloen vond ik verrassend.

                   

Daarna kregen we kort gegaarde tarbot met octopus (2 uur op 90 graden  in rode wijn met kruiden gegaard) met de aardse smaak van aardappel en wat zoete pompoen met een romig avocadotoefje. Superlekker!
Alsof we nog niet genoeg gegeten hadden kregen we vervolgens sucade met zoetzuur gemarineerde biet, gegrilde bosui, rauwe radijs en artisjok. Ook weer subliem van smaak.

Intussen stond ook het heerlijke zelfgebakken ciabattabrood op tafel die in combinatie met de lekkere boter een traktatie op zich was. Als ik alleen dit brood met de boter geserveerd had gekregen was ik ook al blij naar huis gegaan.

Flammkuchen

 

En toen was het tijd voor het paradepaardje van de trattoria; flammkuchen. Ron liet ons eerst de bodem zien in gebakken en ongebakken variant. Die worden kant en klaar aangeleverd en dan ter plekke bij de gasten belegd en afgebakken. Ron heeft al visioenen van gasten die hun eigen flammkuchen van een topping voorzien.

Ik vond het teleurstellend dat de bodems niet zelfgemaakt worden. Dat zou het helemaal afmaken en bovendien vond ik de bodem wat te knapperig, te matze-achtig. De flammkuchen die ik eerder at (en inmiddels ook tijdens mijn vakantie weer gegeten heb) waren ook heel dun, maar meer wat zachter in het midden en knapperig aan de buitenranden.
We gingen naar binnen om daar te zien hoe de flammkuchen midden in de trattoria klaargemaakt worden. Lekker veel verse ingrediënten erbij gecombineerd met de aroma’s uit de pizzaoven zorgen voor een bijzondere ervaring voor de zintuigen. Toch vond ik de flammkuchen wat achterblijven bij de overige gerechten, die stuk voor stuk uit de kunst waren.

Desserts

 

En na al dat eten proefden we net zo makkelijk nog even van de desserts. Panna cotta met in een citroen- en een bosbesversie. Vooral de citroenversie vond ik verfrissend lekker.

Ook de cannelloni met braam en bosbes was lekker en fris, maar de citroen panna cotta was wat mij betreft de grote dessertwinnaar.

Conclusie

 
Deze trattoria is zeker een bezoek waard. De gerechten worden gemaakt met verse produkten, met liefde bereid en zijn vooral heel erg lekker. Bovendien is de locatie heel goed bereikbaar; vlakbij de A9 en het Amsterdamse bos met een eigen parkeergarage onder het hotel.

Trattoria Per vini e mangiare

Steigenberger Airport Hotel
Stationsplein ZW 951
CE 1117 Schiphol-Oost/Amsterdam

Categorie: uit eten Tags: Amsterdam, Nederland

Vorig bericht: « Zomerse kersen-kruimeltaart
Volgend bericht: Croissantdeeg met knakworst om een stok »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in