• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Truffel pizza

28 november 2021 By Martine Reageer

Als ik door Anja’s foodblog blader zie ik altijd heel veel recepten die ik wil maken. Dus je zult begrijpen dat ik blij was toen ik haar blog achter mijn naam zag staan bij de verdeling van de foodblogswap van november. Hoewel ik gerust 10 foodblogswaps van haar blog zou kunnen doen was ik er dit keer snel uit wat ik zou gaan maken. Ik stuitte namelijk op een recept voor pizzadeeg voor een dunne bodem. Laat ik pizza’s met een dunne bodem nou net het lekkerst vinden 😀. Dit was niet de enige reden dat ik dit recept uitkoos. In Barcelona aten we zo’n gruwelijk lekkere truffel pizza dat ik die met spoed thuis ook wilde maken. Ik combineerde dus het deeg van Anja met mijn eigen topping en dat resulteerde in een overheerlijke pizza. We hadden ook nog het geluk dat ik de eerste keer zulke wazige foto’s van de pizza maakte dat ze niet bruikbaar waren. Toen moesten we de volgende dag dus nog een keer lunchen met deze fantastische truffel pizza.

Ik maak pizzadeeg altijd in mijn broodmachine op de deegstand. Daar kun je alle ingrediënten zo in kieperen. Lekker makkelijk. Als je iets meer moeite wilt doen kun je het deeg natuurlijk ook prima met de hand (of in een keukenmachine of met de mixer met deeghaken) kneden. Ik bewaarde de helft van het deeg een nacht in de koelkast en gebruikte dat de volgende dag. Dat gaat prima. Zo konden we 2 keer samen een pizza delen.

De hoeveelheid truffeltapenade kun je zelf naar smaak aanpassen. Ik heb lekker veel gebruikt omdat we dat lekker vinden, maar minder kan natuurlijk ook.

truffelpizza 2

Truffel pizza

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine pizza’s

Deeg

  • 200 gram patentbloem
  • 100 gram pastabloem (of semolina)
  • 10 gram gedroogde gist
  • 175 ml lauwwarm water
  • flinke snuf zout
  • 1 eetlepel olie

Topping

  • 60 gram mascarpone
  • 40 gram truffeltapenade
  • 50 gram pancetta of parmaham
  • 125 gram buffelmozzarella

Meng de bloem met de gist in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de olie en het zout in. Voeg dan 150 ml van het water toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg wat water toe als het te droog is. Ik gebruikte in mijn broodbakmachine 175 ml en dat was precies goed. Kneed het deeg nog minstens 10 minuten goed door en maak er een bal van. Leg het deeg in een ingevette kom en dek het af met plastic. Ik gebruik net als Anja graag een plastic douchemuts. Laat het deeg op een warme plaats minstens een uur rijzen. Het is dan ongeveer verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 250 graden (230 graden hetelucht)

Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 2 (of 4) stukken. Rol ze dun uit. Leg het uitgerolde deeg op bakpapier.
Meng de mascarpone met de truffeltapenade en besmeer de pizzabodems ermee. Verdeel de pancetta (of de parmaham) over de pizza’s. Verkruimel de mozzaralla erboven en bestrooi de pizza’s ermee.

Bak de pizzabodems op een pizzasteen, bakplaat of op een rooster (ik laat de pizza’s gewoon op het bakpapier liggen) in een minuut of 7 gaar en goudbruin.

Categorie: Pasta en pizza Tags: foodblogswap, oven, pizza, recept, truffel

Vorig bericht: « Museum van de Twintigste eeuw
Volgend bericht: Culiperslunch »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in