• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Truffel pizza

28 november 2021 By Martine Reageer

Als ik door Anja’s foodblog blader zie ik altijd heel veel recepten die ik wil maken. Dus je zult begrijpen dat ik blij was toen ik haar blog achter mijn naam zag staan bij de verdeling van de foodblogswap van november. Hoewel ik gerust 10 foodblogswaps van haar blog zou kunnen doen was ik er dit keer snel uit wat ik zou gaan maken. Ik stuitte namelijk op een recept voor pizzadeeg voor een dunne bodem. Laat ik pizza’s met een dunne bodem nou net het lekkerst vinden 😀. Dit was niet de enige reden dat ik dit recept uitkoos. In Barcelona aten we zo’n gruwelijk lekkere truffel pizza dat ik die met spoed thuis ook wilde maken. Ik combineerde dus het deeg van Anja met mijn eigen topping en dat resulteerde in een overheerlijke pizza. We hadden ook nog het geluk dat ik de eerste keer zulke wazige foto’s van de pizza maakte dat ze niet bruikbaar waren. Toen moesten we de volgende dag dus nog een keer lunchen met deze fantastische truffel pizza.

Ik maak pizzadeeg altijd in mijn broodmachine op de deegstand. Daar kun je alle ingrediënten zo in kieperen. Lekker makkelijk. Als je iets meer moeite wilt doen kun je het deeg natuurlijk ook prima met de hand (of in een keukenmachine of met de mixer met deeghaken) kneden. Ik bewaarde de helft van het deeg een nacht in de koelkast en gebruikte dat de volgende dag. Dat gaat prima. Zo konden we 2 keer samen een pizza delen.

De hoeveelheid truffeltapenade kun je zelf naar smaak aanpassen. Ik heb lekker veel gebruikt omdat we dat lekker vinden, maar minder kan natuurlijk ook.

truffelpizza 2

Truffel pizza

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine pizza’s

Deeg

  • 200 gram patentbloem
  • 100 gram pastabloem (of semolina)
  • 10 gram gedroogde gist
  • 175 ml lauwwarm water
  • flinke snuf zout
  • 1 eetlepel olie

Topping

  • 60 gram mascarpone
  • 40 gram truffeltapenade
  • 50 gram pancetta of parmaham
  • 125 gram buffelmozzarella

Meng de bloem met de gist in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de olie en het zout in. Voeg dan 150 ml van het water toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg wat water toe als het te droog is. Ik gebruikte in mijn broodbakmachine 175 ml en dat was precies goed. Kneed het deeg nog minstens 10 minuten goed door en maak er een bal van. Leg het deeg in een ingevette kom en dek het af met plastic. Ik gebruik net als Anja graag een plastic douchemuts. Laat het deeg op een warme plaats minstens een uur rijzen. Het is dan ongeveer verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 250 graden (230 graden hetelucht)

Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 2 (of 4) stukken. Rol ze dun uit. Leg het uitgerolde deeg op bakpapier.
Meng de mascarpone met de truffeltapenade en besmeer de pizzabodems ermee. Verdeel de pancetta (of de parmaham) over de pizza’s. Verkruimel de mozzaralla erboven en bestrooi de pizza’s ermee.

Bak de pizzabodems op een pizzasteen, bakplaat of op een rooster (ik laat de pizza’s gewoon op het bakpapier liggen) in een minuut of 7 gaar en goudbruin.

Categorie: Pasta en pizza Tags: foodblogswap, oven, pizza, recept, truffel

Vorig bericht: « Museum van de Twintigste eeuw
Volgend bericht: Culiperslunch »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in