• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Truffel pizza

28 november 2021 By Martine Reageer

Als ik door Anja’s foodblog blader zie ik altijd heel veel recepten die ik wil maken. Dus je zult begrijpen dat ik blij was toen ik haar blog achter mijn naam zag staan bij de verdeling van de foodblogswap van november. Hoewel ik gerust 10 foodblogswaps van haar blog zou kunnen doen was ik er dit keer snel uit wat ik zou gaan maken. Ik stuitte namelijk op een recept voor pizzadeeg voor een dunne bodem. Laat ik pizza’s met een dunne bodem nou net het lekkerst vinden 😀. Dit was niet de enige reden dat ik dit recept uitkoos. In Barcelona aten we zo’n gruwelijk lekkere truffel pizza dat ik die met spoed thuis ook wilde maken. Ik combineerde dus het deeg van Anja met mijn eigen topping en dat resulteerde in een overheerlijke pizza. We hadden ook nog het geluk dat ik de eerste keer zulke wazige foto’s van de pizza maakte dat ze niet bruikbaar waren. Toen moesten we de volgende dag dus nog een keer lunchen met deze fantastische truffel pizza.

Ik maak pizzadeeg altijd in mijn broodmachine op de deegstand. Daar kun je alle ingrediënten zo in kieperen. Lekker makkelijk. Als je iets meer moeite wilt doen kun je het deeg natuurlijk ook prima met de hand (of in een keukenmachine of met de mixer met deeghaken) kneden. Ik bewaarde de helft van het deeg een nacht in de koelkast en gebruikte dat de volgende dag. Dat gaat prima. Zo konden we 2 keer samen een pizza delen.

De hoeveelheid truffeltapenade kun je zelf naar smaak aanpassen. Ik heb lekker veel gebruikt omdat we dat lekker vinden, maar minder kan natuurlijk ook.

truffelpizza 2

Truffel pizza

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine pizza’s

Deeg

  • 200 gram patentbloem
  • 100 gram pastabloem (of semolina)
  • 10 gram gedroogde gist
  • 175 ml lauwwarm water
  • flinke snuf zout
  • 1 eetlepel olie

Topping

  • 60 gram mascarpone
  • 40 gram truffeltapenade
  • 50 gram pancetta of parmaham
  • 125 gram buffelmozzarella

Meng de bloem met de gist in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de olie en het zout in. Voeg dan 150 ml van het water toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg wat water toe als het te droog is. Ik gebruikte in mijn broodbakmachine 175 ml en dat was precies goed. Kneed het deeg nog minstens 10 minuten goed door en maak er een bal van. Leg het deeg in een ingevette kom en dek het af met plastic. Ik gebruik net als Anja graag een plastic douchemuts. Laat het deeg op een warme plaats minstens een uur rijzen. Het is dan ongeveer verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 250 graden (230 graden hetelucht)

Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 2 (of 4) stukken. Rol ze dun uit. Leg het uitgerolde deeg op bakpapier.
Meng de mascarpone met de truffeltapenade en besmeer de pizzabodems ermee. Verdeel de pancetta (of de parmaham) over de pizza’s. Verkruimel de mozzaralla erboven en bestrooi de pizza’s ermee.

Bak de pizzabodems op een pizzasteen, bakplaat of op een rooster (ik laat de pizza’s gewoon op het bakpapier liggen) in een minuut of 7 gaar en goudbruin.

Categorie: Pasta en pizza Tags: foodblogswap, oven, pizza, recept, truffel

Vorig bericht: « Museum van de Twintigste eeuw
Volgend bericht: Culiperslunch »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in