Sinds ik ontdekt heb dat je risotto ook in de oven kunt klaarmaken eten we veel vaker risotto. Er zijn veel variaties mogelijk en je hebt er bijna geen werk aan. Soms vind ik het namelijk heerlijk om lang in de keuken te staan, maar er zijn ook dagen dat ik gewoon lekker met een boek wil wachten tot het eten klaar is zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Maar bovenal wil ik natuurlijk lekker eten. En dat zit met deze risotto wel goed.
Het potje truffeltapenade dat ik gebruikte was van Digusti en die was erg lekker.
Als je risotto overhoudt kun je daar prima de volgende dag koekjes van bakken in een koekenpan of ze als balletjes paneren en dan frituren.
Truffelrisotto
Ingrediënten voor 3 personen
- 300 risottorijst
- 1 liter bouillon
- 2 grote portobello’s (of 150 gram kastanjechampignons)
- 1/2 courgette in kleine blokjes
- 1 gesnipperd sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (en nog wat als garnering)
- 1 theelepel tijmpoeder (of verse, gedroogde tijm)
- 60 gram salsa tartufata
- peper en zout
- klontje boter
- scheutje olie
- peterselie als garnering
Geef een reactie