• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Truffelrisotto

3 maart 2017 By Martine Reageer

Sinds ik ontdekt heb dat je risotto ook in de oven kunt klaarmaken eten we veel vaker risotto. Er zijn veel variaties mogelijk en je hebt er bijna geen werk aan. Soms vind ik het namelijk heerlijk om lang in de keuken te staan, maar er zijn ook dagen dat ik gewoon lekker met een boek wil wachten tot het eten klaar is zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Maar bovenal wil ik natuurlijk lekker eten. En dat zit met deze risotto wel goed.
Het potje truffeltapenade dat ik gebruikte was van Digusti en die was erg lekker.

Als je risotto overhoudt kun je daar prima de volgende dag koekjes van bakken in een koekenpan of ze als balletjes paneren en dan frituren.


Truffelrisotto

 

Ingrediënten voor 3 personen

  • 300 risottorijst
  • 1 liter bouillon
  • 2 grote portobello’s (of 150 gram kastanjechampignons)
  • 1/2 courgette in kleine blokjes
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (en nog wat als garnering)
  • 1 theelepel tijmpoeder (of verse, gedroogde tijm)
  • 60 gram salsa tartufata
  • peper en zout
  • klontje boter
  • scheutje olie
  • peterselie als garnering
Verwarm de oven voor op 175 graden (of 155 hetelucht)
Fruit het sjalotje met de knoflook even in de olie in een kleine (braad)pan met dikke bodem en doe er dan de rijst bij. Bak mee terwijl je roert tot de rijst glazig wordt. Doe er dan de bouillon bij en roer nog een keer goed door. Zet de pan dan zonder deksel in de oven.
Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze samen met de courgette in de koekenpan tot ze net gaar zijn. Bestrooi met peper, zout en tijm.
Na ongeveer 20 minuten roer je het paddenstoelenmengsel met de truffelsalsa en de geraspte kaas door de risotto. Als de risotto nog niet klaar is (rijst moet gaar zijn, maar niet te droog worden) zet je de pan nog even in de oven. Als de rijst te droog is geworden kun je er nog een beetje bouillon bij doen. Als de risotto klaar is doe je het klontje boter in de pan en laat je de risotto nog een paar minuten met het deksel op de pan staan. Daarna roer je nog een keer door en serveer je het direct met wat extra geraspte kaas en de peterselie.

Categorie: rijst Tags: eenpansgerecht, oven, risotto, vegetarisch

Vorig bericht: « Slagroomsoesjes met een tic
Volgend bericht: Tosti van Turks brood met kip en paprika »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in