• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tweehaps hartige taartjes met gamba

13 december 2015 By Martine Reageer

Dit jaar komt zowel de familie van Maarten als die van mij bij ons eten met kerst. Omdat ik de dag voor kerst moet werken probeer ik zoveel mogelijk gerechten te verzinnen die ik van te voren kan maken. Op kerstavond ga ik dan verder zo hoef ik op de dag zelf niet zo veel meer te doen. Tenminste, dat is altijd de planning.
De praktijk zal wel weer worden dat het toch nog behoorlijk heksen op de laatste nipper wordt. Vaak komt dat doordat ik er toch nog dingen bij verzin of omdat alle randklussen (menukaartjes maken, tafel dekken, schoonmaken enz) toch iets langer tijd in beslag nemen of later dan gepland gebeuren. Want met een goede planning kan er eigenlijk niet veel mis gaan. Spannende gerechten probeer ik eerst uit en verder maak ik dus zoveel mogelijk van te voren.
Ik maak me niet te druk; als er iets mislukt is het gewoon jammer. Dan hebben we nog genoeg andere lekkere hapjes en als ik er zelf geen toestand van maak is er niets aan de hand.

Mijn planning is nog niet helemaal rond, maar het voorgerecht bestaat uit deze gambataartjes. Ze ontstonden per ongeluk doordat ik een grote hartige taart wilden maken van restjes die ik in de koelkast had. Terwijl ik de groenten stond te snijden verzon ik dat ik ook best kleine taartjes kon maken met vormpjes die ik al jaren heb, maar die ik bijna nooit gebruik. Dat lukte zo goed dat ik de taartjes ingevroren heb voor kerst en wij ’s avonds brood met een gebakken ei aten. Ook lekker.

Het uitsteken van de vormpjes kun je dit met een uitstekertje doen, maar een glas of schaaltje met dunne rand werkt ook prima.

Tweehaps hartige taartjes met gamba

Ingrediënten voor 16 stuks

  • 1 teentje knoflook
  • 4 bosuien
  • 1 puntpaprika
  • 200 gram gepelde rauwe gamba’s (diepvries)
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels Turkse yoghurt
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olie
  • evt een beetje bloem
  • ongeveer 3 eetlepels paneermeel
  • 16 kleine ingevette vormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwerk ze wel als ze nog koud zijn, want ze worden snel plakkerig.
Snipper het teentje knoflook en snijd de paprika fijn. Snijd de bosuien in dunne ringetjes. Bak de knoflook en de paprika een paar minuten in de olie. Voeg dan de bosui toe en bak kort mee. Bestrooi met peper en zout.

Steek of snijd intussen rondjes uit het bladerdeeg om je vormpjes mee te bekleden. Als het lukt om 2 rondjes uit 1 plakje te steken ben je gauw klaar. Als je vormpjes net iets groter zijn kun je een rondje uitsteken; de restjes bladerdeeg op een bol drukken en er daarna een plak van uitrollen met een deegroller (of een fles). Je kunt ook de uitgestoken rondjes een beetje dunner rollen zodat ze net iets groter worden.
Als het deeg te plakkerig wordt kun je het tussendoor even een kwartiertje in de koelkast leggen. Gebruik tijdens het rollen wat bloem op je werkblad en deegroller tegen het plakken.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg in de vormpjes en strooi er een klein beetje paneermeel in.

Kluts de eieren met de Turkse yoghurt, peper en zout. Leg 16 gamba’s apart en snijd de rest in kleine stukjes. Meng de stukjes door de gebakken groenten.

Verdeel de vulling over de deegbakjes en giet er dan eimengsel overheen. Doe ze niet helemaal tot de rand vol, want ze zwellen in de oven iets op. Leg tenslotte in ieder bakje een gamba en zet alle bakjes op een bakplaat in de oven.

Bak in ongeveer een half uur gaar en goudbruin. Houd ze goed in de gaten en leg als ze te hard gaan een velletje aluminiumfolie over de bakjes.

Laat ze een klein beetje afkoelen op een rooster en haal ze dan uit de vormpjes. Serveer ze als borrelhapje of op een bedje van wat sla of jonge spinazie als voorgerecht.

Je kunt ze goed een dag van te voren maken en dan even in de oven opwarmen. Invriezen gaat ook.

Categorie: hartige taart Tags: garnalen, kerst

Vorig bericht: « Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)
Volgend bericht: Crème brûlée »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in